Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2016 môn Tiếng Anh (Đề luyện số 241) trường THPT Liễn Sơn, Vĩnh Phúc

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh (Đề luyện số 240) trường THPT Liễn Sơn, Vĩnh Phúc là đề thi thử đại học môn Tiếng Anh có đáp án của THPT Liễn Sơn, Vĩnh Phúc, giúp các bạn ôn tập thật tốt trước kỳ thi THPT Quốc gia môn Tiếng Anh sắp tới.

Bộ đề thi thử THPT Quốc gia năm 2016 môn Tiếng Anh trường THPT Phú Hòa, TP. Hồ Chí Minh

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2016 môn Tiếng Anh trường THPT Tuy Phước 1, Bình Định (Lần 2)

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2016 môn Tiếng Anh (Đề luyện số 240) trường THPT Liễn Sơn, Vĩnh Phúc có đáp án

SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC

TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN

(ĐỀ LUYỆN 241)

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA NĂM 2015

MÔN THI: TIẾNG ANH

Thời gian: 90 phút

PHẦN TRẮC NGHIỆM: (8 điểm)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

Question 1: There's a lot more to Willie than one would think: still waters run _____.

A. deep B. deeply C. deepness D. depth

Question 2: The idea ____to nothing because I couldn't afford to do it.

A. went B. came C. turned D. changed

Question 3: The players' protests_____ no difference to the referee's decision at all.

A. did B. made C. caused D. created

Question 4: Peter, Harry and Chuck were first, second, and third ______ in the school cross-country race.

A. respectively B. actively C. responsively D. tremendously

Question 5: By using all the latest technology, the yatch-man managed to cross the Atlantic in ____ time.

A. record B. lightning C. top D. quickest

Question 6 :Why ____ Peter to the party? He is always making trouble.

A. Don't we invite B. don't you invite C. not invite D. invite

Question 7 The speaker fail to get his message ____ to his audience.

A. Around B. in C. across D. out

Question 8: You are under no obligation _____ to accept this offer.

A. whatsoever B. Eventually C. Apart D. indeed

Question 9: ______ no money would be wasted, we will use energy more efficiently.

A. so that B. in order that C in order to D. A and B

Question 10: Interpreting is not a mechanical process of converting a sentence in language A in to a sentence in language B. ______, it is a complex art.

A. But B. In addition C. Rather D. However

Question 11: You can always _____Ann to give you sound advice.

A. bank of B. bank for C. bank at D. bank on

Question 12: His emotional problems _____from the attitudes he encountered as a child, I think.

A. stem B. flourish C. root D. sprout

Question 13:There should be an international law encouraging_____.

A. afforestation B. deforestation C. forestry D. reforestation

Question 14: I'm not keen on _____ control of the project to a relatively newcomer.

A. undertaking B. charging C. entrusting D. allotting

Question 15: Unfortunately, the company closed down because it couldn't keep____ with rapidly changing technology.

A. speed B. time C. fast D. pace

Question 16. He is not under arrest, nor have the police placed any _____ on his movements.

A. obstacle B. veto C. restriction D. regulation

Question 17: He was very taken ___ by her aggressive attitude.

A. about B. aside C. apart D. aback

Question 18: Most crimes that are committed are no more than ____theft.

.A. slight B. small C. unimportant D. petty

Question 19:John was asked to _____ before the judge.

A. wit B. testify C. execute D. prejudice

Question 20: She is extremely competent and ______.

A. industrial B. industrious C. industry D. industrialized

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from number 21 to 30

Since water is the basis of life, composing the greater part of the tissues of all living things, the crucial problem of desert animals is to survive in a world where sources of flowing water are rare. And since man's inexorable necessity is to absorb large quantities of water at frequent intervals, he can scarcely comprehend that many creatures of the desert pass their entire lives without a single drop. Uncompromising as it is, the desert has not eliminated life but only those forms unable to withstand its desiccating effects. No moist-skinned, water-loving animals can exist there. Few large animals are found. The giants of the North American desert are the deer, the coyote, and the bobcat. Since desert country is open, it holds more swift-footed running and leaping creatures than the tangled forest. Its population is largely nocturnal, silent, filled with reticence, and ruled by stealth. Yet they are not emaciated. Having adapted to their austere environment, they are as healthy as animals anywhere else in the word.

The secret of their adjustment lies in the combination of behavior and physiology. None could survive if, like mad dogs and Englishmen, they went out in the midday sun; many would die in a matter of minutes. So most of them pass the burning hours asleep in cool, humid burrows underneath the ground, emerging to hunt only by night. The surface of the sun-baked desert averages around 150 degrees, but 18 inches down the temperature is only 60 degrees.

Question 21: The title for this passage could be _____ .

A. "Desert Plants" B. "Life Underground"

C. "Animal Life in a Desert Environment" D. "Man's Life in a Desert Environment"

Question 22: The word "inexorable" in the passage mostly means _____ .

A. relentless B. full C. demanding D. essential

Question 23: Man can hardly understand why many animals live their whole life in the desert, as _____ .

A. sources of flowing water are rare in a desert

B. water is an essential part of his existence

C. water composes the greater part of the tissues of living things

D. very few large animals are found in the desert

Question 24: The phrase "those forms" in the passage refers to all of the following EXCEPT _____.

A. water-loving animals B. the coyote and the bobcat

C. moist-skinned animals D. many large animals

Question 25: According to the passage, creatures in the desert _____.

A. are smaller and fleeter than forest animals

B. live in an accommodating environment

C. are more active during the day than those in the tangled forest

D. are not as healthy as those anywhere else in the world

Question 26: The author mentions all the following as examples of the behavior of desert animals EXCEPT _____.

A. they sleep during the day B. they dig home underground

C. they are noisy and aggressive D. they are watchful and quiet

Question 27: The word "emaciated" in the passage mostly means _____.

A. wild B. cunning C. unmanageable D. unhealthy

Question 28: : The word "Them" means_____.

A. animals B. people C. water D. minutes

Question 29: The word "burrows" in the passage mostly means _____.

A. "places where insects or other small creatures live and produce their young"

B. "holes or tunnels in the ground made by animals for them to live in"

C. "structures made of metal bars in which animals or birds are kept"

D. "places where a particular type of animal or plant is normally found"

Question 30: We can infer from the passage that _____ .

A. living things adjust to their environment B. water is the basis of desert life

C. desert life is colorful and diverse D. healthy animals live longer lives

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from number 31 to 35

Let children learn to judge their own work. A child learning to talk does not learn by being corrected all the time: if corrected too much, he will stop talking. He notices a thousand times a day the difference between the language he uses and the language those around him use. Bit by bit, he makes the necessary changes to make his language like other people's. In the same way, they learn all the other things they learn to do without being taught – to talk, run, climb, whistle, ride a bicycle – compare their own performances with those of more skilled people, and slowly make the needed changes. But in school we never give a child a chance to find out his mistakes for himself, let alone correct them. We do it all for him. We act as if we thought that he would never notice a mistake unless it was pointed out to him, or correct it unless he was made to. Soon he becomes dependent on the teacher. Let him do it himself. Let him work out, with the help of other children if he wants it, what this word says, what the answer is to that problem, whether this is a good way of saying or doing this or not.

Đánh giá bài viết
1 644
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm