Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 9 Undersea World Số 4 CÓ ĐÁP ÁN

Bài tập tiếng Anh lớp 10 unit 9 Undersea World có đáp án

Bộ sưu tập Bài tập tiếng Anh lớp 10 unit 9 Undersea world có đáp án sẽ mang lại cho các em học sinh các kiến thức bổ ích, cho quý thầy cô giáo những tài liệu giảng dạy hay nhất. Gồm các bài tập tiếng Anh dùng bổ trợ cho Unit 9 tiếng Anh lớp 11. Luyện tập với các bài tập trong bộ sưu tập này sẽ giúp các em học sinh nhanh chóng nắm được các kiến thức về từ vựng và ngữ pháp đã được học trong bài. Mời quý thầy cô giáo và các em học sinh tham khảo nhằm nâng cao chất lượng dạy và học môn Tiếng Anh trong chương trình.

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 10 Unit 9: Undersea World

Từ vựng Tiếng Anh lớp 10 Unit 9: Undersea World

Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 9: Undersea World có đáp án

Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 9: Undersea World Số 2

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 10 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 10

1. Bài tập tiếng Anh 10 unit 9 Undersea world

I. Comment on these situations. Use a type 2 conditional.

1. Alan always overeats at lunch because he never cats breakfast.

If Alan ate breakfast, he wouldn't overeat at lunch.

2. I don't know enough about the machine, so I can't mend it myself.

.........................................................................................................

3. I don't ride the bus to work every morning because it's always so crowded.

.........................................................................................................

4. Not enough money is spent on cancer research, so a prevention has not been found.

.........................................................................................................

5. The wind is blowing hard, so I won't take the boat out for a ride.

.........................................................................................................

6. Nick can't find the way because he hasn't got a map.

.........................................................................................................

7. Schrooder ignores Lucy, so she gets angry at him.

.........................................................................................................

8. I can't look the word up because I haven't got a dictionary.

.........................................................................................................

9. Linus is smart, so he finds clever solutions to life's problems.

.........................................................................................................

10. We don't visit our parents very often because they live so far away.

.........................................................................................................

II. Complete these conversations. Put the verbs in brackets into the first-or second conditional.

1. A: We're not late, are we?

B: No. We.....................(be) fine if we.....................(leave) in the next ten minutes.

2. A: Come on, can't you and Anne be friends?

B: No, I.....................(speak) to her again unless she.....................(say) sorry for what she's done.

3. A: So you think it's my fault that I feel so tired?

B: Yes, you.....................(feel) much better if you.....................(go) to bed at a reasonable time.

4. A: What's your idea of the most perfect place for a holiday?

B: I think I.....................(go) to the Seychelles if I.....................(have) the money.

5. A: Do you and your brother get together very oftern?

B: No, we.....................(see) each other more if we.....................(live) closer, but he lives in Scotland.

6. A: Is it going to be a big party?

B: Yes, if most people.....................(come), there.....................(be) about 100 of us.

7. A: Let's go to the beach.

B: No, it's too cold. If it.....................(be) warmer, I.....................(not mind) going to the beach.

8. A: I don't know what happened to my dictionary. I've looked everywhere for it.

B: What.....................(you/do) if you.....................(not find) it?

9. A: Do you have any plans for next year?

B: Well, I.....................(travel) if I.....................(can afford) it.

But I don't have any money.

10. A: Why do you read newspapers?

B: Well, if I.....................(not read) newspapers, I.....................(not know) what was happening in the world.

III. Choose the correct completion.

1. I'm not an astronaut. If I...............an astronaut, I...............my camera with me on the rocket ship.

a. am/ will take

b. was/ would take

c. were/ had taken

d. was/ would have taken

2. Don't throw aerosol into a fire. An aerosol...............if you...............it into a fire.

a. will be exploded/ throw

b. would explode/ threw

c. explodes/ will throw

d. can explode/ throw

3. That sounds like a good ofter. I...............it if I...............you.

a. had accepted/ were

b. will accept/ am

c. would accept/ were

d. accepted/ were

4. Nora is using my car right now. If she...............it back in time, you're welcome to borrow it.

a. brought

b. would bring

c. will bring

d. brings

5. If energy...............inexpensive and unlimited, many things in the world be different.

a. is

b. was

c. had been

d. would be

6. If you...............all of my questions, I...............anything to help you.

a. don't answer/ can't do

b. didn't answer/ won't do

c. wouldn't answer/ can't do

d. wouldn't answer/ couldn't do

7. If I...............wings, I...............take an airplane to fly home.

a. have/ won't have to

b. had/ wouldn't have

c. have/ will have to

d. had/ didn't have to

8. 'Here's my phone number.'

Thanks, I...............you a call if I...............some help.

a. will give/ will need

b. would give/ needed

c. give/ need

d. will give/ need

9. If we...............serious about pollution, we...............more money on research.

a. had been/ spent

b. were/ had spent

c. were/ would spend

d. are/ will spend

10. Sea water is salty. If the oceans...............of fresh water, there......... plenty of water to irrigate all of the deserts in the world.

a. consisted/ would be

b. consisted/ were

c. would consist/ could be

d. consist/ will be

IV. Read the passage carefully, then choose the correct answer – a,b,c or d.

Most people are afraid of sharks, but they usually do not know much about them. For example, there are about 350 species of sharks that live in oceans over the world. All of the sharks are carnivores, but most of them don't attack people. Some sharks are very small – the smallest shark is about 6 inches long – about as long as your hand. But some sharks are very large. The largest species of sharks may be 60 feet long and weigh 15 tons. Unlike many other kinds of fish, sharks do not have bone. Their bodies are made up of a kind of tough white flexible material (called cartilage). Sharks do not have ears. However, they 'hear' sounds and movements in the water. Any sound or movement makes the water vibrates. Sharks can feel these vibrations, and they help the sharks find food. Sharks use their large eyes to find food, too. Most sharks see best in low light. They often hunt for food at dawn, in the evening, or in the middle of the night.

Nowadays scientists want to learn more about sharks for several reasons. For example, cancer is common in many animals, including people. However, it is rare in sharks. Scientists want to find out why sharks almost never get cancer. Maybe this information can help people prevent cancer too.

1. According to the passage, sharks.............

a. are big mammals

b. usually live in warm water

c. are meat eaters

c. always attack humans.

2. How long is a smallest shark?

a. About 6 centimeters

b. As long as a hand

c. As ones long hand

d. About 1,5 meters

3. The word 'they' in line 11 refers to.............

a. sharks

b. sounds

c. vibrations

d. movements

4. Sharks can hunt for food at night because.............

a. they 'hear' more clearly at night.

b. their eyes are large.

c. they feel vibrations in the water.

d. they see well in the dark.

5. Which of the following is not true?

a. Large sharks can weigh up to 15000 kg.

b. Sharks' bodies are made up of cartilage.

c. Sharks can find their food by feeling vibrations.

d. Sharks often attack people.

6. It can be inferred from the last paragraph that.............

a. sharks are being studied.

b. the cancer risk among animals is found to be higher.

c. scientists are given permission to catch sharks for their studies.

d. information about sharks help people cure cancer

V. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first.

1. Climbing without a safety rope is forbidden.

You aren’t……………………………………………………………………………..

2. Nigel hasn’t got satellite TV, so he can’t watch the game.

If………………………………………………………………………………………

3. Walking home alone is not a good idea.

You……………………………………………………………………………………

4. ‘Did someone ring you an hour ago?’ Martin said to Susan.

Martin asked…………………………………………………………………………

5. Throw a stone into water and it sinks.

If………………………………………………………………………………………

6. You can’t travel on this train if you don’t have a reservation.

Unless…………………………………………………………………………………

7. ‘If I were you. I’d take the job,’ said Sue

Sue…………………………………………………………………………………….

8. The exam question was so easy that we all got it right.

It was………………………………………………………………………………….

9. Although he wasn’t experienced, he got the job.

Despite………………………………………………………………………………...

10. Since you haven’t finished your homework, you can’t come with them.

If………………………………………………………………………………………

VI. Read the following passage carefully, and then select the best option A, B, C or D to complete it

Approximately one-third of the Arctic (1) _______ is underlain by continental shelf, (2) _______ includes a broad shelf north of Eurasia and the narrower shelves of North America and Greenland. Seaward of the continental shelves (3) _______ the Arctic Basin proper, which is subdivided (4) _______ a set of three parallel ridges and four basins (also (5) _______ as deeps). These features were discovered and explored (6) _______ in the late 1940s. The Lomonosov Ridge, the major ridge, cuts the Arctic Basin (7) _______ in half, extending as a submarine bridge 1,800 km (1,100 mi) (8) _______ Siberia to the northwestern tip of Greenland. Parallel (9) _______ it are two shorter ridges: the Alpha Ridge on the North American (10) _______, defining the Canada and Makarov basins, (11) _______ the Arctic Mid-Ocean Ridge on the Eurasian side, (12) _______ the Nansen and Amundsen basins. The average (13) _______ of the Arctic Ocean is only 1,300 m (4,300 ft) (14) _______ the vast shallow expanses on the continental shelves. The deepest (15) _______ in the Arctic Ocean is 5,450 m (17,880 ft).

1. A. Sea

B. Ocean

C. Lake

D. River

2. A. it

B. whom

C. that

D. which

3. A. is

B. lies

C. runs

D. stands

4. A. on

B. in

C. into

D. onto

5. A. known

B. considered

C. thought

D. remembered

6. A. starting

B. beginning

C. appearance

D. creation

7. A. most

B. mostly

C. all

D. almost

8. A. in

B. at

C. from

D. between

9. A. to

B. of

C. with

D. by

10. A. shape

B. face

C. size

D. side

11. A. and

B. but

C. or

D. so

12. A. forming

B. coming

C. defining

D. making

13. A. height

B. depth

C. width

D. length

14. A. by

B. with

C. in spite of

D. because of

15. A. mark

B. area

C. place

D. point

VII. Read the passage below and choose one correct answer for each question

People have been hunting whales for at least a thousand years, and there were no real problems until the 20th century. What happened was that fishing technology became much more efficient and the ships were much faster, so more and more whales were caught. It the 1960s the main whaling countries were killing more than sixty thousand whales a year, and everyone began to realize that something had to be done.

It was environmental groups like Greenpeace that really made things change. They set up out to make people aware of the fact the whales were fast becoming extinct. But even now we don't know if all this interest has come too late. Let's take the great blue whale for example, which at thirty to forty metres long is the biggest animal there has ever been - now there are perhaps about two thousand or so left. In fact they have been protected for quite a long time, but there is still no sign that the population is growing.

1. How long have people been hunting whales ?

a. since the 1960s

b. for nearly 200 years

c. since the 20th century

d. for over 2000 years

2. The twentieth century has bought many dangers to whales due to .........

a. longer nets

b. improved methods of technology & faster ships

c. improved methods of technology

d. faster ship

3. What makes people aware of the fact that whales were fast becoming extinct ?

a. Main whaling countries

b. International agreement

c. Greenpeace

d. Environmental groups

4. Approximately how many blue whales are there on earth now ?

a. 30,000

b. 40,000

c. 2000

d. 60,000

5. Which of the following statements is Not true about blue whales ?

a. They have been protected for quite a long time

b. They can grow up to forty metres long

c. They are the biggest animals on earth

d. Their population is growing fast

2. Đáp án bài tập tiếng Anh unit 9 lớp 10 Undersea world

I.

2. If I knew enough about the machine, I would mend it myself.

3. If it wasn’t/ weren’t so crowded, I would ride the bus to work every morning.

4. If more money was/ were spend on cancer research, a prevention would be found.

5. If the wind wasn’t/ weren’t blowing hard, I would take the boat out for a ride.

6. If Nick had a map, he could find the way.

7. If Schroeder didn’t ignore Lucy, she wouldn’t get angry at him.

8. If I had a dictionary, I could look the word up.

9. If Linus wasn’t/ weren’t smart, he wouldn’t find clever solutions to life’s problems.

10. If our parents didn’t live so far away, we would visit them more often.

II.

1. Will be - leave

6. come – will be

2. won’t speak - says

7. was/ were – wouldn’t mind

3. would feel - have

8. will you do – don’t find

4. will go - have

9. would travel – could afford

5. would see - lived

10. didn’t read – wouldn’t know

III. 1. b 2. d 3. c 4. d 5. b 6. a 7. d 8. d 9. c 10. A

IV. 1. c 2. b 3. c 4. d 5. d 6. A

V.

1. You aren't allowed to climb without a safety rope.

2. If Nigel had satellite TV, he could watch the game.

3. You shouldn't wake home alone.

4. Martin asked Susan if someone had rung her an hour before.

5. If you throw a stone into water it sinks.

6. Unless you have a reservation, you can't travel on this train.

7. Sue advised me to take the job.

8. It was such an easy exam question that we all got it right.

9. Despite his unexperience, he got the job.

10. If you finished your homework, you could come with them.

VI.

1. B

2. D

3. B

4. C

5. A

6. B

7. D

8. C

9. A

10. D

11. A

12. C

13. B

14. D

15. D

VII. Read the passage below and choose one correct answer for each question

1 - d; 2 - d; 3 - d; 4 - c; 5 - d;

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 9: Undersea World Số 4 CÓ ĐÁP ÁN. Mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 10 hay như Đề kiểm tra 15 phút Unit 9 lớp 10: Undersea World, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 19.733
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm