Trắc nghiệm Reading tiếng Anh lớp 9 Unit 8 Tourism

Tài liệu trắc nghiệm tiếng Anh lớp 9 chương trình mới Unit 8 phần Reading skill với nhiều dạng bài đọc văn tiếng Anh khác nhau như: Điền từ thích hợp vào chỗ trống hoàn thàhn đoạn văn, Đọc đoạn văn tìm câu trả lời đúng giúp các em học sinh lớp 9 cải thiện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

Tiếng Anh Unit 8 lớp 9: Tourism

Đề luyện tập kỹ năng đọc Unit 8 tiếng Anh lớp 9 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề bài tập tiếng Anh lớp 9 mới theo từng Unit năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh 9 với nội dung bám sát Unit 8: Tourism giúp các em học sinh lớp 9 tích lũy kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh về chủ đề bài học hiệu quả.

Bài 1. Read the paragraph and choose the most suitable answer A ,B ,C or D for each of the gaps.

I started (1)_______ English when I was 14 years old after five years of studying Russian. In the (2)_______ I encountered some difficulties learning the language, but I tried my (3)_______ to overcome them. Firstly, my English pronunciation was (4)_______ by the way I spoke Russian. To solve this problem, I practiced by listening to tapes in English every day. I played the tape, stopped after each sentence, and (5)_______ the sentence several times. At school, I joined an English speaking club (6)_______ was organised by a teacher from Britain. She understood my difficulty and helped me very much in improving my pronunciation. Secondly, I found it really hard to learn English vocabulary. In Russian, the way you write the word is the way you pronounce it. However, English spelling is often (7)_______ from its pronunciation. To get over this difficulty I started using the dictionary. Whenever I learnt a new word, I looked it (8) _______ carefully in the dictionary. Then I tried to remember the way to read and write the word. After that, I wrote the word down several (9)_______ in a notebook. Gradually, I got (10)_______ to the spelling system of the language. Now I’m confident that my English has become much better.

Question 1: A. getting B.learning C.writing D.reading
Question 2: A. start B.beginning C.end D.begin
Question 3: A. most B.self C.best D.hard
Question 4: A. effected B.given C.affected D.reflected
Question 5: A. said B.told C.spoke D.repeated
Question 6: A. which B.it C.and D.but
Question 7: A. different B.the same C.far D.differ
Question 8: A. down B.on C.out D.up
Question 9: A. way B.ways C.times D.lines
Question 10: A .used B.remembered C.well D.attracted

Bài 2. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Situated on the central coast of Viet Nam, which is famous for many beautiful beaches. Lang Co Beach, since June 2009, has become an official member of the “World’s most beautiful bays” club. Today, it is a popular destination for tourists in Viet Nam, especially for those who love beach so much.

With the length of approximately 10 kilometres, Lang Co Beach located in Lang Co town, Phu Loc district, Thua Thien- Hue province is next to the National Highway 1A and near Hai Van Pass.

Lying on the most beautiful curve of the country, Lang Co has almost everything that the nature can offer: green mountains and tropical forests, smooth white sand, full of sunshine and cool, blue and clear sea as crystal, and the average temperature of 250C in summer. It is an attractive destination for both domestic and international tourists in Viet Nam. It is the third bay of Viet Nam, after Ha Long and Nha Trang named in the list of 30 most beautiful bays in the globe.

It can be said that nobody can resist a nature beauty like Lang Co town. This small and peaceful town will give you the most relaxing time and many games at the beach. In addition, you will have good time to enjoy the seafood with various kinds of shrimps, lobster, crab, butter-fish, mackerel fish, oysters, etc. and not far from the beach are some attractions such as Kang Co fishing village, Chan May scenery.

Lying on the "Central Heritage Road", Lang Co is very close to other famous attractions such as the Imperial City of Hue, Hoi An Ancient Town, Son Tra Peninsula where the famous Son Tra Natural Reserve and beautiful beaches located, and so many more.

Question 11: Lang Co beach is located ………

A. between Hoi An Ancient Town and Son Tra Peninsula

B. on the most beautiful curve of Viet Nam

C. 10 kilometres away from Hue

D. under Hai Van Pass

Question 12: The most important reason why so many tourists come to Lang Co beach is that …….

A. it is the third most beautiful beach in Viet Nam

B. they can enjoy various kinds of seafood

C. they can come to the famous Son Tra Natural Reserve

D. it is considered an ideal place for beach lovers

Question 13: All of the following are attractions of Lang Co Beach EXCEPT ……….

A. the National Highway 1A next to it

B. smooth white sand, and full of sunshine

C. cool, blue and clear sea as crystal

D. its location on the "Central Heritage Road"

Question 14: We can infer from the passage that Lang Co Beach ………..

A. is very hot during summer

B. is the most beautiful bay in the world

C. enjoy the harmony of nature and humans

D. is the first member of the “World’s most beautiful bays” club in Viet Nam

Question 15: Coming to Lang Co Beach, you can do all of the following activities EXCEPT .....

A. relaxing and joining in beach games

B. sunbathing on many beautiful beaches

C. visiting the nearby fishing village

D. enjoying seafood

Đáp án:

1 - B 2 - B 3 - C 4 - C 5 - D
6 - A 7 - A 8 - D 9 - C 10 - A
11 - B 12 - D 13 - B 14 - C 15 - B

Trên đây là Bài tập Tiếng Anh 9 mới Unit 8 Reading có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 387
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm