Bài tập tiếng Anh lớp 6 Unit 14 Making Plans có đáp án

Bài tập Unit 14 lớp 6 Making Plans có đáp án

Trong bài viết sau, VnDoc xin giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 14: Making Plans có đáp án với nhiều dạng bài tập hay và hữu ích giúp các em học sinh ôn thi học kỳ 2 và ôn tập kiến thức hiệu quả. Sau đây mời các em cùng làm bài nhé!

Bài tập tiếng Anh lớp 6 Unit 9, 10, 11

Bài tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 12: Sports and Pastimes

Bài tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 13: Activities and the Seasons

I. Multiple choice:

1. What are you going to do__________?

A. this vacation of summer B. in vacation C. in the vacation D. last summer

2. I am going to ______________ my aunt this weekend.

A. bring B. take C. look D. visit

3. "I'm very tired." – " _______________ "

A. Oh, yes B. No, thanks C. It's OK D. Why don't you sit down?

4. What are you going to do? - _______________.

A. Let we go camping B. Why do we go camping

C. What going camping D. Why don't we go camping

5. Ba and his friends __________________ going to have a picnic near a lake.

A. am B. is C. do D. are

6. What about ______________ to the movies?

A. go B. to go C. going D. we go

7. _______________ can't Nga walk to school?

A. What B. When C. How D. Why

8. ___________ Saturday afternoon, we're going to visit my grandfather in the countryside.

A. On B. In C. For D. At

9. Thinh is going ______________ a new bicycle next week.

A. to buying B. buy C. to buy D. buying

10. There's a soccer ______________ on television tonight.

A. match B. citadel C. idea D. restaurant

11. We can walk. It's not very _____________.

A. cold B. far C. quiet D. tired

12. Lan's ___________ is very old. She can't go with them.

A. sister B. uncle C. grandmother D. aunt

13. The ________________ is next to Huong river.

A. fruit B. soda C. food D. citadel

14. Mai's mother goes to the ____________ twice a month

A. market B. school C. tent D. pagoda

15. We don't know what to do. Can you make a ______________ ?

A. temple B. place C. vacation D. Suggestion

16. _____________ are you going to stay in the country? – For fifteen days.

A. How often B. How long C. How D. When

17. What are you going to do this weekend?

A. I'm going to do B. I am going to go camping

C. I'm going to swimming D. I'm going to visit some of my friends

18. _____________ go to Da Lat.

A. Let's B. why don't we C. What about D. Would you like

II. Complete the passage:

Pagodas; week; days; do; summer; where; going; to;

A: What are you going to do this ________ (1) vacation?

B : I'm going to to a trip (2) _______________ Hue.

A: How long are you going to stay there?

B: I'm going to stay for seven (3) _______________.

A : ______________ (4) are you going to stay ?

B: I'm (5) _______________ to stay in a hotel.

A: What are you going to there?

B: I'm going to visit some (7) _________________ and a citadel.

III. MAKE QUESTIONS:

1. Lan is going to live in China next year.

=> .......................................................................................?

2. His pencils are brown.

=> ....................................................................................... ?

3. They are going to paint their house.

=> ........................................................................................ ?

4. Miss Hoa is going to stay in a hotel tonight.

=>........................................................................................ ?

5. Bill is taking two chairs into his room.

=> ......................................................................................... ?

6. Lan is my close friend.

=> ......................................................................................... ?

7. They have some exercises today.

=> ......................................................................................... ?

8. I'm going to play games after class.

=> ......................................................................................... ?

9. She is going to buy some milk tomorrow.

=> ......................................................................................... ?

10. Mr Tam is always busy in the afternoon

......................................................................................... ?

IV. Put the words in the correct order:

1. going / Mr Tan / Hanoi / week / is / to / next

...................................................................................................................

2. is / Where / going / have / Lan / dinner / to / tonight ?

.................................................................................................................

3. are / What / going / do / the / weekend / you / to / on ?

................................................................................................................

4. children / for / her / oranges / and / some / apples / going / buy / to / is / Mrs Lan

................................................................................................................

5. Where / tonight / go / going / to / you / are?

.............................................................................................................

6. do/ you/ class/ what/ going/ are/ to/ today/ after?

.............................................................................................................

7. going/ visit/ our/ to/ next/ grandparents/ Sunday/ are/ we

.............................................................................................................

8. We/ this/ a change/ weekend/ camping/ don't/ for/ why/ go?

.............................................................................................................

9. Are/ anything/ do/ tonight/ you/ going/ to?

.............................................................................................................

10. Play/ the beach/ there/ let's/ and/ time/ go/ have/ to /a

.............................................................................................................

V. Reading comprehension and answer the questions:

Dung likes camping. She often goes to the beach on the weekend with her parents and her brother. They sometimes go sailing and swim there. Dung's brother usually brings a camera and he takes some photos. Dung and her parents take food, drinks and fruits. They are going to camp in the countryside this weekend. They are going to stay there for two days. They aren't going to go sailing but they are going to go to the pagodas tomorrow.

Answer the questions:

1. What does Dung like?

................................................................................

2. When does she go?

................................................................................

3. Who does she go with?

.................................................................................

4. What do they do on the beach?

..................................................................................

5. Does Dung bring a camera?

..................................................................................

6. How long are they going to stay in the countryside?

..................................................................................

7. Are they going to go sailing this weekend?

..................................................................................

Đáp án Bài tập tiếng Anh 6 Unit 14 Making plans

I. Multiple choice:

1 - A; 2 - D; 3 - D; 4 - D; 5 - D;

6 - C; 7 - D; 8 - A; 9 - C; 10 - A;

11 - B; 12 - C; 13 - D; 14 - A; 15 - D;

16 - B; 17 - B; 18 - A;

II. Complete the passage:

A: What are you going to do this ____summer____ (1) vacation?

B : I'm going to to a trip (2) _______to________ Hue.

A: How long are you going to stay there?

B: I'm going to stay for seven (3) _____days__________.

A : _______Where_______ (4) are you going to stay ?

B: I'm (5) _______going________ to stay in a hotel.

A: What are you going to there?

B: I'm going to visit some (7) ___________pagoda______ and a citadel.

III. MAKE QUESTIONS:

1 - Where is Lan going to live next year?

2 - What color are his pencils?

3 - What are they going to paint?

4 - Where is Miss Hoa is going to stay tonight?

5 - How many chairs is Bill taking into his room?

6 - Who is your close friend?

7 - How much exercises do they have today?

8 - What are you going to do after class?

9 - When is she going to buy some milk?

10 - How often is Mr Tam busy in the afternoon?

IV. Put the words in the correct order:

1 - Mr Tan is going to Ha Noi next week.

2 - Where is Lan going to have dinner tonight?

3 - What are you going to do on the weekend?

4 - Mrs Lan is going to buy some apples and oranges for her children.

5 - Where are going to go tonight?

6 - What are you going to do after class today?

7 - We are going to visit our grandparents next Sunday.

8 - Why don't we go camping this weekend for a change?

9 - Are you going to do anything tonight?

10 - Let's go to a beach and have a good time.

V. Reading comprehension and answer the questions:

1 - He likes camping.

2 - She goes on the weekend.

3 - She goes with her parents and her brother.

4 - They sometimes go sailing and swim there.

5 - No, she doesn't.

6 - They are going to stay there for two days.

7 - No, they aren't.

Trên đây là Bài tập tiếng Anh Unit 14 Making plans lớp 6 có đáp án. Bên cạnh đó, mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
30 12.631
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm