Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 8 Unit 5 Festivals In Viet Nam

Với mong muốn giúp các em học sinh lớp 8 ôn tập Ngữ pháp tiếng Anh lớp 8 chương trình mới hiệu quả, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu bài tập ngữ pháp tiếng Anh 8 theo từng Unit khác nhau. Tài liệu ôn tập Unit 5 tiếng Anh 8 Festivals in Viet Nam dưới đây được biên tập bám sát nội dung bài học giúp các em học sinh lớp 8 ôn tập kiến thức Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả. Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh lớp 8 tham khảo, download tài liệu.

Xem thêm: Soạn Tiếng Anh lớp 8 unit 5 Festivals in Viet Nam đầy đủ nhất

Đề luyện tập ngữ pháp tiếng Anh Unit 5 lớp 8 Festivals in Viet Nam có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 mới theo Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập tiếng Anh lớp 8 unit 5 Festivals in Viet Nam có đáp án gồm 15 câu trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh lớp 8 rèn luyện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

1. Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 unit 5 Festivals in Viet Nam

Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

Question 1: Vietnam is trying __________ traditional Quan Ho singing.

A. preserve

B. to preserve

C. preserving

D. preserved

Question 2: There are a lot of __________ at Mid-Autumn Festival.

A. lanterns

B. offerings

C. worships

D. archways

Question 3: Ly Thuong Kiet is worshiped in this temple for his success in defeating the __________.

A. invaders

B. emperors

C. processions

D. incenses

Question 4: We like Flower Festival in Da Lat __________ it’s joyful.

A. although

B. however

C. because

D. therefore

Question 5: Some people have to book tickets in advance __________ to return home at Tet.

A. in order

B. in view

C. in time

D. in flake

Question 6:Nick want to take part __________ the dragon boat race.

A. on

B. in

C. at

D. for

Question 7: Hung King Temple is the place where all Hung Emperors are__________.

A. worship

B. worshipped

C. worshipping

D. to worship

Question 8:Vietnam __________ its one-thousand-year anniversary in 2010.

A. commemorated

B. commanded

C. clasped

D. preserved

Question 9:Attending Yen Tu Festival, you can not only pray for your family but also enjoy peaceful __________.

A. scenery

B. offering

C. invader

D. companion

Question 10: My mom often go to Vong village to buy me some rice __________.

A. incense

B. ritual

C. flake

D. float

Question 11: Have you ever participated __________ a carnival?

A. to

B. with

C. for

D. in

Question 12: Last year, we saw a colorful __________ with a lot of offerings in Thanh Giong Festival.

A. pocession

B. gong

C. anniversary

D. lake

Question 13:You should listen to __________ court music when going on a cruise in Huong river.

A. national

B. royal

C. principal

D. animal

Question 14: Do you know how many festivals __________ in Vietnam?

A. are there

B. there are

C. is there

D. there is

Question 15: The most exciting part of Lim festival __________ Quan Ho singing.

A. are

B. is

C. be

D. am

Fill the blanks by circling the correct answer. 

1. I was exhausted, ................ I determined to walk on to the next town.

A. therefore

B. however

C. and

D. or

2. You can come here either on Monday ................ on Saturday.

A. or

B. nor

C. both

D. and

3. He had to act immediately; ................ he would have been too late.

A. consequently

B. nevertheless

C. still

D. otherwise

4. They said both he ................ I take part in the singing contest.

A. and

B. but

C. or

d. so

5. He never works ................ he gains the first prize.

A. furthermore

B. whereas

C. but

D. accordingly

6. Mrs. Rose needs to take special medicines ................ she can’t afford them.

A. but

B. and

C. although

D. because

7. Mr. Shaw couldn’t turn on the TV channel ................ he asked the nurse to do it.

A. and

B.so

C. while

D. when

8. I didn’t actually want any more dessert ................ Mary forced it on me.

A. although

B. therefore

C. if

D. but

9. Dr. Stevens rushed to the hospital ................ he could help a patient.

A. so

B. and

C. or

D. but

10. Nurse Kellie ................ Nurse Fannie helped the old people to stand up.

A. or

B. and

C. while

D. when

2. Đáp án trắc nghiệm unit 5 lớp 8 Festivals in Viet Nam

Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

1. B2. A3. A4. C5. A6. B7. B8. A
9. A10. C11. D12. A13. B14. A15. B

Fill the blanks by circling the correct answer.

1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - A; 5 - C;

6 - A; 7 - B; 8 - D; 9 - A; 10 - B;

Trên đây là Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 5 Festivals in Viet Nam kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 2.616
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm