Trắc nghiệm Unit 5 lớp 8 Study Habits có đáp án

Bài tập Unit 5 lớp 8 Study habits có đáp án

Để có thêm nhiều bài tập hay giúp ôn tập lại kiến thức Unit 5 của chương trình tiếng Anh 8, chúng tôi mời các bạn tải ngay Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 5: Study Habits có đáp án trên VnDoc.com. Đây là một bài tập chất lượng, có nhiều câu hỏi hay, bao quát được kiến thức của đơn vị bài học. Khi luyện tập với các dạng bài này, các em sẽ nhanh chóng nắm và ghi nhớ nội dung bài học như: từ vựng, các điểm ngữ pháp,... Chúng tôi tin đây sẽ là tư liệu hữu ích, hỗ trợ tích cực cho việc học của các em. Chúc các em ngày càng tiến bộ trong môn tiếng Anh.

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. a. late

b. paper

c. Lunar

d. pronunciation

2. a. term

b. necessary

c. semester

d. mother

3. a. list

b. underline

c. highlight

d. night

4. a. proud

b. pronoun

c. around

d. enough

5. a. revision

b. festival

c. postcard

d. promise

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. The water was rising ______.

a. fast

b. slow

c. fastly

d. lovely

7. As you're so unhappy there, you _____ look for another job.

a. should

b. ought

c. need

d. has to

8. Sally_____ him to come home early.

a. tell

b. told

c. say

d. ask

9. I tried my ______ not to laugh.

a. good

b. well

c. better

d. best

10. We should learn this poem______ .

a. by heart

b. by soul

c. by many times

d. by millions

11. She arrived early ______ a good seat.

a. so that to get

b. in order get

c. in order to get

d. so that getting

12. You must improve your spelling.

a. make something better

b. become better

c. make something worse

d. become worse

13. ______ is the study of the earth and its countries, mountains, rivers, weather, etc.

a. Geography

b. Physics

c. Chemistry

d. Mathematics

14. We left at 6 a.m _______ late.

a. so as not to be

b. so as not being

c. so as to be

d. so as not being

15. He usually ______ or highlights only the words he wants to learn.

a. underlines

b. understands

c. underlined

d. understood

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. They are (A) very proud about (B) their new (C) house (D).

17. The first (A) question in (B) the (C) exam was very hardly (D).

18. However, he (A) need to (B) improve his (C) listen (D) skills.

19. We should (A) clean the floor (B) as quick (C) as (D) possible.

20. How much (A) time do (B) you spend for (C) learning (D) new words?

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

We got up early in the morning. We (21) _____ prepared our food boxes to take with us. We left the house and had to drive (22)____through the town traffic. However in the countryside we drove (23) ____. After an hour we reached the foot of the mountain. We climbed the first part easily, but when we were nearly at the top we naturally slowed down (24) ___it was difficult. We tried (25)___to reach the top and when we did, Dad said we had done (26) ____.

21. a. care

b. careless

c. careful

d. carefully

22. a. slow

b. slowly

c. lovely

d. lately

23. a. fast

b. fastly

c. quick

d. slow

24. a. but

b. however

c. because

d. for example

25. a. hard

b. hardly

c. best

d. most

26. a. good

b. well

c. fine

d. bad

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

According to Dr. Lee, here are the most important things a student should do to be a good language learner. First, you should always go to class and get to it early. Second, you should sit straight and pay attention. And you ought to ask and answer questions in class. Third, you should do all homework and try to use your new language outside of class at least once every week. Finally, you mustn't give up!

according to (prep) : theo pay attention: chú ý

at least (idm): ít nhất give up (phrv) : từ bỏ

27. The author was trying to ______ .

a. show how important the language is

b. introduce a new way of language learning

c. give the reader advice on language learning

d. persuade the readers to join their new language class

28. The author wrote the passage to ______ .

a. students b. language learners

c. doctors d. engineers

29. Which of the following could be the best title of the passage?

a. How To Be a Good Language Learner

b. How To Be a Good Teacher

c. A New Way of Language Learning

d. Dr. Lee's Ideas

30. We could replace 'ought to' in line 4 with _____ .

a. should b. have to c. need d. can

31. Language learners shouldn't _____ .

a. get to class early b. ask and answer questions in class

c. be absent from school d. use the new language outside of class

Đáp án Bài tập tiếng Anh 8 Unit 5 Study habits

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1 - c; 2 - a; 3 - a; 4 - d; 5 - a;

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - a; 7 - a; 8 - b; 9 - d; 10 - a; 

11 - c; 12 - a; 13 - a; 14 - a; 15 - a; 

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16 - b; 17 - d; 18 - d; 19 - c; 20 - c; 

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - d; 22 - b; 23 - a; 24 - c; 25 - a; 26 - b; 

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

27 - c; 28 - b; 29 - a; 30 - a; 31 - c; 

Trên đây là Bài tập tiếng Anh lớp 8 unit 5 Study habits hệ 7 năm có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
4 10.847
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm