Đề thi giữa học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh mới trường THCS Thụy Ninh, Thái Bình

Đề thi giữa học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh trường THCS Thụy Ninh, Thái Bình năm học 2021 - 2022 có đáp án dưới đây là tài liệu ôn thi học kì 1 dành cho các em học sinh ôn tập và chuẩn bị kiến thức cho kì thi sắp tới. Sau đây mời các em cùng thử sức nhé!

* Xem thêm bộ đề thi giữa kì 1 tiếng Anh lớp 9 CÓ ĐÁP ÁN năm 2020 - 2021 tại:

Đề thi giữa kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021 số 2

Bộ đề thi giữa kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021

Đề thi giữa học kì 1 lớp 9 môn Anh năm 2020 - 2021

Đề thi tiếng Anh lớp 9 giữa học kì 1 năm 2020 - 2021

Đề thi giữa kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021

1. Nội dung Đề kiểm tra tiếng Anh học kì 1 lớp 9 - Đề 1

I. Choose the correct answer for each sentences:

1. If you study in the USA you can ............. speaking with the native speakers.

A. expect

B. practice

C. know

D. understand

2. Phil said that he ............ to borrow some money.

A. needs

B. has needed

C. needed

D. is needing

3. Last week Ba invited Liz to ............... his family on a day trip to the country.

A. join

B. link

C. gather

D. consist

4. Musicians have ................ the ao dai in songs for many years.

A. sang

B. danced

C. mentioned

D. spoken

5. My home village lies near the ................. of a mountain.

A. foot

B. elbow

C. leg

D. arm

6. He ............... a lot of photos to show the trip to his parents.

A. caught

B. drew

C. made

D. took

7. If you ............. to catch the first bus, you should get up early.

A. want

B. wanted

C. will want

D. would want

8. Mai wishes she .............. her aunt in Ho Chi Minh City.

A. will visit

B. could visit

C. can visit

D. should visit

9. The doctor .................. me not to stay up too late at night.

A. advised

B. suggested

C. insisted

D. forced

10. She was sick yesterday, ............... she was absent from school.

A. since

B. so

C. because

D. but

11. Vietnamese people are very .................

A. friend

B. friendly

C. friendship

D. friendliness

12. Let's .............. about my problem.

A. talk

B. talking

C. to talk

D. talked

13. Vietnam is a ................ country. The weather is usually hot there.

A. tropical

B. cold

C. warm

D. heat

14. My friend is fond of ............. TV in the evening.

A. watching

B. to watch

C. watch

D. watched

15. Some designers have taken .............. from Vietnam's ethnic minorities.

A. inspiration

B. education

C. impression

D. tradition

16. Jeans ................. all over the world today.

A. is sold

B. was sold

C. will be sold

D. are sold

17. She asked me how .............. to schools everyday.

A. I go

B. I went

C. do I go

D. did i go

18. What ........... of learning English do you find most difficult, Hoa?

A. dictionary

B. passage

C. aspect

D. subject

II- a. Choose a word in each group that has different stress pattern:

19. A. inspirationB. botanicalC. mausoleumD. economic
20. A. occasionB. departmentC. introduceD. official

b. Circle the word of which the underlined sound is pronounced differently from the others:

21. A. enjoyedB. invitedC. mendedD. lasted
22. A. examinerB. kindC. missD. sick
23. A. divideB. religionC. primaryD. comprise
24. A compulsoryB. industryC. hamburgerD. funny
25. A. federationB. impressC. whetherD. design

III. There is a mistake in the four underlined parts of each sentences:

26. A new (A) shop was opening (B) on (C) Main Street last week.(D)

27. Thanh said (A) that he was (B) going to visit (C) his grandparents tomorrow.(D)

28. If you (A) want attending (B) the course, you must (C) pass the written (D) examination.

29. Minh and his (A) family had (B) a two- days (C) trip to their (D) hometown.

30. Tom asked me do I want (A) to go out (B) for lunch (C) with him.(D)

IV. Read the following passage then choose the best answer:

Secondary school students should wear casual clothes

I think It is necessary for secondary school students to wear casual clothes when they are at school.

Firstly, wearing casual clothes makes student ......(31)...... comfortable.

Secondly, wearing casual clothes gives students ....(32)..... of choice (sizes, colors........)

Thirdly, wearing casual clothes makes students feel self- confident when they are ...(33)...their favorite clothes.

Finally, wearing casual clothes makes school more colorful and ...(34).....

Therefore, students in secondary schools should wear casual clothes.

31. A. feltB. feelingC. to feelD. feel
32. A. freeB. freedomC. freelyD. unfree
33. A. inB. atC. ofD. on
34. A. livelyB. cleanC. crowdedD. quiet

V. Choose the sentences have the same meaning:

35. "Where do you live?" - Bob asked me

A. Bob asked me where I lived.

B. Bob asked me where do I live.

C. Bob asked me where I live.

D. Bob asked me where did I lived.

36. We couldn't sleep because the hotel was very noisy.

A. The hotel was very noisy so that we couldn't sleep.

B. The hotel was so noisy that we couldn't sleep.

C. The hotel was so that noisy that we couldn't sleep.

D. The hotel was very so noisy that we coudn't sleep.

37. taxi/ we/ late/ get/ want/ we/ to/ home/ so/ took/ didn't/ a/.

A. We took a taxi, so we didn't get to want home late.

B. We didn't took a taxi, so we want to get late home.

C. We want to get late home, so we didn't took a taxi.

D. We didn't want to get home late, so we took a taxi.

38. It is raining now but I don't like it.

A. I wish it will not rain now

B. I wish it does not rain now

C. I wish it is not raining now.

D. I wish it were not raining now.

39. Ann asked me whether I was free that night.

A. "Were you free that night?" Ann asked.

B. "Were you free tonight?" Ann asked.

C. "Are you free tonight?" Ann asked.

D. "Are you free that night?" Ann asked.

40. You should run or you'll miss the train.

A. If you run, you'll miss the train.

B. If you don't run, you won't miss the train.

C. If you ran, you'll miss the train.

D. If you don't run, you'll miss the train.

2. Đáp án Đề thi giữa học kì 1 môn Anh 9 - Đề 1

I. Choose the correct answer for each sentences:

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - C; 5 - C;

6 - D; 7 - A; 8 - B; 9 - A; 10 - B;

11 - B; 12 - A; 13 - A; 14 - A; 15 - A;

16 - A; 17 - A; 18 - C;

II- a. Choose a word in each group that has different stress pattern:

19 - B; 20 - C;

b. Circle the word of which the underlined sound is pronounced differently from the others:

21 - A; 22 - B; 23 - B; 24 - C; 25 - D;

III. There is a mistake in the four underlined parts of each sentences:

26 - B (was opened); 27 - D (the next day/ following day); 28 - B (to attend);

29 - C (two- day); 30 - A (if/ whether);

IV. Read the following passage then choose the best answer:

31 - D; 32 - B; 33 - D; 34 - A;

V. Choose the sentences have the same meaning:

35 - A; 36 - B; 37 - D; 38 - D; 39 - C; 40 - D;

3.Nội dung Đề thi giữa học kì 1 môn Anh 9 - Đề 2

Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. tablecloth

B. authenticity

C. through

D. although

2. A. weave

B. treat

C. deal

D. drumhead

3. A. delighted

B. helpline

C. advice

D. decision

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. disappointed

B. adolescence

C. environment

D. independence

5. A. balloon

B. craftsmen

C. markets

D. local

Give the correct form of word

6. Last week we had a ____________ trip to an ancient village on the outskirts of Hanoi. (MEMORY)

7. I think Tom and Mary have known each other since their _____________. (CHILD)

8. Everything was ___________ to me when I visited Gold Coast for the first time. (EXCITE)

Choose the correct answer A, B, C or D

9. I have ten pictures and eight pieces____________sculpture on exhibition.

A. of

B. on

C. in

D. for

10. All people should join hand in protecting the environment _________ we can gain better health.

A. in order that

B. when

C. because

D. even though

11. They see the outdoors as a____________ activity, not a job opportunity.

A. exhausted

B. international

C. recreational

D. volunteering

12. Dublin was a very different place in those days, like a village, not the wonderful________city it is now.

A. rural

B. cosmopolitan

C. reliable

D. pleasant

13. This is a top-quality product at a very _________price.

A. high

B. costly

C. affordable

D. effective

14. He advised the ___________ in class

A. to not talk

B. not to talk

C. to talk not

D. don’t talk

15. Someone was wondering if the taxi ___________ yet.

A. had arrived

B. arrived

C. arrives

D. has arrived

Choose the word or phrase in each of the following sentences that needs correcting

16. Her mother ordered (A) her do not go (B) out with him (C)the night before (D).

17. We have no idea (A) who talking (B) to when (C) we have problems (D).

Read the following passage and choose the best option for each numbered blank.

Hello! My name is Herman. I live in a big city in Germany and it’s quite exciting! There are lots of things to do. My parents bought a flat near a park where I can ride my bike or (18) _____________ skateboarding. My brother is older than me and I also go to the cinema with him. The city library is a great place. I usually meet my friends there and we do our school (19) _____________ or study together.

Of course living in a big city is not easy. City life can be fast, tiring and stressful. The streets are always (20)_____________ and noisy. Because of the cars is polluted sometimes. People are so busy that they (21)_____________have time for their neighbours or friends. But I can’t see myself moving to the (22)_____________. I just love living in the city too much.

18. A. go

B. do

C. play

D. sail

19. A. workshop

B. projects

C. playgrounds

D. competitions

20. A. bored

B. surprised

C. crowded

D. exhausted

21. A. usually

B. always

C. often

D. rarely

22. A. university

B. countryside

C. mountain

D. building

Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

If parents bring up a child with the sole aim of turning the child into a genius, they will cause a disaster. According to several scientists, this is one of the biggest mistakes which ambitious parents make. Generally, the child will be only too aware of what his parents expect, and will fail. Unrealistic parental expectations can cause great damage to children.

However, if parents are not too unrealistic about what they expect their children to do, but are ambitious in a sensible way, the child may succeed in doing very well - especially if the parents are very supportive of their child.

Michael is very lucky. He is crazy about music, and his parents help him a lot by taking him to concerts and arranging private piano and violin lessons for him. They even drive him 50 kilometers twice a week for violin lessons. Michael's mother knows very little about music, but his father plays the trumpet in a large orchestra. However, he never makes Michael enter music competitions if he is unwilling.

Winston, Michael's friend, however, is not so lucky. Both his parents are successful musicians, and they set too high a standard for Winston. They want their son to be as successful as they are and so they enter him for every piano competition held. They are very unhappy when he does not win. Winston is always afraid that he will disappoint his parents and now he always seems quiet and unhappy.

23. One of the serious mistakes parents can make is to .

A. push their child into trying too much

B.help their child to become a genius

C.make their child become a musician

D.neglect their child's education

24. Parents' ambition for their children is not wrong if they .

A. force their children into achieving success

B.themselves have been very successful

C.understand and help their children sensibly

D.arrange private lessons for their children

25. Michael is fortunate in that____________.

A.his father is a musician

B.his parents are quite rich

C.his mother knows little about music

D.his parents help him in a sensible way

26. Winston's parents push their son so much and he .

A.has won a lot of piano competitions

B.cannot learn much music from them

C.has become a good musician

D.is afraid to disappoint them

27. The two examples given in the passage illustrate the principle that ____________.

A.successful parents always have intelligent children

B.successful parents often have unsuccessful children

C.parents should let the child develop in the way he wants

D.parents should spend more money on the child's education

Complete the second sentence in each pair so that it has a similar meaning to the first sentence

28. I arrived on time in spite of the bad traffic.

Although ______________________________

29. We have never stayed at a worse hotel than this. (the)

This _______________________ we’ve ever stayed at.

30. “Have I ever met him before?” Laura said to herself. (wondered)

______________________________________

Trên đây là Đề thi giữa kì 1 môn tiếng Anh 9 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời các bạn vào tham khảo thêm Đề cương ôn thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 9 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải nhằm đem đến cho các bạn học sinh hệ thống lại toàn bộ kiến thức ngữ pháp tiếng Anh đã được thầy cô trang bị trong học kì vừa qua. Ngoài Đề cương môn tiếng Anh, chúng tôi còn đăng tải Đề cương lớp 9 học kì 1 môn Toán, Đề cương lớp 9 học kì 1 môn Ngữ văn...giúp các bạn ôn tập một cách toàn diện nhất. Chúc các bạn thi tốt!

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 9 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 8 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
12 27.235
1 Bình luận
Sắp xếp theo
  • trieu vuongvan
    trieu vuongvan toàn chương trình cũ
    Thích Phản hồi 03/11/20
    • Trần Thị Mỹ Lệ
      Trần Thị Mỹ Lệ Mời bạn tham khảo bộ đề thi tiếng Anh lớp 9 giữa học kì 1 chương trình mới tại: https://vndoc.com/bo-de-thi-giua-ki-1-lop-9-mon-tieng-anh-nam-2020-2021-207381
      Thích Phản hồi 05/11/20
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm