Bài tập tiếng Anh 8 Unit 10 Recycling có đáp án số 2

Để ôn tập, hệ thống lại kiến thức về tự vựng, ngữ pháp cho Unit 10 của chương trình tiếng Anh lớp 8, các em hãy tham khảo ngay Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 10 Recycling có đáp án - Số 2 chất lượng, hoàn toàn miễn phí cho các em học sinh. Các em hãy nhanh download về và luyện tập ngay với các bài tập tiếng Anh lớp 8 này.

I. Bài tập unit 10 Recycling tiếng Anh lớp 8

I. Choose the word that has the underlined differently from the others.

1. a. bag b. sandal c. waste d. matter

2. a. mix b. pipe c. deposit d. refill

3. a. lung b. difflcult c. natural d. mixture

4. a. reader b. heavy c. clean d. mean

5. a. reused b. returned c. mashed d. cleaned

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. In 1876, the telephone ______ first introduced by Bell and Watson.

a. was b. is c. has been d. had been

7. It's important ______wildlife in the area.

a. to conserve b. conserving c. conservation d. conserve

8. Japan _____ 40% of its waste.

a. reuses b. recycles c. refill d. broken

9. We were delighted_____your letter yesterday.

a. to get b. got c. getting d. get

10. Sooner or later a satellite _______ by a large piece of rubbish.

a. will destroy b. will destroyed

c. will be destroyed d. will been destroyed

11. Let's play tennis instead of _____ television.

a. watch b. watching c. watches d. to watch

12. Everything depends on what you mean____ the word "free".

a. about b. by c. of d. for

13. We should use______ bags instead of plastic bags.

a. cloth b. clothe c. clothed d. clothing

14. Beer_____ for breakfast in England years ago.

a. used be drunk b. used to be drunk

c. used to drunk d. used to be drank

15. I____ some rice on the floor of the chicken coop.

a. scattered b. grew c. threw away d. raised

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. The project will (a) be show (b) to the (c) public when it is (d) finished,

17. We must act now (a) before it is too late (b) doing (c) anything about (d) the problem.

18. Can’t we deal with (a) this now (b) instead of (c) wait (d) until tomorrow?

19. Mixture (a) the (b) flour with (c) the eggs and (d) butter.

20. The government wants (a) everyone to (b) recycle (c) 25% of their house hold wasting (d).

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

Dear Sir or Madam,

We are in Class B, Year 8 at Stonehouse School. Every year our class goes (21)_______an adventure holiday. This year we would like (22)___your center.

We are planning (23)____ away for the first week in May, arriving on Friday 2 May. There will be 15 boys and 15 girls in our party, and two teachers.

We are (24)______in sailing, rock climbing, canoeing, and map-reading. Can you send us (25)_____about your center?

We look forward (26)______from you.

Yours faithfully,

Class B

21. a. in b. at c. on d. aver

22. a. attend b. attending c. to attend d. to attending

23. a. go b. to go c. going d. to going

24. a. interested b. interesting c. bored d. boring

25. a. news b. message c. note d. information

26. a. hear b to hear c. hearing d. to hearing

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

Just a few years ago, this place was called Dumptown. The people living here didn't think much about where waste went when they threw it out. Things that could be reused or recycled were thrown in the trash, because nobody believed recycling made a difference. And, eventually, that became a very big problem.

The garbage heap grew and began to smell. Sometimes it caught fire, and making it hard for everyone to breathe. Dumptowners knew they had to fix it.

They learned to reduce the amount of waste they threw away. For example, they learned to reuse things—like washing out empty jars in - stead of throwing them away. And, they learned to recycle. They set up bins around town to collect glass, paper, and other things, then made into new products.

27. The people living in Dumptown_______.

a. didn't think much about where the waste went

b. threw things that could be reused or recycled into the trash

c. didn't believe that recycling could make a difference

d. all are correct

28. Which of the following could replace the word 'trash' in line 3?

a. garbage b. rubbish c. compost d. a & b

29. What were the Dumptown's problems?

a. The garbage heap smelled.

b. Sometimes the garbage heap caught fire.

c. It was hard for everyone to breathe.

d. all are correct

30. What does the word 'them' in line 11 refer to?

a. the trash b. the garbage heap c. Dumptowners d. empty jars'

31. What did they do to solve their problems?

a. They reduced the amount of waste they threw away.

b. They learnt to reuse things.

c. They learnt to recycle.

d. all are correct

II. Đáp án Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 10 Recycling

I. Choose the word that has the underlined differently from the others.

1 - c; 2 - b; 3 - a; 4 - b; 5 - c;

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - a; 7 - a; 8 - b; 9 - a; 10 - c;

11 - b; 12 - b; 13 - a; 14 - b; 15 - a;

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16 - b; 17 - c; 18 - d; 19 - a; 20 - d;

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - c; 22 - c; 23 - b; 24 - a; 25 - d; 26 - d;

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

27 - d; 28 - d; 29 - d; 30 - d; 31 - d;

Trên đây là Bài tập unit 10 Recyling lớp 8 có đáp án. Ngoài ra, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu tiếng Anh lớp 8 unit 10 Recycling khác nhau như:

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 8 Chương trình mới Unit 9: Natural Disasters

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 8 Chương trình mới Unit 10: Communication (Giao Tiếp)

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 8 Unit 10: Recycling

Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 10: Recycling có đáp án - Số 1

Đánh giá bài viết
4 13.509
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm