Trắc nghiệm Unit 4 lớp 8 Our past có đáp án

Bài tập tiếng Anh 8 Unit 4: Our Past có đáp án

VnDoc.com đã chọn lọc và tổng hợp nhiều bài tập phù hợp trình độ học sinh, giúp các em vừa ôn tập, hệ thống lại kiến thức môn học, vừa tích lũy kinh nghiệm, kỹ năng cần thiết để giải các dạng bài tập. Tin rằng, khi chuyên cần luyện giải các bài tập này, các em sẽ ngày càng tiến bộ trong môn học, thêm tự tin để bước vào các kỳ kiểm tra, thi. Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 4 Our past có đáp án được biên tập bám sát chương trình SGK tiếng Anh lớp 8 Unit 4 giúp các em ôn tập những kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm.

* Xem thêm hướng dẫn học Unit 4 SGK tiếng Anh 8 tại:

Soạn Unit 4 lớp 8 Our past

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. a. graze b. past  c. tale  d. name
2. a. folder  b. cover  c. mobile d. wardrobe
3. a. dru b. cupboard c. sure  d. destruction
4. a. brought b. course  c. sound d. ought
5. a. school  b. chore  c. kitchen  d. choose

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. Mark_____ long hair when he was a teenager.

a. has

b. have

c. had

d. was having

7. Many people wear new clothes____Easter Sunday too.

a. in

b. at

c. on

d. when

8. I found it on a_____ table.

a. near

b. nearly

c. nearby

d. nearside

9. The bus service is free in the evenings and______ weekends.

a. in

b. at

c. on

d. b & c

10. There _____ so much violence.

a. wasn't use to

b. weren't use to being

c. used not to be

d. used not to being

11. He decided_____ what would happen.

a. to stay and see

b. staying and seeing

c. to stay and seeing

d. staying and see

12. Flowers and candies are popular gifts ______ Valentine's Day.

a. in

b. at

c. on

d. when

13. I went to every bookshop, but______ of them had the book I wanted.

a. none

b. no

c. some

d. anything

14. I did some stupid things when I was young and______.

a. fool

b. foolish

c. foolishly

d. foolery

15. Ann_____ downstairs and hurt her back.

a. fall b. fell

c. fallen

d. felt

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. Late at (A) Christmas Eve, Santa comes (B) down the chimney and (C) puts (D) presents under the tree. 

17. My sister uses to play (A) tennis a lot but (B) she doesn't (C) play very often (D) now. 

18. She ate (A) all the (B) chocolates - there are no (C) in (D) the box. 

19. The (A) company is losting (B) money all (C) the (D) time. 

20. He was terribly (A) exciting (B) about (C) his (D) holiday. 

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

(21)_____ a beautiful princess had a golden ball. Unfortunately, one day she (22) _____ her ball into the water. She was unhappy and started (23)_____. Suddenly a green frog appeared and offered to help her if she let him live with her in the palace. The (24) _____ agreed.

(25) — the frog gave her the ball. She took the ball and forgot all about the frog.

The frog was angry and (26)______ his story to the King. The King asked his daughter to take the frog to her room and look (27) ______ him carefully. The princess cried again, but she took the frog and put him on her bed. The frog asked her to kiss him, so she did. (28)______ , the frog turned into a handsome prince. Of course, he and the princess fell in love. And they lived happily ever after.

21. a. One b. Once c. Two d. Twice

22. a. drops b. droped c. dropped d. is dropping

23. a. cry b. crying c. to cry d. b&c

24. a. girl b. princess c. frog d. a&b

25. a. So b. But c. However d. For example

26. a. asked b. told c. said d. spoke

27. a. for b. at c. after d. all are correct

28. a. Lately b. Recently c. Hardly d. Immediately

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

Once upon a time, there is a girl called Little Red Riding Hood, because of the red hood she always wears. The girl walks through the woods to give her grandmother some food. A wolf wants to eat the girl but is afraid to do so in public (sometimes there are woodcutters watching). So, he suggests the girl to pick some flowers, which she does. After that, he goes to the grandmother's house. He eats the grandmother, and waits for the girl, disguised as the grandmother. When the girl arrives, he eats her too. A woodcutter, however, comes to the house and cuts the wolf open. Little Red Riding Hood and her grandmother come out unharmed.

hood (n): mũ trùm đầu woodcutter (n): tiều phu

disguise (v): cải trang

29. Why is the girl called Little Red Riding Hood?

a. Because she likes red. b. Because she always wears a red hood.

c. Because she is little. d. no information

30. What does the phrase "in public" in line 4 mean?

a. in the woods b. when other people are there

c. immediately d. soon

31. What does the word "he" in line 5 refer to?

a. the woodcutter b. the wolf

c. the girl's grandfather d. no information

32. Little Red Riding Hood ______.

a. walks through the woods b. wants to give her grandmother some food

c. picks some flowers d. all are correct

33. Which of the following is not true?

a. Sometimes, there are woodcutters in the wood.

b. The wolf gives Little Red Riding Hood some flowers.

c. A woodcutter saves the girl and her grandmother.

d. The girl and her grandmother are not dead.

ĐÁP ÁN

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1 - b; 2 - b; 3 - c; 4 - c; 5 - a; 

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - c; 7 - c; 8 - c; 9 - d; 10 - c;

11 - a; 12 - c; 13 - a; 14 - b; 15 - b; 

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16 - a; 17 - a; 18 - c; 19 - b; 20 - b; 

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - b; 22 - c; 23 - d; 24 - d; 25 - a; 26 - b; 27 - c; 28 - d; 

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

29 - b; 30 - b; 31 - b; 32 - d; 33 - b; 

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 unit 4 Our past hệ 7 năm có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
12 19.398
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm