Bài tập Unit 9 lớp 8 A First-aid course có đáp án

Trắc nghiệm Unit 9 lớp 8 A First-aid course có đáp án

VnDoc.com giới thiệu đến các em Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 9: A First Aid Course có đáp án, bài tập trắc nghiệm và tự luận tiếng Anh lớp 8 để các em được luyện tập một cách toàn diện và hệ thống. Khi chuyên cần luyện tập những dạng bài tập này, các em sẽ ghi nhớ kiến thức sâu hơn, đồng thời rút ra được nhiều kinh nghiệm, kỹ năng làm bài cần thiết.

I. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

1. They are going to buy a map________ get lost.

A. not so as to

B. so as not to

C. so not as to

D. to not to

2. _____ is used to check one’s eyesight.

A. Eye-shade

B. Eyeglass

C. Eye piece

D. Eye chart

3. ‘Dr Jackson isn’t in his office at the moment.’ ‘In that case, I ______ him at home.’

A. will phone

B. am going to phone

C. am phoning

D. phone

4. ______ the door, please?

A. Will you shut

B. Do you shut

C. Are you shutting

D. Are you going to shut

5. Her mother forced her ______ in the bed all day yesterday.

A. lie

B. lies

C. to lie

D. lying

6. The worst _____ areas are the Midlands and North-West.

A. affected

B. affecting

C. effected

D. effecting

7. Thanks _____ me the money. I’ll pay you back on Friday.

A. for lending

B. lending

C. to lend

D. about lending

8. _____ is a chair with wheels for somebody who cannot walk.

A. Stretcher

B. Ambulance

C. Wheelchair

D. Crutch

9. She hid the present _____ the children wouldn’t find it.

A. in order to

B. so that

C. so as to

D. for

10. Make sure that the needles are sterile.

A. free from bacteria

B. slightly clean

C. straight

D. unused

II. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. a. calm b. badly c. flat d. handkerchief

2. a. bite b. revive c. promise d. minimize

3. a. crutch b. hurt c. hurry d. cup

4. a. happened b. helped c. burned d. bored

5. a. invite b. faint c. patient d. victim

III. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

1. Mrs Miles sometimes takes a pill______ to sleep.

a. go b. going c. to go d. for going

2. He is working very hard______get poor grades.

a. in order to b. in order not to c. to d. not to

3. If you move to your left, you_____the church.

a. will see b. are seeing c. has seen d. see

4. ______quiet? I’m trying to learn.

a. Are you please be b. Will you please be

c. Are you please being d. Has you please been

5. The book fell_____the table.

a. of b. off c. up d. in

6. Why don’t you come _____ for dinner?

a. across b. over c. at d. down

7. Please try_____ quiet when you come home. Everyone will be asleep.

a. be b. to be c. being d. to being

8. Leave the victim_____flat and don’t let him ___chilled.

a. lying/ to become b. to lie/ become

c. lying/ become d. to lie/ to become

9. _____ is a long thin piece of cloth or paper used for tying round and protecting a wound.

a. Water packs b. Bandage c. Handkerchief d. Blanket

10. _____ the patient’s feet, or lower his/her head below the level of the heart.

a. Elevate b. Cool c. Cover d. Overheat

IV. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

1. David sang so (A) badly that I had to (B) look away not so as to (C) laugh at (D) him.

2. If you look carefully (A), you are finding (B) writing (C) scratched on (D) the glass.

3. Matt was trying (A) to (B) calm the baby out (C) by singing (D) to her.

4. I was (A) very tired and I tried keeping (B) my eyes open (C) but I couldn’t (D)

5. They pulled (A) the boy out of (B) the river and tried reviving (C) him (D).

V. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

A: Wow, you don’t (1) _____ very good! Do you feel OK?

B: No, I think I’m getting a cold. What should I do (2) _____ it?

A: You (3) ____ stay at home and go to bed.

B: You’re probably right. I’ve got a really, bad cough, too.

A: Try (4) _____ some hot tea with honey. It really helps.

B: Anything (5) ____?

A: Yeah, I suggest you get a big box of (6) _____!

1. a. look

b. seem

c. feel

d. all are correct

2. a. to

b. for

c. of

d. of

3. a. must

b. should

c. ought to

d. all are correct

4. a. drink

b. and drink

c. drinking

d. to drinking

5. a. more

b. different

c. other

d. else

6. a. bandage

b. alcohol

c. tissues

d. eye chart

VI. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

I’m in the hospital! I’ve broken my leg! But don’t worry. I’ll be all right. I’ve been here since last Sunday. I had an accident at a football match. I tried to kick the ball but I kicked the goal post! The pain was quite bad, so Dad brought me to the hospital the same day.

I had a small operation three days ago. The nurses and doctors have been eally nice, but the food’s disgusting. I prefer Mum’s cooking!

goal post (n) cột gôn operation (n) ca phẫu thuật

1. Where is the writer?

a. He’s going on a vacation.

b. He’s at home.

c. He’s in the hospital.

d. He’s at school.

2. What has happened to him?

a. He has had a cold.

b. He has broken his leg.

c. He has had an accident.

d. b & c are correct

3. He felt _____pain.

a. no

b. not much

c. a lot of

d. a&b are correct

4. What does the word ‘disgusting’ in line 6 mean?

a. delicious

b. good

c. healthy

d. awful

5. Which of the following is not true?

a. The writer has broken his leg because he kicked the goal post.

b. He was brought to the hospital last Sunday.

c. He doesn’t like the nurses and the doctors there.

d. He had a small operation and he will be all right.

Đáp án bài tập tiếng Anh 8 Unit 9 A first-aid course

I. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - A; 5 - C;

6 - C; 7 - A; 8 - C; 9 - B; 10 - A;

II. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1 - a; 2 - c; 3 - b; 4 - b; 5 - c; 

III. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

1 - c; 2 - b; 3 - a; 4 - b; 5 - b; 

6 - b; 7 - b; 8 - c; 9 - b; 10 - a;

IV. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

1 - C; 2 - B; 3 - C; 4 - B; 5 - C; 

V. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

1 - a; 2 - b; 3 - d; 4 - c; 5 - d; 6 - c; 

VI. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

1 - c; 2 - d; 3 - c; 4 - d; 5 - c; 

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 Unit 9 A first aid course có đáp án. Ngoài ra, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 chương trình mới khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... Mời bạn đọc tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
4 6.882
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm