Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 3

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 8

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 3 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 8 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.Bên cạnh đó, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 8Ngữ Văn 8.

Trắc nghiệm Online Đề thi HK2 Tiếng Anh lớp 8 năm 2020 - Đề 3

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao Đề 3

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. down B. thrown C. nowadays D. how
2. A. plants B. fields C. trees D. newspapers
3. A. frightened B. stamped C. walked D. laughed

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. magazine B. picture C. documentary D. entertain
2. A. appliance B. activity C. adventure D. average

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. We were delighted ____your letter yesterday.

A. to get

B. got

C. getting

D. get

2. She is looking forward ____________ her grandparents again soon.

A. see

B. to see

C. seeing

D. to seeing

3. In 1876, the telephone _____ first introduced by Bell and Watson

A. was

B. is

C. has been

D. had been

4. Wait until I _____ you

A. will catch

B. catches

C. catch

D. caught

5. Seven of 10 people prefer face-to-face _________ when having a date.

A. code

B. sign

C. language

D. contact

6. Little Pascal ___________ a mechanical calculator which could do additions or subtractions very quickly

A. discovered

B. found

C. found out

D. invented

7. Teenagers spend most of their time playing computer game; ________, they lose their interests in daily activities.

A. moreover

B. so

C. however

D. as a result

8. Terrorists are using modern technology _________ their destructive work.

A. about

B. at

C. for

D. with

9. Science and technology have _________ the life safe, secure and comfortable.

A. transformed

B. made

C. done

D. changed

10. When I ____ Mr. John tomorrow, I ______ him of that.

A. will see/ remind

B. see/ will remind

C. will see/ will remind

D. see/ remind

IV. Read the passage carefully, and then answer the questions below.

Tran Dai Nghia (1913-1997) - The Buddha of Guns

Professor, Academician Tran Dai Nghia is a heroic Scientist of Vietnamese intellectuals. In 1935, the young man Pham Quang Le, his real name, had a scholarship to study in France. He tried to take 6 college degrees and certificates of the most famous universities of France. Unlike the others, Pham Quang Le had a clear purpose when studying abroad. He studied the science of making weapons to serve the country's independence.

The meeting between him and President Ho Chi Minh in Paris in 1946 changed the life of Pham Quang Le. In 1946, under the requirements of the French war, he was assigned as Head of Military Department by Uncle Ho with the responsibility of researching, manufacturing weapons for our soldiers to fight the enemy. Uncle Ho said, “This is the good thing. So from now on your name is Tran Dai Nghia...”

In difficult conditions, Professor Tran Dai Nghia and his comrades made successfully bazookas, recoilless canons (SKZ), and flying bombs. In praise of the success of bazookas, when General Vo Nguyen Giap saw Mr. Tran Dai Nghia as a gentle and quiet engineer. General called him “The Buddha of guns”.

In short, Professor Tran Dai Nghia contributed his entire life for the country, for the people.

1. What was the purpose of his study when studying abroad?

2. What did Pham Quang Le try to study when he was in France?

3. Why did Uncle Ho change his name?

4. Why did General Vo Nguyen Giap call him “The Buddha of guns”?

5. What was one of his great achievements?

V. Rewrite the following sentences:

1. They will hold the meeting before May Day

___________________________

2. They may use this room for the classroom

___________________________

3. The light had gone out before we got out of the office.

When ___________________________

4. After she had explained everything clearly, we started out work.

By the time ___________________________

5. I met the man. He works in a bank (who)

___________________________

VI.Use the correct form of the words given to complete the sentences.

1. Due to the _____________ in the science and technology, impossible things have become possible. (develop)

2. Robots increase worker ____________ by preventing accident since humans are not performing ____________ jobs.(safe-risk)

3. As a ________________ (science), Professor Tran Dai Nghia set an example as a true _______________ (research) who devoted himself to the ___________ (science) career.

4. Robots save worker from performing _____________ tasks. (danger)

5. One disadvantage of robots is its high cost for the ___________. (produce)

-The end-

Đáp án đề thi lớp 8 cuối kì 2 môn Tiếng Anh nâng cao

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. B

2. A

3. A

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. B

2. D

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. A

2. D

3. A

4. C

5. D

6. D

7. D

8. C

9. B

10. B

IV. Read the passage carefully, and then answer the questions below.

1. He studied to serve the country’s independence.

2. He tried to study the science of making weapons

3. It was the good thing to research and manufacture weapons for our soldiers to fight the enemy, so Uncle Ho changed his name - Tran Dai Nghia

4. Because he was a gentle and quiet engineer, but his weapons were so successful

5. It was bazookas/ recoilless was born in England

V. Rewrite the following sentences:

1. The meeting will be held before May Day

2. This room may be used for the classroom

3. When we got out of the office, the light had gone out

4. By the time we started out work, she had explained everything clearly

5. I met the man who works in a bank.

VI. Use the correct form of the words given to complete the sentences.

1. Development

2. Safety - risky

3. Scientist - researcher - scientific

4. Dangerous

5. Production

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 3. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 2, Đề thi nói Tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm học 2019 - 2020.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 376
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm