Bài tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 10: Staying Healthy Số 1

Bài tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 10: Staying Healthy

Bạn đang cần tìm kiếm tài liệu tham khảo khi học môn tiếng Anh? BST Bài tập tự luận và trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 6 Unit 10 Staying Healthy chính là tài liệu mà bạn cần! VnDoc.com đã tổng hợp và biên soạn kỹ càng nhằm tạo điều kiện thuận lợi nhất cho quý thầy cô và các bạn học sinh ôn tập.

Bộ Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 6 năm học 2016 - 2017 có đáp án

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 6 Unit 9: The body

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 6 Unit 10: Staying Healthy

Bài tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 10: Staying Healthy

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

I. Multiple choice:

1. ____________ do you feel, Lan?

A. What B. Who C. How D. Which

2. What ____________________________?

A. you would like B. would you like C. you would want D. would you

3. I'm tired. I'd like ________________ down.

A. sit B. sitting C. to sit D. to sitting

4. Tea, coffee and fruit juice are ________________.

A. food B. fruits C. drinks D. vegetables

5. I feel ______________. I'd like some orange juice.

A. hungry B. full C. cold D. thirsty

6. What's his favorite food He ________________ chicken

A. wants B. likes C. would like D. eats.

7. The boys feel very hungry. They want some_________________.

A. milk B. hot drink C. water D. meat and rice

8. What is there to ________________? – There's some meat and rice.

A. eat B. drink C. sit down D. like

9. What ___________________ you like? – I'd like some vegetables.

A. does B. is C. are D. would

10. Are there any _______________ for him?

A. noodles B. cabbage C. lettuce D. water

Đáp án

1. C

2. B

3. C

4. C

5. D

6. B

7. B

8. A

9. D

10. A

II. Complete the passage:

Hi. My name's Thu. I'm in grade 6. my sister and I (1)__________our breakfast at school. She _(2)_____________some noodles and a hot drink. I eat some bread and _(3)______________ milk. We (4)_______________have lunch at school. We have it at home. We eat rice, chicken, chicken, cabbage (5)_________________ some apples (6)_________________ lunch. Apple is my (7)____________ fruit.

Đáp án

1. have

2. eats

3. some

4. don’t

5. and

6. for

7. favorite

 

III. MAKE QUESTIONS:

1. She'd like some water.

=> .......................................................................................?

2. My favorite drink is orange juice.

=> .......................................................................................?

3. There're some oranges in the basket.

......................................................................................?

4. Nam's mother wants some eggs.

......................................................................................?

5. We are hungry and thirsty.

.......................................................................................?

6. My father feels very tired.

=> .........................................................................................?

Đáp án

1. What would you like to drink?

2. What is your favorite drink?

3. What are there in the basket?

4. Who want some eggs?

5. How are you feeling now?

6. How does your father feel?

IV Sentence buiding:

1. like/ any/ he/ beans/ Does?.

=> .........................................................................................................

2. color/ What/ eraser/ your/ is?

=> ....................................................................................................

3. feels/ She/ thirsty/ now

=> ......................................................................................................

4. you/ feel/ Do/ hungry

=> ......................................................................................................

5. Lan's/ drink/ is/ Apple juice/ favorite

=> .......................................................................................................

6. for/ What/ there/ lunch/ is?

=> ......................................................................................................

Đáp án

1. Does he like any beans?

2. What color is your eraser?

3. She feels thirty now

4. Do you feel hungry?

5. Apple juice is favorite Lan’s drink

6. What is there for lunch?

V. READING COMPREHENSION AND ANSWER THE QUESTIONS:

Jane: What is your favorite breakfast, Mai?

Mai: I like noodles and chicken

Jane: Do you like rice and fish?

Mai: No. I don't. I don't have rice and fish for breakfast.

Jane: And drink? Do you like tea?

Mai: No. I don't. I like milk and apple juice.

Jane: And your brother? Does he like apple juice?

Mai: Yes, he does. But he doesn't like noodles.

1. What does Mai like for breakfast?

............................................................................

2. Does her brother like noodles?

.............................................................................................

3. What's Mai's favorite drink?

...........................................................................................

4. Does her brother like milk or tea?

...................................................

5. What does he like?

..................................................................................................

Đáp án

1. She likes noodle and chicken

2. No, he doesn’t

3. She likes milk and apple juice

4. No, he doesn’t

5. He likes apple juice

VI. GIVE THE CORRECT FORM OF THE VERBS:

1. Mr and Mrs Binh (want)_____________________ a new house.

2. My sister (have) ________________________ a red car.

3. I would (like) ________________________ some iced milk.

4. Mai (brush) _______________________ her teeth after meals.

5. She (eat) _______________________ some fish at the moment.

6. It (be) ________________ very hot now.

7. It(be) ________________ tired now. I (want) ________________ some water.

8. Nam (go) ________________ to school every day.

9. Look ! The girls (play) _____________________ soccer.

10. ____________you (want) _______________ any vegetables?

Đáp án

1. Mr and Mrs Binh (want)___________want__________ a new house.

2. My sister (have) ____________has____________ a red car.

3. I would (like) _________like________ some iced milk.

4. Mai (brush) __________brushes_____________ her teeth after meals.

5. She (eat) __________is eating_____________ some fish at the moment.

6. It (be) _______is_________ very hot now.

7. It (be) ______is__________ tired now. I (want) ________want________ some water.

8. Nam (go) _______goes_________ to school every day.

9. Look ! The girls (play) ___________are playing__________ soccer.

10. _______Do_____you (want) _______want________ any vegetables?

VII. FILL IN THE BLANKS WITH "SOME" or "ANY":

1. I have ____________________ pictures.

2. Mrs. Lan doesn't have _________________ children.

3. She doesn't want _______________ meat.

4. Would you like ______________________ coffee?

5. Are there ________________ eggs in the box?

6. Do you want ______________ fish?

7. He wants ________________ vegetables.

8. They don't want _________________ chicken.

Đáp án

1. I have ____________some________ pictures.

2. Mrs. Lan doesn't have __________any_______ children.

3. She doesn't want _______any________ meat.

4. Would you like ___________some___________ coffee?

5. Are there ______any__________ eggs in the box?

6. Do you want ______some________ fish?

7. He wants ________some________ vegetables.

8. They don't want ________any_________ chicken.

Đánh giá bài viết
33 10.596
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm