Trắc nghiệm từ vựng Unit 9 lớp 10: Undersea World hệ 7 năm

Tiếng Anh 10 Unit 9 có đáp án

Trắc nghiệm từ vựng Unit 9 lớp 10: Undersea World hệ 7 năm do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 10 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 10 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 10

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 10 Unit 9 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 10 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 10Ngữ Văn lớp 10. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Trắc nghiệm từ vựng Unit 9 lớp 10: Undersea World

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Choose the word or phrase that could best explain the underlined word or phrase in each sentence

1. If modern technology did not exist, we would never have such precious information.

A. valuable

B. precise

C. confidential

D. detailed

2. The floor was covered in tiny pieces of paper.

A. unimportant

B. many

C. very large

D. extremely small

3. We had an accidental meeting with an old friend at the party last night.

A. unpleasant

B. unexpected

C. unlucky

D. unacceptable

4. How many offspring does a sperm whale usually have?

A. eggs

B. mammals

C. babies

D. diets

5. Human infants have a gestation period of nine months.

A. the time during which a human baby develops inside its mother

B. the time when a stomach digests food

C. the time of eating food

D. the time of growing up

6. It is divided into five different parts: the Pacific, Atlantic, Indian, Antarctic and Arctic Oceans.

A. individual

B. dissimilar

C. singular

D. many

7. They can send submarines and devices to investigate the ocean depths, taking photographs and samples of animal life to bring back to the surface for further study.

A. trace

B. explore

C. track

D. look for

8. Understanding the interactions of the ocean and marine life gives us an indication of the planet’s health and the effects of human activity.

A. information

B. direction

C. contribution

D. evidence

9. How can scientists now reveal the secrets of the ocean and marine life?

A. announce

B. say

C. retell

D. report

10. Can you name the sea animal in each picture?

A. description

B. presentation

C. scene

D. painting

Select the antonym of the following bold and underlined word in each sentence in the unit

11. For centuries, people have been challenged by the mysteries that lie beneath the blue depths of the ocean.

A. overhead

B. top

C. over

D. high

12. Be a smart shopper, choose your seafood responsibly.

A. soft

B. weak

C. untidy

D. stupid

13. Use water sparingly and keep water clean.

A. dusty

B. stained

C. wicked

D. halfway

14. The plants and animals of the sea fall into three major groups.

A. small

B. tiny

C. subordinate

D. unnecessary

15. For centuries, people have been challenged by the mysteries that lie beneath the blue depths of the ocean.

A. lengths

B. narrowness

C. width

D. surface

Choose the correct answer

16. Some whales migrate into warm waters to bear their....................

A. young

B. diets

C. calves

D. young whales

17. She ………….. injury to win the Olympic gold medal.

A. recovered

B. suffered

C. avoided

D. overcame

18. He is a .......... biologist. He spends all his life studying sea plants and animals.

A. ocean

B. marine

C. botany

D. sea

19. We're reading a …………….. book this week.

A. differ

B. difference

C. different

D. differently

20. You've got to try to keep …………. as you grow older.

A. act

B. active

C. action

D. actor

21. We saw a quick film showing the various stages in the ………….. of glass.

A. produce

B. producer

C. products

D. production

22. The company needs to reduce its …………….. on just one particular product.

A. depend

B. dependence

C. dependable

D. dependant

23. If the product doesn't work, you are given the …………. of a refund or a replacement.

A. choice

B. choose

C. chooser

D. choosing

-The end-

Đáp án trắc nghiệm từ vựng Unit 9 lớp 10: Undersea World

Choose the word or phrase that could best explain the underlined word or phrase in each sentence

1. A

2. D

3. B

4. C

5. A

6. B

7. B

8. D

9. A

10. D

Select the antonym of the following bold and underlined word in each sentence in the unit

11. A

12. D

13. B

14. C

15. D

Choose the correct answer

16. C

17. D

18. B

19. C

20. B

21. D

22. B

23. A

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Trắc nghiệm từ vựng Unit 9 lớp 10: Undersea World hệ 7 năm. Mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 10 hay như Trắc nghiệm từ vựng Unit 5 lớp 10: Technology and You hệ 7 năm, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 333
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 10 Xem thêm