Trắc nghiệm từ vựng Unit 1 lớp 10: A day in the life of hệ 7 năm

Bài tập trắc nghiệm môn Anh Unit 1 lớp 10

Trắc nghiệm từ vựng Unit 1 lớp 10: A day in the life of hệ 7 năm do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 10 đi kèm đáp án.

Xem thêm: Đề kiểm tra 15 phút Unit 1 lớp 10: A day in the life of …hệ 7 năm CÓ ĐÁP ÁN

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 10 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 10

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 10 Unit 1 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 10 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 10Ngữ Văn lớp 10. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Trắc nghiệm từ vựng Unit 1 lớp 10: A day in the life of

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. A. routine

B. literature

C. decisive

D. fifty

2. A. little

B. lighten

C. liable

D. climb

3. A. worked

B. pumped

C. watched

D. contented

Exercise 2: Choose the word whose main stress is placed differently from the others

1. A. repair

B. harrow

C. arrive

D. announce

2. A. tobacco

B. contented

C. buffalo

D. transplanting

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. The fire alarm went off when smoke rose.

A. exploded

B. shouted

C. rang

D. burned

2. After a short break for tea, they went on working.

A. began

B. continued

C. delayed

D. harrowed

3. People gathered at the station and _______ their eyes on the brand-new train which was ready for its first journey.

A. put

B. fastened

C. screamed

D. looked

4. The forest fire last week was the most terrible experience I have ever spent. I started death in the ______________.

A. forehead

B. leg

C. hand

D. face

5. She purchased a number of shares in the company.

A. invested

B. sold

C. exchanged

D. bought

6. We had a nice chat over a cup of tea.

A. formal talk

B. informal talk

C. serious talk

D. long talk

7. When the passengers realized that the ship was flooded with water, they were very upset and _______ in panic.

A. cheered

B. laughed

C. screamed

D. hurt

8. The ______ authority appealed to the contribution of the community to help the victim of the fire with food, clothes and money.

A. local

B. location

C. locally

D. locality

9. Which _______ does your company manufacture?

A. produce

B. product

C. production

D. productive

10. Could you please tell me the ______ time when the meeting begins?

A. exact

B. exactly

C. exactness

D. exacting

11. The plane is due to leave at 10 o’clock, so we should hurry up or we will be late for it.

A. must

B. needn’t

C. had better

D. shouldn’t

12. At least the explorers had to stop their journey because of ______ rain.

A. continue

B. continuous

C. continuing

D. continuously

13. What were you doing in the garage? The tyres were flat, so I had no ______ them up.

A. blow

B. pump

C. push

D. repair

14. John isn't content with his present salary.

A. excited about

B. satisfied with

C. disappointed about

D. interested in

15. It was a difficult tune, but we never gave up hope.

A. stopped

B. continued

C. had

D. offered

Exercise 4: Give the correct form of the given words to complete the following sentences

1. The number of ________ in traffic accidents is alarming. (die)

2. Nowadays, more and more young people want to have a university __________. (educate)

3. He is __________ the rope instead of loosening it. (fast)

4. I am afraid I was very _________ with your service. (satisfy)

5. It was one of the most _________ accidents I had ever witnessed. (fright)

-The end-

Đáp án trắc nghiệm từ vựng Unit 1 lớp 10

Exercise 1: Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. C

2. A

3. D

Exercise 2: Choose the word whose main stress is placed differently from the others

1. B

2. C

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. C

2. B

3. B

4. D

5. D

6. B

7. C

8. A

9. B

10. A

11. A

12. B

13. B

14. B

15. A

Exercise 4: Give the correct form of the given words to complete the following sentences

1. The number of ___deaths_____ in traffic accidents is alarming. (die)

2. Nowadays, more and more young people want to have a university ____education______. (educate)

3. He is ____fastening______ the rope instead of loosening it. (fast)

4. I am afraid I was very ____dissatisfied_____ with your service. (satisfy)

5. It was one of the most ____frightening_____ accidents I had ever witnessed. (fright)

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Trắc nghiệm từ vựng Unit 1 lớp 10: A day in the life of hệ 7 năm. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 10 hay như Từ vựng Unit 1 lớp 10: A day in The Life of ... hệ 7 năm, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.038
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm