Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 Unit 4: Our Past có đáp án

Trắc nghiệm Unit 4 lớp 8 Our past có đáp án

Bài tập Tiếng Anh 8 Unit 4: Our Past có đáp án được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải là tài liệu ôn thi Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit hữu ích, giúp các bạn luyện tập và củng cố kiến thức Tiếng Anh trong chương trình phổ thông lớp 8 hệ 7 năm Unit 4 Our past hiệu quả. Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 4 có đáp án gồm 5 câu hỏi lớn giúp các em ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm. Mời các bạn tham khảo.

I. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1. a. fairy

b. appear

c. cruel

d. master

2. a. after

b. servant

c. grandpa

d. nearby

3. a. farmer

b. village

c. escape

d. sister

4. a. festival

b. excited

c. traditional

d. immediately

5. a. magical

b. buffalo

c. everyone

d. equipment

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. His wife ______ five years ago.

a. die

b. died

c. dies

d. was dying

7. We usually open our present _______ midnight.

a. in

b. at

c. on

d. when

8. _____ Thanksgiving Day, families come together for a special dinner.

a. In

b. At

c. On

d. When

9. Where ______ before you moved here?

a. did you use to live

b. did you use

c. used you to live

d. used to you

10. She is dying______ cancer.

a. with

b. of

c. because of

d. by

11. The frog changed______ a handsome prince.

a. in

b. to

c. into

d. from

12. The committee decided ______ the offer.

a. to accept

b. for accepting

c. accepting

d. accept

13. His wife recently gave birth to a______.

a. daughter

b. niece

c. nephew

d. children

14. You have nothing to ______ by telling the truth.

a. loose

b. lose

c. loss

d. lost

15. He's getting very excited about his holiday.

a. eager

b. funny

c. worried

d. pleased

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. He wokes up (A) and finded (B) himself (C) in the hospital (D)

17. On (A) Christmas, neighborhoods are (B) beautiful with (C) many bright Christmas lights (D)

18. When he told (A) me the (B) price, I nearly (C) died for (D) shock. 

19. It's (A) a traditional (B) to sing 'Auld Lang Syne' on (C) New Year's (D) Eve. 

20. Many (A) people wisdom (B) stayed at (C) home in the bad (D) weather. 

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

Harry starts work (21)______ half past six. He delivers papers every day of the week, from Monday to Saturday, but not (22)_____ Sundays. He works (23)_____ the mornings before school and (24)_____ the afternoons after school. He usually finishes work (25) ______ six o'clock.

Harry says, "(26)______ the summer, the job is OK, but (27) _____ December and January, the weather is very cold! I like this job. I get a lot of exercise, and the money is good. I'm saving my money in the bank (28)_____the moment for a holiday in Spain. "

21. a. in

b. at

c. on

d. a & b

22. a. in

b. at

c. on

d. between

23. a. in

b. at

c. on

d. Ø

24. a. in

b. at

c. on

d. when

25. a. in

b. at

c. on

d. since

26. a. In

b. At

c. On

d. Ø

27. a. in

b. at

c. on

d. from

28. a. in

b. at

c. on

d. of

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

Cambridge

20 February, 2050

Dear Mr. Editor,

I read the article last week which compared life in the 1990s with life today. The writer thought that family life then was better than it is now. I don't agree. I think life today is much better than it used to be.

Life is so much easier and more convenient now. Fifty or sixty years ago, they didn't have domestic robots, for example. My grandparents had to do all their own housework!

Today, we can order everything by using our cards, but in the last century people had to go to the shops themselves. What a waste of time! In my opinion, we're much better off now.

Yours faithfully,

John Andrews

domestic (adj) : trong nhà

29. According to John Andrews, life in the 1990s was ______.

a. better than it used to be

b. better than life in the year 2050

c. so much easier and more convenient than life in the year 2050

d. less easier and convenient than life in the year 2050

30. Fifty or sixty years before the year 2050, _____.

a. there were many domestic robots

b. people had to do all their housework by themselves

c. people bought everything by using their cards

d. people didn't have to go to the shops themselves

31. What does the word 'order' in line 10 mean?

a. sell

b. buy

c. use

d. have

32. What does John think?

a. The life in 1990s wasn't very interesting.

b. The writer of the article wasn't right.

c. It's a waste of time to go to the shop by himself.

d. all are correct.

33. John writes this passage in the year______.

a. 1990

b. 2000

c. 2006

d. 2050

ĐÁP ÁN

I. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1 - b; 2 - d; 3 - c; 4 - a; 5 - d; 

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - c; 7 - b; 8 - c; 9 - a; 10 - b; 

11 - c; 12 - a; 13 - a; 14 - b; 15 - a; 

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16 - a; 17 - a; 18 - d; 19 - b; 20 - b; 

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - b; 22 - c; 23 - a; 24 - a; 25 - b; 26 - a; 27 - a; 28 - b; 

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

29 - d; 30 - b; 31 - b; 32 - d; 33 - d; 

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 unit 4 Our past hệ 7 năm có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
1 11.042
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm