Trắc nghiệm Unit 2 lớp 8 Making Arrangements hệ 7 năm

Bài tập tiếng Anh Unit 2 lớp 8 Making Arrangements

Bài tập tiếng Anh nâng cao lớp 8 Unit 2 Making Arrangements có đáp án cung cấp thêm cho các em học sinh lớp 8 các bài tập để rèn luyện nâng cao kỹ năng cũng như giúp các em sắp thi học sinh giỏi các bài tập tham khảo để luyện tập. Bài tập được chia thành các mục với các kỹ năng khác nhau giúp các em có thể dễ dàng lựa chọn kỹ năng mình cần tập trung luyện tập. Tất cả các bài tập đều có đáp án.

* Xem thêm hướng dẫn học Unit 2 tiếng Anh lớp 8 tại:

Soạn Unit 2 lớp 8 Making Arrangements hệ 7 năm

I. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1. a message

b. furniture

c. Cousin

d. invent

2. a. countless

b. service

c. transmit

d. answer

3. a. invention

b. agreement

c. arrangement

d. demonstrate

4. a. exhibition

b. introduction

c. emigration

d. stationery

5. a. orphanage

b. delivery

c. experiment

d. directory

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. Mary, you _____ the exam if you don't work more.

a. will fail

b. are failing

c. Fail

d. failed

7. I thought I heard a noise_______.

a. upstair

b. upstairs

c. Ø

d. b & c

8. I'll ask my personal ______ to deal with this.

a. assist

b. assistant

c. assistance

d. assisting

9. Look! The baby______ going to eat the dog's food!

a. is

b. was

c. are

d. were

10. Don't come in. Please wait______ for a few minutes.

a. inside

b. outside

c. insides

d. outsides

11. I'll come _____ to pick her up.

a. in

b. on

c. over

d. up

12. There are many ways______doing it.

a. of

b. for

c. to

d. about

13. They found some electrical _______ in the room.

a. devices

b. device

c. advices

d. advice

14. The school decided to try an ________ in language teaching.

a. experimented

b. experiment

c. experiments

d. experimental

15. I tried to phone him countless times but he wasn't there.

a. few

b. little

c. much

d. many

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. Sophie is (A) going to leave at (B) 9.00, because (C) she have to (D) go home.

17. He left (A) school and (B) disappeared two weeks (C) late (D).

18. The scientists plan (A) to introduction (B) their invention (C) next (D) month.

19. Ian is (A) not going to (B) buy a big (C) house yesterday (D).

20. He was born (A) in (B) Oxford, or somewhere (C) near to here (D).

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

Dear Sir or Madam,

I would like (21) _____ a single room at your hotel for the nights of 12, 13 and 14 April. Could I possibly have a (22) _____ room with a bath? I understand you have a restaurant. Could you (23) _____ me what time the (24) ____closes?
Please let (25) _____ know if you (26) ____ a deposit or a credit card number.

Thank you very much. I look forward to hearing from you.

Yours faithfully,

Peter West

book (v) :đặt chỗ

deposit (n) : tiền đặt cọc

credit card number (n) : số thẻ tín dụng

21. a. book

b. booking

c. to book

d. to booking

22. a. quiet

b. quite

c. big

d. a & c

23. a. talk

b. say

c. speak

d. tell

24. a. hotel

b. restaurant

c. shop

d. room

25. a. I

b. me

c. my

d. mine

26. a. needs

b. need to

c. are needing

d. need

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

Alexander Graham Bell was born in 1847 in Edinburgh, Scotland. His father was an expert in phonetics, the study of the sounds of languages. As a boy, Bell became interested in sounds and speech.

In 1870 the Bells decided to emigrate to America. They lived in Boston, where Alexander taught in a school for the deaf. There he began experimenting with a machine to help the deaf hear. While experimenting with this machine, Bell had an idea. Why not use electricity to send the human voice from one place to another? Bell began work on a new invention.

expert (n): chuyên gia

27. When was Alexander G. Bell born?

a. In 1847

b. In 1870

c. In 1870s

d. no information

28. He went to live _______ .

a. in Scotland

b. in America

c. in Boston

d. b & c are correct

29. What does the word 'emigrate' in line 4 mean?

a. leave somebody's country to live in another country

b. to go to a place for a short time

c. travel a long way from home to work every day

d. get away from something dangerous

30. What does the word 'they' in line 4 refer to?

a. sounds

b. the Bells

c. the American

d. the deaf.

31. Which of the following is not true?

a. Bell's father was an expert in phonetics.

b. Bell became interested in sounds and speech since he was a boy.

c. Bell learned in a school for the deaf.

d. He experimented a machine to help the deaf hear.

ĐÁP ÁN

I. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1 - d; 2 - c; 3 - d; 4 - d; 5 - a; 

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - a; 7 - d; 8 - b; 9 - b; 10 - b; 

11 - c; 12 - a; 13 - a; 14 - b; 15 - d; 

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16 - d; 17 - d; 18 - b; 19 - d; 20 - d; 

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - c; 22 - d; 23 - d; 24 - b; 25 - b; 26 - d;

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

27 - a; 28 - d; 29 - a; 30 - b; 31 - c;

Trên đây là Bài tập Unit 2 SGK tiếng Anh lớp 8 Making Arrangements có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
7 9.695
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm