Bài tập Unit 9 lớp 10 Undersea World có đáp án

Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 10 Unit 9 Undersea World có đáp án

Nằm trong bộ đề Bài tập tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit năm 2020 - 2021, VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Bài tập tiếng Anh 10 Unit 9 Undersea World có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây giúp các bạn nắm chắc phần kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm của bài 9 Undersea World, đồng thời là tài liệu hữu ích ôn thi học kì 2 đạt kết quả cao. Chúc các bạn thành công!

Choose the word that has the underlined (letters) pronounced differently from the others.

1.A. gulfB. surfaceC. submarineD. current
2. A. oceanB. underseaC. beneathD. deep
3. A. poorB. tourC. actualD. group
4. A. tinyB. deviceC. krillD. migrate
5. A. thinkB. depthC. furtherD. breath

Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

6. A. maintainB. marineC. challengeD. device
7. A. investigateB. informationC. submarineD. independent
8. A. organismB. environmentC. temperatureD. satellite
9. A. carnivoreB. entrapmentC. technologyD. Atlantic
10. A. secretB. oceanC. migrateD. herbicide

Choose the word or phrase that could best explain the underlined word or phrase.

11. If modern technology did not exist, we would never have such precious information.

A. valuable

B. precise

C. confidential

D. detailed

12. Some marine animals are dangerous to humans.

A. living in the mountain

B. living in the ocean

C. living in the forest

D. living in the house

13. The floor was covered in tiny pieces of paper.

A. unimportant

B. many

C. very large

D. extremely small

14. Sperm whales and sharks are carnivores.

A. animals that live in the sea

B. animals that only eat plants

C. fish that aren't born from eggs

D. animals that eat meat

15. We enjoyed the warm water of the Gulf of Thailand.

A. a small sea

B. a large area of sea that is partly surrounded by land

C. a part of the sea enclosed by a wide curve of the shore

D. a large area of water surrounded by land

16. We had an accidental meeting with an old friend at the party last night.

A. unpleasant

B. unexpected

C. unlucky

D. unacceptable

17. Whales feed on krill.

A. tiny shellfish

B. small fish

C. sea plants

D. small animals

18. ___________ is the variety of different types of plant and animal life in a particular region.

A. Interaction

B. Herbicide

C. Environment

D. Bio-diversity

19. There is a large ___________ of animals that live in Nairobi National Park.

A. vary

B. various

C. varied

D. variety

20. Sperm whale population is at risk due to hunting.

A. in extinction

B. in danger

C. on the decrease

D. in fewness

Choose the best option

21. You've been coughing a lot lately. You___________ smoke so much.

A. shouldn't

B. can't

C. should

D. can

22. What would Tom do if he ___________ the truth?

A. would know

B. has know

C. knows

D. knew

23. If I ___________ you, I wouldn’t buy that coat.

A. am

B. was

C. were

D. would be

24. You___________ Mark. You know it’s a secret.

A. should tell

B. shouldn’t tell

C. couldn’t tell

D. might tell

25. If Lien ___________ a raincoat, she wouldn’t get a cold.

A. wears

B. wore

C. has worn

D. had worn

26. I'm not an astronaut. If I___________ an astronaut, I ___________ my camera with me on the rocket ship.

A. am/ will take

B. were/ would take

C. were/ had taken

D. were/ would have taken

27. If I ___________ in your position, I would not accept her offer.

A. am

B. were

C. would be

D. had been

28. Tom really___________ go out. He has too much homework to do.

A. can't

B. shouldn't

C. would

D. should

29. What would you do if you___________ a million dollars?

A. win

B. won

C. had won

D. will win

30. If you exercised more, you ___________ feel better.

A. don’t B. didn’t C. will D. would

Choose the underlined part that needs correction.

31. Dennis (A) used to (B) smoking (C) a lot a year ago (D).

32. The houses (A) have been (B) decorate (C) very beautifully (D).

33. Both you or (A) I have to (B) help weak (C) students of (D) our class.

34. If (A) I pass (B) this exam, I would go (C) to the university next (D) September.

35. My car, that (A) I have owned (B) for (C) five years, is a Ford (D).

36. He left (A) her house in a hurry (B) without to say (C) goodbye to us (D).

37. If (A) I had money (B), I will (C) buy a (D) car.

38. Would (A) you mind lend (B) me your bike until (C) next week (D)?

39. The match was (A) cancelled due to (B) the weather (C) was bad (D).

40. Unless we (A) worked (B) harder, we would (C) finish on (D) time.

Choose the correct option a, b, c or d to complete this, passage.

Dolphins are known as marine (41) ______they breathe air, they are warm-blood, and they bear live young ones called (42) ______

The size of dolphin is very greatly. (43)______ smallest dolphins are just about 50 kg in weight and 1.2 meters in length (44) ______the largest one can weigh up to 8.200 kg and is 10 meters long.

Dolphins are sociable creatures. They swim together in group known as (45) ______They show great ability in the water. Dolphins are interested (46) ______humans and often rescue people in the sea (47) ______are in danger. They are intelligent creatures and make sounds to (48)_____ with each other. Scientists have studied dolphins (49) _____many years and are now looking into the possibility of dolphins that are able to carry (50) _____ tasks under the sea.

41. A. fish B. creatures C. mammals D. life

42. A. babies B. calves C. young D. diets

43. A. A B. An C. The D. And

44. A. when B. as C. while D. since

45. A. currents B. flocks C. herds D. teams

46. A. in B. at C. on D. of

47. A. which B. whose C. when D. who

48. A. talk B. communicate C. contact D. connect

49. A. in B. since C. for D. during

50. A. out B. in C. of D. wit

Đáp án Trắc nghiệm tiếng Anh 10 Unit 9 Undersea World

Choose the word that has the underlined (letters) pronounced differently from the others.

1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - C; 5 - C;

Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

6 - C; 7 - A; 8 - B; 9 - A; 10 - C;

Choose the word or phrase that could best explain the underlined word or phrase.

11 - A; 12 - B; 13 - D; 14 - D; 15 - B;

16 - B; 17 - A 18 - D; 19 - D; 20 - B;

Choose the best option

21 - A; 22 - D; 23 - C; 24 - B; 25 - B;

26 - B; 27 - B; 28 - B; 29 0 B; 30 - D;

Choose the underlined part that needs correction.

31 - C; 32 - C; 33 - A; 34 - C; 35 - A;

36 - C; 37 - C; 38 - B; 39 - B; 40 - C;

Choose the correct option a, b, c or d to complete this, passage.

41 - C; 42 - B; 43 - C; 44 - C; 45 - C;

46 - A; 47 - D; 48 - B; 49 - C; 50 - A;

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh Unit 9 lớp 10 Undersea World có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,....được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Để chuẩn bị tốt cho năm học 2020 - 2021 sắp tới, mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu các môn học khác nhau.

Mời các bạn tiếp tục vào tham khảo tài liệu hữu ích sau đây nhằm chuẩn bị tốt nhất cho các bài học tiếp theo cũng như trước các kì thi quan trọng sắp tới.

Đánh giá bài viết
11 30.330
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm