Bài tập tiếng Anh 8 Unit 5: Study Habits có đáp án

Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 Unit 5 Study Habits

Để có thêm nhiều bài tập hay giúp ôn tập lại kiến thức Unit 5 của chương trình tiếng Anh 8, chúng tôi mời các bạn tải ngay Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 5: Study Habits có đáp án trên VnDoc.com. Đây là một bài tập chất lượng, có nhiều câu hỏi hay, bao quát được kiến thức của đơn vị bài học. Mời thầy cô và các em tham khảo.

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. a. vacation

b. festival

c. grade

d. celebrate

2. a. highlight

b. meaning

c. stick

d. habit

3. a. memory

b. try

c. directory

d. necessary

4. a. pronounce

b. cousin

c. enough

d. country

5. a. highlight

b. although

c. neighbor

d. laugh

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. I'm afraid our team's doing very_____ .

a. good

b. bad

c. badly

d. goodly

7. You really ______ Italia, it's a fantastic place.

a. ought to go

b. should to go to

c. should go to

d. need go to

8. Mr. White _____ her to stand up.

a. spoke

b. asked

c. tell

d. say

9. I was very ______ to be able to help.

a. please

b. pleased

c. pleasure

d. pleasing

10. Try ______ here on time.

a. to be

b. be

c. being

d. to being

11. She spends too much money ______ clothes.

a. for

b. with

c. to

d. on

12. You have to promise ______ anyone.

a. not to tell

b. won't tell

c. not telling

d. don't tell

13. I got a grade 2_____Math.

a. about

b. on

c. for

d. to

14. She made some interesting ______ about the film.

a. comments

b. commenting

c. commences

d. commends

15. ______is studying again something that you have learnt, before an exam.

a. Revision

b. Experiments

c. Practice

d. Semester

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. I need you (A) going (B) to the shop (C) for me (D).

17 .Thank you for (A) your invitation (B), which I am very pleasure (C) to (D) accept.

18. Tim’s mother said that (A) she was (B) proud about (C) her (D) son.

19. You can use (A) dictionary (B) to find about (C) new words (D).

20. What did (A) Tim’s mother tell him (B) in (C) the end of (D) the conversation?

IV. Choose the word( a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

Being a student involves taking responsibility for (21)_____your own time. So, you need (22)_____about planning (23)______time and workload effectively. Don't tr y (24)______too much at once_ have regular breaks. If you fail to finish a piece of work as (25)_____as you wanted, don't feel (26)_____, just be (27)_____realistic in your planning (28)_______time.

involve(v) : bao gồm responsibility(n) : trách nhiệm

workload(n) : khối lượng công việc

21. a. organize

b. organizes

c. organized

d. organizing

22. a. learn

b. to learn

c. to learning

d. learning

23. a. you

b. your

c. yours

d. yourself

24. a. do

b. doing

c. to do

d. to doing

25. a. quick

b. quickly

c. fast

d. b & c

26. a. bad

b. good

c. well

d. badly

27. a. more

b. much

c. many

d. few

28. a. near

b. then

c. next

d. b & c

V. Read the following passage and choose the item ( a,b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

One of the most important parts of this method of language learning is the telling of stories. Twice every day, at the end of the morning and after sessions, the teacher reads us a boring story about the Familie Gartner. We were given the text : German on the left_ hand side, the translation on the right-hand side. Then she told us to lie back and close our eyes while she read the text again, and the music played in the background. Afterwards, we could remember most of the details and the vocabulary.

translation(n) : bản dịch details(n) : chi tiết

29. What does the word ' boring' in line 3 mean?

a. interesting b. uninteresting

c. happy d. unhappy

30. What does the word ' she' in line 5 refer to?

a. the teacher b. one of the student

c. Gartner d. one of the author's friends

31. We can replace the word 'again' in line 6 with______ .

a. one more time b. quietly

c. many times d. loudly

32. Which of the following is not true?

a. The students had the translation of the story on the right_hand side.

b. While the students were lying, the teacher read the text again.

c. There wasn't any music in their class.

d. This new method seems to be successful.

Đáp án Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 5 có đáp án

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1 - b; 2 - a; 3 - b; 4 - a; 5 - d; 

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - c; 7 - c; 8 - b; 9 - b; 10 - a; 

11 - d; 12 - a; 13 - c; 14 - a; 15 - a; 

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16 - b; 17 - c; 18 - c; 19 - c; 20 - c; 

IV. Choose the word( a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - d; 22 - b; 23 - b; 24 - c; 25 - d; 

26 - a; 27 - a; 28 - c; 

V. Read the following passage and choose the item ( a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

29 - b; 30 - a; 31 - a; 32 - b; 

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh 8 unit 5 Study habits hệ 7 năm có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
3 10.177
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm