Bài tập Unit 13 lớp 8 Festivals có đáp án

Bài tập tiếng Anh unit 13 lớp 8 Festivals có đáp án

Nhằm giúp quý thầy cô giáo có thêm tài liệu để giảng dạy, các em học sinh có thêm tài liệu hay để tham khảo, VnDoc.com đã sưu tầm và tổng hợp thành bộ sưu tập Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 13 Festivals có đáp án. Các tài liệu trong bộ sưu tập này sẽ giúp các em học sinh nắm được từ vựng và ngữ pháp đã được học trong Unit 13 tiếng Anh lớp 8.

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 13: Festivals

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 8 Unit 14 WONDERS OF THE WORLD

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 8 Unit 13 FESTIVALS

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 13 FESTIVALS có đáp án (1)

Tải Tổng hợp Đề thi học kỳ 2 môn tiếng anh lớp 8

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. a. base b. ancient c. decorate d. final

2. a. invite b. prize c. design d. activity

3. a. pottery b. professor c. position d. tailor

4. a. teammate b. spread c. leader d. please

5. a. plumber b. rub c. bamboo d. unsuitable

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. Halloween is the night of 31 October, when people once believed that ghosts______ .

a. can see

b. can be seen

c. could see

d. could be seen

7. She____ me she didn't know what to do.

a. said

b. told

c. asked

d. suggested

8. Anita is fond_____ playing the piano.

a. in

b. on

c. of

d. for

9. The fire is made____ matches or lighters. It is made in the tradi tional way.

a. with

b. without

c. of

d. by

10. She seems very_____ today.

a. sleepy

b. sleepily

c. happily

d. seriously

11. Ten countries participated in the discussions.

a. took part in

b. held

c. went to

d. arranged

12. I phoned Lynn but she was out.

a. not at home or not in the place where somebody works

b. go on holiday

c. travel abroad

d. not on the phone

13. _____ is a saint regarded as protecting a particular person or place.

a. Patron saint

b. Blessed saint

c. Holy saint

d. Fairy godmother

14. The _____ festival was held in the communal house yard.

a. rice-cook

b. rice-cooker

c. rice-cooking

d. rice-cooked

15. I____ that I didn't know what to do.

a. said

b. told

c. asked

d. suggested

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. Ice-skate (A) is (B) the activity of (C) moving around on (D) ice wearing ice skates.

17. Our teacher told (A) that the (B) sun always rises (C) in the (D) east.

18. Much (A) of the butter eaten (B) in (C) Britain comes of (D) New Zealand.

19. Many Vietnamese people prepare for (A) the holiday by (B) pay (C) their debts and cleaning (D) their homes.

20. The house was design (A) by (B) Mike’s father and (C) built (D) by Mike

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

In most cultures, people (21)____ the new year (22)_____January 1. (23) _____, in some cultures, the new year begins on a different date. (24) _____, the Chinese new year is in (25) ____ January or early February, the Jewish new year is in September or October, and the Islamic new year is usually (26) _____ May.

21. a. have b. arrange c. prepare d. celebrate

22. a. in b. at c. on d. of

23. a. And b. However c. Although d. Because

24. a. For example b. Besides c. But d. However

25. a. late b. lately c. later d. latest

26. a. in b. at c. on d. of

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

Hi! My name's Veena, and I live in India. I'm a Hindu. My favorite festival is Diwali, which takes place in September: A 'diwa' is a little lamp and we light hundreds of them in our homes and streets. This festival is a time when we pray for wealth and happiness in the future. We usually buy new clothes and give each other presents. We also send Diwali cards and eat special spicy food and sweets.

27. The passage is written about _____.

a. Diwali b. a little lamp c. the Indian d. all are correct

28. What is Diwali?

a. A festival b. An event c. A contest d. A prize

29. How long does Diwali last?

a. Two days b. A month

c. Eight days d. no information

30. How many little lamps are there?

a One hundred b. Two hundred

c. Hundreds d. no information

31. What do they do at Diwali?

a. They buy new clothes and give each other presents.

b. They send Diwali cards and eat special spicy food and sweets.

c. They drink a lot of wine.

d. a & b are correct

VI. Write complete sentences, using the cues given.

32. My grandparents‘ house/ build/ 1950

_________________________________________

33. Her dress / make/ a famous tailor

_________________________________________

34. This book/ publish/ a long time ago

_________________________________________

35. These magazines/ put/ on the shelf in the corner

_________________________________________

36. Lan/ tell/ come/ class/ earlier/ today

_________________________________________

37. They/ advise/ not to cross/ streets/ outside the zebra crossings

_________________________________________

38. Those expensive toys/ sell/ Disney World

_________________________________________

39. The students/ request /prepare/ their lessons/ carefully/ the next exam.

_________________________________________

40. The boys/ ask/ not to make/ so much noise.

_________________________________________

41. These clothes/ collect/ for the poor children.

_________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1 - d; 2 - d; 3 - a; 4 - b; 5 - a;

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - d; 7 - b; 8 - c; 9 - b; 10 - a;

11 - a; 12 - a; 13 - a; 14 - c; 15 - a;

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16 - A; 17 - A; 18 - D; 19 - C; 20 - A;

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - d; 22 - c; 23 - b; 24 - a; 25 - a; 26 - a;

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

27 - a; 28 - a; 29 - d; 30 - c; 31 - d;

VI. Write complete sentences, using the cues given.

32 - My grandparents' house was built in 1950.

33 - Her dress was made by a famous tailor.

34 - This book was published a long time ago.

35 - These magazines were put on the shelf in the corner.

36 - Lan is told to come the class earlier today.

37 - They are advised not to cross the streets outside the zebra crossings.

38 - Those expensive toys are sold in Disney World.

39 - The students are requested to prepare their lessons carefully for the next exam.

40 - The boys are asked to not make so much noise.

41 - These clothes are collected for the poor children.

Trên đây là Bài tập tiếng Anh 8 Unit 13 Festivals có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
3 6.247
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm