Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 10 People’s Background hệ 7 năm

Bài tập trắc nghiệm môn Anh Unit 3 lớp 10 People's background

Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 10: People’s Background hệ 7 năm do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 10 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 10 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 10

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn tiếng Anh lớp 10 Unit 3 People's background có đáp án tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 10 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 10Ngữ Văn lớp 10. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 10: People’s Background

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word that has the letter (s) pronounced differently from the others

1. A. chemistry

B. prepare

C. receive

D. degree

2. A. received

B. worked

C. obtained

D. harbored

3. A. trouble

B. study

C. tutor

D. subject

Exercise 2: Choose the word whose main stress is placed differently from the others

1. A. ambitious

B. difficulty

C. brilliant

D. mature

2. A. education

B. difficulty

C. champion

D. institute

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. Take some aspirins. They can ease your headache.

A. make more serious

B. make less severe

C. get rid off

D. hurt

2. Family ____________ is very important for a child to form his personality.

A. name

B. background

C. specialization

D. degree

3. A well- _________ child often behaves quite differently from one who did not get good schooling.

A. educate

B. educated

C. education

D. educative

4. Without the pull of the Earth, we could not _______ anything.

A. weigh

B. weight

C. weightless

D. weightlessness

5. His mother’s death is the greatest _____________ event that she will never get rid of.

A. successful

B. comic

C. brilliant

D. tragic

6. Because of financial problem, she could not go on her study at university.

A. continue

B. examine

C. expect

D. finish

7. When we were on the phone, the crossed line was ___________ because of a wrong connection.

A. obtained

B. interrupted

C. specialized

D. determined

8. He took charge of the firm after his father had resigned, but he could not do the business well because of his lack of ____________.

A. experiment

B. experience

C. service

D. hobby

9. When acids ____________ with metals they form salts.

A. react

B. create

C. invent

D. discover

10. After every semester some best students are always __________ prizes and scholarships.

A. prevented

B. devoted

C. obtained

D. awarded

11. The noise made me incapable of ____________.

A. competition

B. publication

C. concentration

D. compensation

12. Faraday was known for designing ingenious experiments, but did not _________ a good mathematics education.

A. accept

B. receive

C. achieve

D. compound

13. Hard as he is trying, he cannot ____________ his classmates.

A. keep in mind

B. catch up with

C. take up

D. took charge of

14. Everybody shows their deepest sympathy on the _______ of the flood victims.

A. die

B. death

C. dead

D. dying

15. He passed the final examination with flying colors, which made his parents pleased and proud.

A. difficulty

B. apprehension

C. very high marks

D. no hope

Exercise 4. Choose the correct answer A, B, C or D. 

1. When I was young, I received some ......... training from my father

a. Scientist

b. Scientific

c. Science

d. Scientifically

2. Nowadays, more and more young people want to have a university .........

a. Educate

b. Educational

c. Educator

d. Education

3. In the 19th century, it was.......... For a woman to become a doctor

a. Incapable

b. Couldn't

c. Unable

d. Impossible

4. The purpose of the test is to ............ the weight of the chemical element.

a. Ease

b. Interrupt

c. Dertermine

d. Receive

5. He took ....... The position that his father had obtained at the college.

a. Up

b. To

c. On

d. In

6. Tran Hieu Ngan was the first Vietnamese athlete ..... an Olympic medal.

a. Had won

b. Winning

c. Won

d. To win

7. Jane had gone to the supermarket ........ she got home

a. As soon as

b. Before

c. After

d. When

8. After it ....... Dry for two months, it rained heavily last night

a. Would be

b. Had been

c. Has been

d. Was

9. When I .......... To visit him, he ...... to work.

a. Came/had gone

b. Had come - had gone

c. Had come /went

d. Came/gone

10. We must send .......... Aid to the refugees

a. Humanism

b. Human

c. Humanitarian

d. Humane

-The end-

Đáp án trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 10 People's background

Exercise 1: Choose the word that has the letter (s) pronounced differently from the others

1. A

2. B

3. C

Exercise 2: Choose the word whose main stress is placed differently from the others

1. C

2. A

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. B

3. B

4. A

5. D

6. A

7. B

8. B

9. A

10. D

11. C

12. B

13. B

14. B

15. C

Exercise 4. Choose the correct answer A, B, C or D.

1 - b; 2 - d; 3 - d; 4 - c; 5 - a;

6 - d; 7 - c; 8 - b; 9 - a; 10 - c;

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 10: People’s Background hệ 7 năm có đáp án. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 10 hay như Từ vựng - Ngữ pháp Tiếng Anh lớp 10 cũ Unit 3: People's Background, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.992
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm