Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 10 Recycling

Bài tập tiếng Anh Unit 10 lớp 8 Recycling có đáp án

Bài tập tiếng Anh 8 Unit 10 Recycling có đáp án tuyển chọn nhiều bài tập bổ trợ giúp các em ôn tập, củng cố lại kiến thức, đồng thời giới thiệu đến các em nhiều bài tập nâng cao, mở rộng để các em thử sức, nâng cao trình độ. Chúc các em ngày càng học tốt môn tiếng Anh.

I. Change sentences into the passive (Present simple):

1. Mr Hai delivers the letters everyday.

- ....................................................................................................

2. The children often buy the tickets at the box office.

- ....................................................................................................

3. They usually finish their homework before bed time.

- ..................................................................................................

4. The teacher corrects our exercises today.

- ..................................................................................................

5. We often watch the shows of music on TV .

- ..................................................................................................

6. We do a written test today.

- ....................................................................................................

7. Everyone always see the Picasso's exhibition .

- ...................................................................................................

8. The workers clean the streets everyday.

- ...................................................................................................

9. Careless driving causes many accidents.

- ...................................................................................................

10. Weeds cover the river bank.

- ...................................................................................................

II. Change sentences into the passive ( Past simple).

1 - Mrs Allen wrote that novel in 1998.

- ..................................................................................................

2. Nam borrowed the reference book from the shelf yesterday.

- ..................................................................................................

3. The boy ate two loaves of bread last sunday.

- ..................................................................................................

4. He left the letter on the desk some minutes ago.

- ..................................................................................................

5- My mother bought a new bike for me last month.

- ..................................................................................................

6- Our form teacher returned our written test to us last lesson.

- ..................................................................................................

7- The Chinese invented paper in the century A.D.

- ..................................................................................................

8- Vietnamese planted trees in their neighborhood a year ago.

- ....................................................................................................

9- The children played games yesterday.

- ....................................................................................................

10- My sister did the housework yesterday.

- ....................................................................................................

11- The publisher published his book in 1996.

- ....................................................................................................

12- They repaired our desk during the weekend.

- ....................................................................................................

13- Jack London wrote the novel "Martin Idon".

- ....................................................................................................

III- Complete the sentences, using "adjective+ to infinitive ":

Ex: It/ lovely/ see/ you/ again. -> It is lovely to see you again.

1- I/ too excited/ do/ anything.

....................................................................................................

2- Lan / glad / see / her old friend again.

....................................................................................................

3- The students / worried / hear / the new information.

....................................................................................................

4- She / strong enough / carry / all those heavy bags.

....................................................................................................

5-Tam / intelligent enough / finish / the test / an hour.

....................................................................................................

6- He / too sick / go / school / yesterday.

....................................................................................................

7- Ba /delighted / receive / his close friend's letter.

....................................................................................................

8-The children / happy / get / toys / Santa Claus / Christmas.

....................................................................................................

9- I/ delighted/ receive/ your message.

- ....................................................................................................

10- She/ smart enough/ answer/ all the questions.

- ....................................................................................................

11- He/ anxious/ wait for/ the test results.

- ....................................................................................................

12- We/ happy/ receive/ a lot of presents from our grandparents.

- ....................................................................................................

IV. Write:

1.They will show the time machine to the public when they finish it.

The time machine _______________________________

2. Keeping the environment clean is very important.

It’s _______________________________

3. To see this film is very boring.

It’s _______________________________

4. To understand these lessons is not easy.

It’s _______________________________

5. People recycle old car tires to make shoes and sandals.

Old car tires _______________________________

6. People cut the bottles into small pieces.

The bottles _______________________________

7. People mix the small pieces with certain chemicals.

The small pieces _______________________________

8. People heat the mixture into pasty liquid.

The mixture _______________________________

9. People blow the liquid into new bottles.

The liquid _______________________________

10. People recycle used plastic things to save natural resources.

Used _______________________________

11. We are going to clean the environment. We are ready.

We are _______________________________

12. Keeping people from littering is very difficult.

It is  _______________________________

13. She must empty the kitchen garbage. She is not pleased.

She is _______________________________

14. Being able to live in a clean environment is lucky.

It is _______________________________

15. They hear about the plan to collect the used boxes. They are surprised.

They are _______________________________

V. Choose the best answer to complete each sentence.

1. It is essential ________ for that dictionary.

A. to look

B. looking

C. look

2. It is very easy to ________ this new laptop.

A. to use

B. used

C. use

3. She was excited ________ a letter from her pen pal yesterday.

A. to receive

B. receive

C. receiving

4. We are very surprised to ________ Peter at the party.

A. seeing

B. see

C. seen

5. Your handwriting is _________.

A. hard to read

B. hard for reading

C. hardly to read

6. She has the ________ well with studying pressure.

A. able to cope

B. ability for coping

C. ability to cope

7. Susie made a great effort ________ all homework before the deadline but it was in vain.

A. for accomplishment

B. to accomplish

C. accomplish

8. Jackie harbors an ambition ________ an excellent interpreter.

A. being

B. be

C. to be

9. It is important ________ us to complete the assignment on time.

A. to

B. for

C. of

10. It is ________ of that businessman to help the poor.

A. generous

B. generously

C. generosity

VI. Complete the sentences, using the verbs in present passive form.

1. Cheese (make) ______ from milk.

2. Many accidents (cause) _______ by careless driving.

3. It‘s a big factory. Five hundred people (employ) _________ there.

4. A cinema is a place where films (show)__________.

5. Most of the Earth’s surface (cover)_______  by water.

6. You can’t see the house from the road. It (surround) __________ by trees.

7. The concerts (usually/ hold) __________at the City Theater.

8. How this word __________ (pronounce)?

9. A lot of beautiful toys (make) ____________from recycled plastic.

10.I (take)__________ to school by my father every day.

