Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 13: Festivals

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 13: Festivals

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 13: Festivals gồm nhiều dạng bài tập hay và bổ ích thuộc Unit 13 của giáo trình tiếng Anh lớp 8 giúp các em học sinh ôn tập kiến thức sau mỗi Unit đồng thời ôn thi học kỳ 2. Sau đây mời các em cùng làm bài nhé!

Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 10: Recycling

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 11: Traveling around Vietnam

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 12: A Vacation Abroad

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

I) Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. festival B. man C. fat D. grand

2. A. carol B. tomb C. patron D. custom

3. A. upset B. custom C. museum D. unsuitable

4. A. saint B. tailor C. explain D. said

5. A. beach B. catch C. church D. Christmas

II) Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below.

1. Presents ________in colored paper and put under the Christmas tree.

A. are wrapped B. are wrap C. are wraped D. are wrapping

7. Tom likes________. He spends lots of hours watching the birds.

A. bird-watching B. bird-watch C. watch-bird D. watching-bird

8. Greg ________me that he liked rock music.

A. said to B. told to C. asked D. explained

9. Sally is quite keen ________the idea.

A. in B. on C. of D. for

10. Milk ________cows and goats.

A. belongs to B. comes from C. is made of D. is made from

11. ________is a religious song that people sing at Christmas.

A. Carol B. Poem C. Christmas card D. Patron saint

12. Galileo said that the earth ________round.

A. is B. were C. has been D. was being

13. They recently returned ________Paris from London.

A. to B. for C. towards D. Ø

14. Could you talk________?

A. more quiet B. quieter C. quietlier D. more quietly

15. I thanked my classmate ________helping me with my homework.

A. for B. about C. of D. Ø

16. Halloween is the night of 31st October, when people once believed that ghosts________.

A. can see B. can be seen C. could see D. could be seen

17. She ________me she didn't know what to do.

A. said B. told C. asked D. suggested

18. Anita is fond ________playing the piano.

A. in B. on C. of D. for

19. The fire is made ________matches or lighters. It is made in the traditional way.

A. with B. without C. of D. by

20. She seems very ________today.

A. sleepy B. sleepily C. happily D. seriously

21. Ten countries participated in the discussions.

A. took part in B. held C. went to D. arranged

22. The journey from the airport to the university ________about half an hour.

A. spends B. takes C. want D. passes

23. ________is a saint regarded as protecting a particular person or place.

A. Patron saint B. Blessed saint C. Holy saint godmother D. Fairy

24. The ________festival was held in the communal house yard.

A. rice-cook B. rice-cooker C. rice-cooking D. rice-cooked

25. I ________that I didn't know what to do.

A. said B. told C. asked D. suggested

III) Choose the underlined part that needs correction.

26. Christmas tree is usually decoratedby colored lights and shiny balls.

27. Chris said thatthe twins couldn’t goto school this day because they were ill.

28. If you areinterested onhelping, just show up on Saturday.

29. Our teacher toldthat the sunalways rises in the east.

30. Many Vietnamesepeople prepare forthe holiday by pay their debts and cleaning their homes.

IV) Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

Harvest Festival is (31)_____ October. It is a very ancient (32)_____ but it is also part of the Christian tradition. It (33)_____ new crops and food. Children often bring fruit, vegetables and cereals into school. Schools usually give the food to hospitals or to old people. (34)_____ the past, people sometimes (35)_____ traditional dolls out of corn.

31. A. in B. at C. on D. from

32. A. thing B. festival C. vacation D. holiday

33. A. gives B. supplies C. celebrates D. holds

34. A. In B. At C. On D. Since

35. A. make B. made C. making D. are making

V) Read the following passage and choose the best answers to each of the questions below.

Hi! I’m Dean. I’m from England. My favorite time of the year is Christmas, which is on 25th December. That’s when Christians celebrate the birth of Christ. In the middle of December we send a lot of cards to our friends and family, here and abroad. Then we get a big tree and decorate it with lights and other things. On Christmas Day, we give each other presents. We have one enormous meal with turkey, and after that, we have Christmas pudding. [pudding: dessert]

36. When is Christmas held?

A. On 25 December B. In the middle of December

C. In the middle of the year D. no information

37. Christmas is held because Christians want to________________.

A. have a good time B. celebrate the birth of Christ

C. visit their friends and family D. decorate big trees

38. What does the word ‘decorate’ in line 5 mean?

A. make something look nicer B. paint something

C. make something look worse D. buy something

39. On Christmas Day, people________________.

A. give each other presents B. have an enormous meal with turkey

C. have Christmas pudding D. all are correct

40. Which of the following is not true?

A. Dean is English.

B. At Christmas, people get big trees and decorate it.

C. Dean prefers Halloween to Christmas.

D. In the middle of December, people send a lot of Christmas cards to their friends and family.

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 13: Festivals

I) Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A

2. B

3. C

4. D

5. D

II) Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below.

6. A

7. A

8. A

9. B

10. B

11. A

12. A

13. A

14. D

15. A

16. D

17. B

18. C

19. B

20. A

21. A

22. A

23. A

24. C

25. A

III) Choose the underlined part that needs correction.

26. C

27. C

28. B

29. D

30. C

IV) Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

31. A

32. B

33. C

34. B

35. B

V) Read the following passage and choose the best answers to each of the questions below.

36. A

37. B

38. A

39. D

40. C

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 13: Festivals. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Bài tập từ vựng Unit 8 lớp 8: English speaking countries, Đề thi Tiếng Anh lớp 8 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 3, Đề thi Tiếng Anh lớp 8 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 4.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
18 14.257
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm