Đề kiểm tra giữa kì 1 môn tiếng Anh lớp 10 có đáp án

Đề thi tiếng Anh lớp 10 giữa học kì 1 có đáp án

Đề thi giữa kì 1 môn tiếng Anh lớp 10 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi tiếng Anh giữa học kì 1 lớp 10 năm 2021 - 2022 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 10 giữa học kì 1 có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 10 chương trình mới giúp các em ôn tập kỹ năng tiếng Anh cơ bản.

I. Đề thi giữa học kì 1 tiếng Anh lớp 10 năm 2021

Choose the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. breadwinnerB. heavyC. breakD. bread
2. A. skeletonB. nerveC. preparationD. intestine
3. A. fortunateB. considerateC. nominateD. passionate
4. A. movementB. presidentC. extentD. instrument

Choose the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

5. A. alternativeB. acupunctureC. culturallyD. respiratory
6. A. stimulateB. evidenceC. pyramidD. digestive
7. A. advantageB. minorityC. cooperateD. education
8. A. effectiveB. difficultC. mountainousD. organize

Choose the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

9. In my family, we ______ the chores equally.

A. have

B. make

C. split

D. help

10. My mother ______ responsibility for doing the housework.

A. holds

B. takes

C. runs

D. makes

11. A ______ is a person who manages the home and often raises children instead of earning money from a job.

A. homemaker

B. teacher

C. breadwinner

D. worker

12. ______ is the controller of the body. Led by the brain and nerves, it allows us to move, talk and feel emotions.

A. Circulatory system

B. Digestive system

C. Nervous system

D. Skeletal system

13. This house ______ in 1990.

A. built

B. was built

C. is built

D. was building

14. In Singapore today, people tend to live in ______ families which consist of parents and children.

A. extended

B. sole

C. crowded

D. nuclear

15. Every day I ______ up at 6 o'clock, ______ breakfast at 6. 30 and ______ for work at 7. 30.

A. get / eat / leave

B. have got / eating / leaving

C. got / ate / left

D. will get / have eaten / left

16. It is equal to share the household ______ in a family. Husbands should help wives with housework.

A. homework

B. chores

C. appliances

D. meals

17. In my family, every member ______ to the household duties.

A. splits

B. contributes

C. prepares

D. creates

18. Women tend to ______ longer than men. They are likely to have longer life _______.

A. live/ expectation

B. living/ expectation

C. live/ expectancy

D. living/ expectancy

19. ______ psychologists, most people don't realize the enormous benefits that come to a family when a husband and children share the housework.

A. On behalf of

B. Thanks to

C. Apart from

D. According to

20. The exercise is very difficult, ______ none of us can do it.

A. and

B. but

C. so

D. because

Choose the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correcting.

21. Look (A) at those black (B) clouds! It (C) is going to (D) raining.

22. Acupuncture is (A) one of the (B) oldest medical (C) treatment (D) in the world.

23. Her fans admit (A) that her (B) voice is beautiful, (C) and her (D) performance is not good.

24. (A) A tablet PC (B) is used for surfing the web, sending emails, making phone (C) calls and (D) listen to music.

25. It (A) takes them two (B) hours (C) travelling to Hanoi (D) by car.

Choose the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Taylor Swift is a country music star. She was born on December 13,1989. She was born in Pennsylvania, USA. She is a singer and a (26) ______. Her music is a mix (27) _____ country music and pop. She started playing the guitar when she was 10 years old. She writes songs and sings. When she was 11 years old, she (28) ______ to Nashville. In 2006, at the age of 16, she (29) _____ her first album. Fans love her music and her (30) ______ too. She is a fantastic musician and she is very beautiful and intelligent too. Taylor Swift is fantastic!

26. A. musicB. composerC. musicalD. compose
27. A. ofB. inC. forD. with
28. A. movesB. have movedC. movedD. was moving
29. A. releasedB. dischargedC. escapedD. throw away
30. A. personB. personalC. personalizeD. personality

Read the passage below and choose the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each question.

All creatures need to eat something in order to survive. Fortunately, different species of animals have different things that they eat as food. No matter what a creature eats, the food must have enough calories in it to maintain life. Calories, or the energy stored in the food, provide the fuel animals, including humans, need in order to live and move about in the world. Any creature that does not consume enough food, or in other words enough calories, will starve and die.

The term calorie has a scientific meaning. Calorie is a measure of an amount of energy just like pound is a measure of weight. A calorie is officially defined as the amount of energy it takes to raise the temperature of 1 gram of water by 1 degree Celsius, which is 1. 8 degrees Fahrenheit. The term "calorie" and "Calorie" with a capital C have two different meanings to scientists. The term Calorie (with a capital C) means one kilocalorie, the amount of energy required to raise the temperature of one kilogram of water by one degree Celsius. A kilogram is the same as 1,000 grams and a kilocalorie is 1,000 calories. Food calories are always measured as Calories but average people don't care much about the difference and just use the word calories.
Food is composed of proteins, fats and carbohydrates. Nutritionists know that a gram of protein contains 4 Calories, a gram of fat has 9 Calories, and a gram of carbohydrate has 4 Calories.

All food contain calories. When we eat something it provides energy for our bodies to use when we are active. We even need energy or calories while we are sleeping because, for example, our bodies are still breathing, our heart is pumping, and we continue to digest the food in our stomachs. If a person eats more food and more calories than is used up by activity, the body stores the excess calories in case it might need it later when food might not be available. So a person gains weight due to the extra food and calories. Similarity, if a person consumes fewer calories than are used every day over several weeks and is more active, that person will lose weight.

31. Calorie is a measure of _______.

A. weight

B. distance

C. energy

D. volume

32. Animals that do not consume enough calories over a long time ______.

A. can lose weight

B. can starve

C. can maintain life

D. can have a healthy life

33. Humans use calories when _______.

A. running

B. studying

C. sleeping

D. A, B and C are correct

34. People gain weight from _______.

A. eating more food and calories than they use up

B. eating fewer food and calories than they use up

C. eating a lot of fat food

D. eating a lot of food and calories when they are active

35. All the following statements are true EXCEPT ______.

A. Eating foods that contains lots of fat cause a person to gain weight faster than eating protein

B. People normally pay less attention to the difference between “calorie” and “Calorie”

C. People who are more active, like playing sports or exercising, eat fewer calories

D. People still consume energy while they are sleeping.

Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the original sentence.

36. We don't clean our rooms.

=> Our rooms ____________________________________________

37. He gave her a watch on her birthday.

=> She _________________________________________________

38. The nervous system controls all actions and feelings of the body.

=> All actions ___________________________________________

39. I need to repair the roof.

=> The roof needs ________________________________________

40. He is likely to arrive late again.

=> He will ______________________________________________

II. Đáp án Đề thi giữa kì 1 tiếng Anh 10 năm 2021

Choose the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 - C; 2 - B; 3 - C; 4 - C;

Choose the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

5 - X; 6 - D; 7 - D; 8 - A;

Choose the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

9 - C; 10 - B; 11 - A; 12 - C; 13 - B; 14 - D;

15 - A; 16 - B; 17 - B; 18 - C; 19 - D; 20 - C;

Choose the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correcting.

21 - C; 22 - C; 23 - C; 24 - D; 25 - C;

Choose the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

26 - B; 27 - A; 28 - C; 29 - A; 30 - B;

Read the passage below and choose the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each question.

31 - C; 32 - B; 33 - D; 34 - A; 35 - C;

Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the original sentence.

36. We don't clean our rooms.

=> Our rooms ______aren’t cleaned__________

37. He gave her a watch on her birthday.

=> She _______was given a watch on her birthday._____________

38. The nervous system controls all actions and feelings of the body.

=> All actions _____and feelings of the body are controlled by the nervous system__________

39. I need to repair the roof.

=> The roof needs ______repairing/ to be repaired.______

40. He is likely to arrive late again.

=> He will _________arrive late again__________

Download đề thi và đáp án: Đề kiểm tra giữa kì 1 lớp 10 môn Anh có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Để chuẩn bị tốt cho năm học 2021 - 2022 sắp tới, mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu các môn học khác nhau.

Đánh giá bài viết
9 3.058
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 10 Xem thêm