Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 13 Festivals có đáp án

Bài tập Unit 13 lớp 8 Festivals có đáp án

Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 Unit 13: Festivals có đáp án được giới thiệu trên VnDoc.com là một trong những BST chất lượng, hoàn toàn miễn phí cho các em học sinh. Các em hãy nhanh download về và luyện tập ngay với các bài tập tiếng Anh lớp 8 này.

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. a. festival b. man c. fat d. grand

2. a. carol b. export c. patron d. custom

3. a. upset b. custom c. return d. unsuitable

4. a. saint b. tailor c. explain d. said

5. a. beach b. catch c. church d. Christmas

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. Presents______ in colored paper and put under the Christmas tree.

a. are wrapped b. are wrap c. are wraped d. are wrapping

7. Tom likes_____. He spends lots of hours watching the birds.

a. bird-watching b. bird-watch c. watch-bird d. watching-bird

8. Greg______ me that he liked rock music.

a. said to b. told to c. asked d. explained

9. Sally is quite keen _____the idea.

A. in b. on c. of d. for

10. Milk_____ cows and goats.

a. belongs to b.comes from c. is made of d. is made from

11. _____ is a religious song that people sing at Christmas.

a. Carol b. Poem c. Christmas card d. Patron saint

12. Galileo said that the earth_____ round.

a. is b. were c. has been d. was being

13. They recently returned_____ Paris from London.

a. to b. for c. towards d. Ø

14. Could you talk____?

a. more quiet b. quieter c. quietlier d. more quietly

15. I thanked my classmate _____ helping me with my homework.

a. for b. about c. of d. 0

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. Christmas (A) tree is (B) usually decorated by (C) colored lights (D) and shiny balls.

17. Chris said (A) that the twins couldn’t go to (B) school this (C) day because (D) they were ill.

18. If (A) you are interested on (B) helping (C), just show up on (D) Saturday.

19. A large (A) river separates the north of (B) the city with (C) the (D) south.

20. What (A) exactly do (B) you base that opinion (C) in (D)?

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

Harvest Festival is (21)_____ October. It is a very ancient (22) _____ but it is also part of the Christian tradition. It (23) _____ new crops and food. Children often bring fruit, vegetables and cereals into school. Schools usually give the food to hospitals or (24) _____ old people. (25) _____ the past, people sometimes (26) _____ traditional dolls out of corn.

21. a. in b. at c. on d. from

22. a. thing b. festival c. vacation d. holiday

23. a. gives b. supplies c. celebrates d. holds

24. a. for b. to c. about d. of

25. a. In b. At c. On d. Since

26. a. make b. made c. making d. are making

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

Hi! I'm Dean. I'm from England. My favorite time of the year is Christmas, which is on 25 December. That's when Christians celebrate the birth of Christ. In the middle of December we send a lot of cards to our friends and family, here and abroad. Then we get a big tree and decorate it with lights and other things. On Christmas Day, we give each other presents. We have one enormous meal with turkey, and after that, we have Christmas pudding.

27. When is Christmas held?

a. On 25 December b. In the middle of December

c. In the middle of the year d. no information

28. Christmas is held because Christians want to_____.

a. have a good time b. celebrate the birth of Christ

c. visit their friends and family d. decorate big trees

29. What does the word 'decorate' in line 5 mean?

a. make something look nicer b. paint something

c. make something look worse d. buy something

30. On Christmas Day, people_____.

a. give each other presents b. have an enormous meal with turkey

c. have Christmas pudding d. all are correct

31. Which of the following is not true?

a. Dean is English.

b. At Christmas, people get big trees and decorate it.

c. Dean prefers Halloween to Christmas.

d. In the middle of December, people send a lot of Christmas cards to their friends and family.

VI. Put the verb into the correct form: present simple or pass simple, active or passive.

32. lt's a big factory. Five hundred people (employ)............ there.

33. Water (cover)............. most of the Earth's surface.

34. The letter ...........(post) a week ago and it …………(arrive) yesterday.

35. The boat (sink)....... quickly but fortunately ……………………….everybody (rescue).

36. Ron’s parents .............(die) when he was very young. He and his sister....... (bring) up by their grandparents.

37. The gate (lock) at 6.80 pm every day.

38. Sue ........... (bear) in London but she………………… (grow) up in the north of England.

39. We ............. (not/ play) football yesterday afternoon. The match…………………..(cancel).

40. Originally the book (write) in Spanish and a few years ago it ..........(translate) into English.

Đáp án

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1 - a; 2 - b; 3 - c; 4 - d; 5 - d;

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - a; 7 - a; 8 - a; 9 - b; 10 - b;

11 - a; 12 - a; 13 - a; 14 - d; 15 - a; 

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16 - c; 17 - c; 18 - b; 19 - c; 20 - d; 

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - a; 22 - b; 23 - c; 24 - b; 25 - a; 26 - b; 

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

27 - a; 28 - b; 29 - a; 30 - d; 31 - c; 

VI. Put the verb into the correct form: present simple or pass simple, active or passive.

32 - It's a big factory. Five hundred people are employed (employ) there.

33 - Water ..covers.. (cover) most of the earth's surface.

34 - The letter ..was posted.. (post) a week ago and it ..arrived.. (arrive) yesterday.

35 - The boat hit a rock and ..sank .. (sink) quickly Fortunately everybody ...was recused.. (recue).

36 - Ron's parents ..died .. (die) when he was very young. He and his sister ..were bought up.. (bring up) by their grandparents.

37 - The park gates ..are locked.. (lock) at 6.30 pm every evening.

38 - Sue was born in London but I ..grew up.. (grow up) in the north of England.

39 - We .....didn't play........ (not/ play) football yesterday afternoon. The match………was cancelled…………..(cancel).

40 - Originally the book was written (write) in Spanish and a few years ago it ....was translated......(translate) into English.

Đề cương ôn thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 8 năm học 2015 - 2016

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 13: Festivals

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 8 Unit 14 WONDERS OF THE WORLD

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 8 Unit 13 FESTIVALS

Trên đây là Bài tập tiếng Anh 8 Unit 13 Festivals có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
7 9.010
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm