Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 Unit 5 Study habits có đáp án

Bài tập Unit 5 lớp 8 Study habits có đáp án

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 5: Study Habits có đáp án được VnDoc.com đăng tải với mong muốn giúp các em củng cố kiến thức thật hiệu quả các kỳ kiểm tra, thi. Trắc nghiệm tiếng Anh 8 Unit 5 có đáp án bao gồm những bài tập hay, chất lượng, bài tập tiếng Anh 8 sẽ giúp các em nhanh chóng nắm được đặc điểm, cách vận dụng các điểm ngữ pháp, từ vựng của Unit 5.

I. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1. a. across

b. report

c. lunar

d. pronounce

2. a. aloud

b. comment

c. believe

d. improve

3. a. meaning

b. mother

c. promise

d. revise

4. a. excellent

b. memory

c. festival

d. semester

5. a. behavior

b. participate

c. necessary

d. traditional

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase. .

6. I went to bed _____ last night.

a. late

b. lately

c. latest

d. latter

7. She works very______ .

a. hard

b. hardly

c. studious

d. careful

8. You _____ drink and drive.

a. shouldn't

b. oughtn't

c. don't have to

d. needn't

9. The teacher told us______ talk.

a. not to

b. not

c. don't

d. do not to

10. She _____ some old photographs in a drawer.

a. came down

b. came on

c. came across

d. came over

11. Can you ____what time the train leaves?

a. find out

b. find in

c. find up

d. find on

12. He spent a lot of time and effort______ that project.

a. for

b. with

c. to

d. on

13. He promised _____ me.

a. to help

b. helping

c. help

d. to helping

14. ______ is the study of the life of animals and plants.

a. Biology

b. Physics

c. Chemistry

d. Literature

15. She got very good grades in all her exams.

a. scores

b. goals

c. marks

d. points

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. It doesn’t (A) matter if (B) you don’t win (C) just try your most (D).

17. It’s all right to (A) borrow money occasional (B), but don’t let (C) it become a habit (D).

18. It didn’t take (A) her long (B) to learn her (C) lines with (D) heart.

19. Tim promised (A) trying (B) his best in (C) learning (D) Spanish.

20. They didn’t (A) try learning (B) all new (C) words they came across (D).

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

Our classes take place (21) __three hours every morning (22) __Monday to Friday. The maximum class size (23)______twelve and the average is ten. We use modern methods of teaching and (24) __, and the school (25) ___ a language laboratory, a video camera and recorder. You will only be (26) _____ in improving your English, however, if you work (27)_______ and practice speaking English as (28) _____ as you can!

21. a. for

b. since

c. at

d. on

22. a. between

b. on

c. at

d. from

23. a. is

b. are

c. has

d. have

24. a. learn

b. learning

c. learns

d. learnt

25. a. has

b. have

c. there is

d. there are

26. a. succeed

b. success

c. successful

d. successfully

27. a. hard

b. hardly

c. quick

d. intelligent

28. a. many

b. a lot

c. lots

d. much

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

Experts think that it is a good idea for children to learn not just one, but two foreign languages. They say that leaning two foreign languages develops children's minds and increases their knowledge of other cultures.

The experts also believe that the two foreign languages children learn should be completely different from one another, for example English and Chinese, or French and Japanese. In addition, they say that children should start to learn foreign languages as early as possible, from the age of about six.

expert (n): chuyên gia increase (v) : tăng thêm

29. According to experts, children _____ .

a. shouldn't learn more than two foreign languages

b. should learn just one foreign language

c. should learn two foreign languages

d. shouldn't learn foreign languages

30. What does the word 'they' in line 2 refer to?

a. experts b. children c. languages d. cultures

31. Children should learn ______ .

a. English and Chinese

b. French and Japanese

c. two foreign languages which are completly different from one another

d. all are corect

32. Which of the following is not true?

a. Children should start to learn foreign languages early.

b. Children should start to learn foreign languages from the age of about six.

d. Learn foreign languages is good for children .

ĐÁP ÁN

I. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1 - c; 2 - b; 3 - d; 4 - d; 5 - c; 

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase. 

6 - a; 7 - a; 8 - a; 9 - a; 10 - c; 

11 - a; 12 - d; 13 - a; 14 - a; 15 - c; 

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16 - a; 17 - b; 18 - d; 19 - b; 20 - b; 

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - a; 22 - d; 23 - a; 24 - b; 25 - a; 

26 - c; 27 - a; 28 - d; 

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

29 - c; 30 - a; 31 - d; 

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh 8 unit 5 Study habits hệ 7 năm có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
3 8.808
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm