Đề thi Tiếng Anh lớp 12 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 1

Đề thi tiếng Anh lớp 12 học kì 1 có đáp án

Đề thi giữa kì 1 lớp 12 môn Tiếng Anh năm 2020 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 12 học tập Tiếng Anh 12 hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 12 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 12

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 12 học kì 1 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 12 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 12 và môn Ngữ văn 12.

Đề thi Tiếng Anh lớp 12 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. idiot

B. ideal

C. idol

D. identical

2. A. housing

B. established

C. centralised

D. urbanisation

3. A. devote

B. envelope

C. remote

D. overdone

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

4. A. initiative

B. necessary

C. discriminate

D. authority

5. A. perseverance

B. preservation

C. environment

D. eco-friendly

Exercise 3: Choose the correct answer

6. Adopting a green lifestyle can often be time-consuming for those who are fully ____ to green living.

A. committed

B. adjusted

C. adapted

D. resistant

7. It is stated that we are now in the first stages of a battle for the ____ of life on the Earth.

A. purification

B. sustainability

C. redundancy

D. removal

8. This is a(n) ____ business, so we can't afford holidays.

A. all-year

B. yearly

C. all-round

D. year-round

9. There will be a sharp ____ in the urban population of Africa and Asia between now and 2050.

A. rise

B. raise

C. promotion

D. development

10. The first wave of urban ____ took place in more developed countries, especially in Europe and North America.

A. emigration

B. evacuation

C. migration

D. immigration

11. His face was lined and ____.

A. weather-beaten

B. weather-beating

C. weathered

D. weatherproof

12. Nguyen Hue made ____ surprise attack against ____ Chinese during Tet, ____ Vietnamese and Chinese Lunar New Year holiday.

A. a - x - x

B. the - x - x

C. a - the - the

D. a - the - x

13. It was essential that we ____ the lease before the end of the month.

A. sign

B. signed

C. had signed

D. were signing

Exercise 4: Indicate the correct response to each of the following exchanges.

14. You should not leave the light on when you are away.

A. OK, let's do it

B. That's good idea.

C. Try me!

D. You are right

15. A: "Would you mind closing the window?" - B: “____”

A. Yes, of course. Are you tired?

B. No, not at all. I'll do it now.

C. Yes, I do. You can close it.

D. Don't worry. Go ahead!

Exercise 5: Choose the word or phrase among A, B, C or D that needs correction.

16. Wind energy can be used to pump water or generate electricity, but requires extensive areal coverage to producing enough energy needed for running the whole factory.

A. or

B. requires

C. producing

D. for

17. When it comes to climatic change there are quite a lot of debate over how we can tackle this problem.

A. it

B. climatic

C. quite

D. debate

18. Economists have recently show that there exists a large productivity gain due to locating in dense agglomerations.

A. Economists

B. show

C. productivity

D. agglomerations

Exercise 6: Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Nguyen Binh Khiem was a Vietnamese administrator, educator, poet, and sage. As a poet throughout his life, he composed many poems in Chinese and Nom that have survived to this day. He is referred to by several names: Hanh Phu, Bach Van cu si (White Cloud Hermit) and Trang Trinh.

Born in Co Am village in 1491, he got the teaching from the second-rank doctor Luong Dac Bang and passed the official government examination in 1535, ranking number one in the country. This was a period of great instability in Vietnam which may explain the reason why he took the exam at such a late age. He served in the Mac Dynasty court for just seven years until 1542 when he resigned after his official complains about royal court corruptions were ignored. He then returned to his native village and opened a school. Among his students were Phung Khac Khoan (a diplomat), Luong Huu Khanh, Nguyen Du (the author of Truyen ky man luc).

Nguyen Binh Khiem became a person much sought after by many leaders during that time of upheaval, civil war, the Mac collapse, and the rise of the Trinh Lunds and Nguyen Lords. Both Trinh kiem and Nguyen Hoang sought his advice in their pursuit of power. To the former, he gave the advice of being the real power behind the restored Le Dynasty. To the latter, he advised building a base of power in the undeveloped south. Both men followed these suggestions, resulting in a political and military division of Vietnam that would last for 200 years. As a result of this sage advice, Nguyen Binh Khiem gained a reputation as someone who could foretell the future. Some of his prophecies were of a Delphic nature as they were ambiguous and could be read in several ways.

19. His prophecies ____.

A. are accurate all the time

B. can be understood in several ways

C. can give us good advice about the future

D. contain reliable information about the future

20. The reason why he took the official government examination at a late age was that ____.

A. there was no examination before that

B. he waited for the Mac Dynasty to rule the country

C. the country went through many conflicts

D. he was busy composing poems

21. All of the following are true about the period after he resigned from the royal court EXCEPT that ____.

A. he trained some famous scholars for the country

B. the kings or lords often came to him for advice

C. he composed poems and some prophecies

D. he paid no attention to politics and ignored it

22. In 1542, he resigned from the royal court because ____.

A. the royal court didn't pay attention to his complains

B. the royal court ignored his suggestions developing the country

C. he was replaced by his talented students

D. there were corruptions in the royal court

23. We can infer from the passage that ____.

A. he asked Trinh Kiem to become the king of the restored Le Dynasty

B. he foresaw the division of Vietnam between the Trinh Lords and Nguven Lords

C. he advised Nguyen Hoang to live in peace in the undeveloped south

D. he made the Mac Dynasty collapse with his prophecies and influence

Exercise 7: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

During high school, it's easy to become stressed in balancing a number of (24) ____. But between all the stress and pressure of keeping up with your various activities, it's important to contribute to the community, and make (25) ____ to protect the environment. So here are a few tips on ways you and other teens can "go green".

One of the easiest ways teens can go green is simply to turn off the lights. Open up the curtains and (26) ____ the natural sunlight brighten up the room, or turn off the lights and fans when you leave a room that no one else is in studies have indicated that (27) ____ electricity helps to reduce global warming.

Another way to go green is to use your bike, or walk. Using your bike or walking reduces carbon (28) ____, and it is a great way to exercise. Therefore, by riding a bike or walking, not only are you helping the environment, you are (29) ____ contributing to your own health.

You could also try (30) ____ a reusable water bottle. Buying a reusable bottle is a smart investment because not only plastic water bottles often go un-recycled, but buying a reusable water bottle can actually save you money over buying plastic bottles over and over again as well.

Another great idea is to (31) ____ your computer and all other electronics before you go to bed, or after you are done using them. Although you may no longer be using your computer, it stills uses electricity in small amounts that add up.

Finally, you can go green by turning off the faucet. Many people leave the faucet (32) ____ while they brush their teeth, but this is just wasting water. Turing the faucet off (33) ____ you brush your teeth can save the world a lot of water.

24. A. forces

A. prohibitions

B. regulations

C. obligations

25. A. achievements

A. efforts

B. contributions

C. dedications

26. A. let

B. allow

C. help

D. try

27. A. keeping

B. cutting

C. producing

D. conserving

28. A. emissions

B. cycles

C. releases

D. storage

29. A. completely

B. positively

C. hopefully

D. reluctantly

30. A. to buy

B. buying

C. being bought

D. to be bought

31. A. discharge

B. uncover

C. remove

D. unplug

32. A. to run

B. to be run

C. having run

D. running

33. A. before

B. after

C. while

D. until

Exercise 8: Rewrite the following sentences so that the second ones have the same meaning as the given sentence.

34. Could I help you with the washing up?" Sophia said to her boyfriend.

______________________________________________

35. There is no point in asking that coward to fix his wife, he daren't even look at her when talking to her.

______________________________________________

36. Print off this document for me right now, I'll need it in a few minutes." said the boss to his secretary.

______________________________________________

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh lớp 12 học kì 1 - Đề 1

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A

2. B

3. D

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

4. B

5. C

Exercise 3: Choose the correct answer

6. D

7. B

8. D

9. A

10. C

11. A

12. C

13. A

Exercise 4: Indicate the correct response to each of the following exchanges.

14. D

15. B

Exercise 5: Choose the word or phrase among A, B, C or D that needs correction

16. C

17. D

18. B

Exercise 6: Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

19. B

20. C

21. D

22. A

23. B

Exercise 7: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

24. B

25. B

26. A

27. D

28. A

29. B

30. B

31. D

32. D

33. C

Exercise 8: Rewrite the following sentences so that the second ones have the same meaning as the given sentence.

34. Sophia offered to help her boyfriend with the washing up.

35. It’s no good asking that coward to fix his wife, he daren't even look at her when talking to her.

36. The boss ordered his secretary to print off the document for him right then as he would need it in a few minutes.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh lớp 12 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 1. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 12 hay như Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 3 nâng cao: The Green Movement, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 862
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 1 Xem thêm