VII. Chuyển các câu sau sang thể bị động.

1. The waiter refilled my glass.

_____________________________________________________________

2. My secretary will notify you next week.

_____________________________________________________________

3. Is a student pilot flying that airplane?

_____________________________________________________________

4. Alan’s knowledge about art doesn’t impress me.

_____________________________________________________________

5. People throw away billions of cans every year all over the world.

_____________________________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Change sentences into the passive (Present simple):

1 - The letters are delivered by Mr. Hai every day.

2 - The tickets are often bought at the box office.

3 - Their homework is finished before bed time.

4 - Our exercises are corrected today.

5 - The shows music are often watched on TV.

6 - A written test is done today.

7 - The Picasso's exhibition is always seen.

8 - The streets are cleaned everyday.

9 - Many accidents are caused by careless driving.

10 - The river bank is covered by weeds.

II. Change sentences into the passive ( Past simple).

1 - That novel was written in 1998 by Mrs Allen.

2 - The the reference book was borrowd from the shelf yesterday.

3 - Two loaves of bread are eaten last Sunday.

4 - The letter was left on the desk some minutes ago.

5 - A new bike was bought for me last month.

6 - Our written was returned to us last lesson by our form teacher.

7 - Paper was invented in the century A.D.

8 - Trees were planted in their neighborhood a year ago.

9 - Games were played yesterday.

10 - The housework was done yesterday.

11 - His book was published in 1996.

12 - Our desk was repaired during the weekend.

13 - The novel "Martin Idon" was written by Jack London.

III- Complete the sentences, using "adjective+ to infinitive ":

1 - I am too excited to do anything.

2 - Lan is glad to see her old friend again.

3 - The students are worried to hear the new information.

4 - She is strong enough to carry all those heavy bags.

5 - Tam is intelligent enough to finish the test in an hour.

6 - He was too sick to go to school yesterday.

7 - Ba is delighted to receive his close friend's letter.

8 - The children are happy to get toys from Santa Claus at Chirstmas.

9 - I am delighted to receive your message.

10 - She is smart enough to answer all the questions.

11 - He is anxious to wait for the test results.

12 - We are happy to receive a lot of presents from our grandparents.

IV. Write:

1 - The time machine will be shown to the public when it was finished.

2 - It is very important to keep the environment clean.

3 - It's very boring to see this film.

4 - It's not easy to understand these lessons.

5 - Old car tires are recycled to make shoes and sandals.

6 - The bottles are cut into small pieces.

7 - The small pieces are mixed with certain chemicals.

8 - The mixture is heaten into pasty liquid.

9 - The liquid is blown into new bottles.

10 - Used plastic things are recycled to save natural resources.

11 - We are ready to clean the environment.

12 - It is very difficult to keep people from littering.

13 - She is not pleased to empty the kitchen garbage.

14 - It is lucky to live in a clean environment.

15 - They are surprised to collect the used boxes.

V. Choose the best answer to complete each sentence.

1 - a; 2 - c; 3 - a; 4 - b; 5 - a;

6 - c; 7 - b; 8 - c; 9 - b; 10 - a;

VI. Complete the sentences, using the verbs in present passive form.

1. Cheese (make) ___is made___ from milk.

2. Many accidents (cause) ____are caused___ by careless driving.

3. It‘s a big factory. Five hundred people (employ) ____are employed_____ there.

4. A cinema is a place where films (show)____are shown______.

5. Most of the Earth’s surface (cover)____are covered___ by water.

6. You can’t see the house from the road. It (surround) _____is surrounded_____ by trees.

7. The concerts (usually/ hold) ______are usually held____at the City Theater.

8. How is this word _____pronounced_____ (pronounce)?

9. A lot of beautiful toys (make) _____are made_______from recycled plastic.

10.I (take)_____am taken_____ to school by my father every day.

VII. Chuyển các câu sau sang thể bị động.

1. The waiter refilled my glass.

________My glass was refilled by the waiter._____________

2. My secretary will notify you next week.

_________You will be notified next week by my secretary._____________

3. Is a student pilot flying that airplane?

________Is that airplane being flied by a student?__________

4. Alan’s knowledge about art doesn’t impress me.

______I am not be impressed by Alan’s knowledge about art.___________

5. People throw away billions of cans every year all over the world.

____Billions of cans are thrown away every year all over the year.____________

Trên đây là Bài tập tiếng Anh 8 Unit 10 Recycling có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
16 27.928
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh phổ thông

    Xem thêm