Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 5: Study Habits có đáp án

Bài tập Unit 5 lớp 8 Study habits có đáp án

Để có thêm nhiều bài tập hay giúp ôn tập lại kiến thức Unit 5 của chương trình tiếng Anh 8, chúng tôi mời các bạn tải ngay Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 Unit 5: Study Habits có đáp án trên VnDoc.com. Chúng tôi tin đây sẽ là tư liệu ôn tập tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit hữu ích, hỗ trợ tích cực cho việc học của các em. Chúc các em ngày càng tiến bộ trong môn tiếng Anh.

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. a. Spanish

b. habit

c. Necessary

d. satisfactory

2. a. mend

b. semester

c. Letter

d. report

3. a. comment

b. promise

c. shop

d. improve

4. a. meaning

b. heart

c. eat

d. speak

5. a. across

b. come

c. excellent

d. satisfactory

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. He tried to give up smoking but couldn't break the_______ .

a. hobby

b. habit

c. pastime

d. favor

7. Our team won the game because we played very ______

a. good

b. well

c. Goody

d. better

8. You_____ take the baby to the doctor.

a. should

b. ought

c. Need

d. has to

9. The doctor______ he should take a few days off.

a. say

b. said

c. ask

d. tell

10. He was more than a little proud _____ himself.

a. about

b. to

c. of

d. for

11. The Chinese team ______ in the competition.

a. work very hard

b. worked very hard

c. work very hardly

d. worked very hardly

12. James is very ill; he ______ to the hospital.

a. need to go

b. needs to go

c. need going

d. needs going

13. His ______ towards me is very strange.

a. behave

b. behavior

c. behaved

d. behaving

14. I was born in Vietnam; Vietnamese is my______ .

a. mother tongue

b. first language

c. foreign language

d. a & b

15. How do you______ your name?

a. pronunciation

b. pronounce

c. pronounced

d. pronoun

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. He said (A) that his (B) mother was (C) a badly (D) cook.

17. I should (A) work harder (B) at (C) my English pronunciation (D).

18. I got (A) good (B) grades at (C) English and (D) History.

19. They write (A) the meaning of (B) new (C) words by (D) their mother tongue.

20. Next I’d like (A) you to (B) make (C) the grammar (D) exercises on page 10.

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

Kenji and Ykari are new students in Peter's class. They are from Japan. They said they (21) ____ together, (22) ____ a week. They studied their textbook (23) ______ it has the grammar at the back. They learned the rules (24) _____ heart and then they wrote (25) _____ of sentences and examples, and practiced with conversations.

21. a. revised

b. revision

c. learned

d. learning

22. a. once

b. one

c. two

d. a & b

23. a. so

b. so that

c. because

d. in order to

24. a. with

b. by

c. on

d. in

25. a. lot

b. lots

c. many

d. much

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

Dear Maria,

At last! Hooray! We finished all our exams yesterday. The last one

was History. It was horrible. I think History is really difficult because I can't remember all the facts and the dates.

I did seven subjects. The worst were Science and History. I found them very difficult. I always forget most of the things we've learned.

The best subject this year was Geography, but we only had it twice a week. We're going to Wales in the middle of August, to see my granddad. Would you like to come with us? Mum says it's OK. Please write and tell me about your year at school. What was it like? Were your exams easy?

Bye for now.

Peter

26. This is a letter to _____ .

a. a brother

b. a sister

c. a friend

d. granddad

27. How many subjects did Peter take exams?

a. two

b. three

c. four

d. seven

28. Peter was good at _____ .

a. History

b. Science

c. Geography

d. Math

29. What does the word 'forget' in line 6 mean?

a. not remember

b. not know

c. not understand

d. not like

30. Peter wanted to______ .

a. complain about his exams

b. tell Maria about his year at school

c. ask Mario to go to Wales with his family

d. b & c are correct

Đáp án trắc nghiệm tiếng Anh 8 Unit 5 có đáp án

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1 - c; 2 - d; 3 - d; 4 - b; 5 - c; 

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - b; 7 - b; 8 - a; 9 - b; 10 - c; 11 - b;

12 - b; 13 - b; 14 - d; 15 - b; 

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16 - d; 17 - c; 18 - c; 19 - d; 20 - c; 

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - a; 22 - a; 23 - c; 24 - b; 25 - b;

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

26 - c; 27 - d; 28 - c; 29 - a; 30 - d; 

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 unit 5 Study habits hệ 7 năm có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
10 21.226
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm