Đề cương ôn tập tiếng Anh lớp 3 học kì 2 năm 2020 - 2021

Đề cương ôn tập học kì 2 tiếng Anh lớp 3

Bài tập ôn tập tiếng Anh lớp 3 học kỳ 2 năm 2020 - 2021 nằm trong bộ đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 3 mới nhất do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề cương tiếng Anh lớp 3 học kì 2 tổng hợp các dạng bài tập tiếng Anh 3 mới thường xuất hiện trong đề kiểm tra học kì 2 lớp 3 môn tiếng Anh khác nhau như: tìm từ khác loại, dạng bài đọc hiểu đoạn văn tiếng Anh 3, sắp xếp, ... giúp các em học sinh lớp 3 nâng cao kỹ năng tiếng Anh cơ bản và đạt điểm cao trong kì thi cuối học kì 2 lớp 3 môn tiếng Anh sắp tới.

ĐỀ CƯƠNG ÔN THI HỌC KÌ 2 LỚP 3 MÔN TIẾNG ANH

I. Dạng bài tìm từ khác loại

Circle the odd one out:

1. motherschoolfathersister
2. bigbookpenruler
3. bedroomkitchenbathroomgarden
4. sheheliving roomI
5. sunnywindyrainytortoise
6. amweatherareis
7. dogbirdfishrobot
8. shipdollballhave

Circle the odd one out

1. a. sunnyb. libraryc. windyd. cloudy
2. a. sixb. sevenc. schoold. ten
3. a. catb. fishc. birdd. pencil
4. a. bedroomb. chairc. bathroomd. kitchen
5. a. bookb. penc. robotd. ruler

Chọn từ khác loại:

1. A. bed B. cupboard C. bedroom D. wardrobe

2. A. cycle B. do homework C. different D. listen to music

3. A. dog B. doll C. ship D. truck

4. A. family B. gate C. garage D. fence

5. A. poster B. robot C. picture D. photo

6. A. mirror B. dining room C. living room D. bathroom

7. A. sing B. read C. skip D. music

8. A. sunny B. weather C. rainy D. windy

9. A. mother B. school C. father D. sister

10. A. big B. book C. pen D. ruler

11. A. bedroom B. kitchen C. bathroom D. garden

12. A. she B. he C. living room D. I

13. A. sunny B. windy C. rainy D. tortoise

14. A. am B. weather C. are D. is

15. A. dog B. bird C. fish D. robot

II. Dạng bài chọn đáp án đúng

Read and circle:

1. …………… many cats do you have?

A. Why B. How C. What

2. What’s Mai doing? – She is ………………..

A. play cycling B. cycling C. cycles

3. How old is your ………….? à He’s thirty-four.

A. sister B. mother C. father

4. What is the ……………… today?

A. Activity B. colour C. weather

Circle the correct answers A , B or C.

1. ............... I’m Linda.

A. Hello B. Goodbye C. What

2. How old ............. she ? - She is ten years old.

A. am B. is C. are

3. .............. many dogs do you have?

A. What B. How C. Where

4. There is a …….….. in the bedroom.

A. bed B. clouds C. dogs

5. How’s the weather today? - It’s …….……

A. ship B. ball C. sunny

Read and circle

1. There (is / are) one wardrobe in the bedroom.

2. I have four (robot/ robots)

3. Nam (have/ has) two balls.

4. He is (playing/ listening) to music.

5. How many (toy/ toys) do you have?

Choose the best answer

1/ What are they doing? – They are _____ with paper boat.

A. doing B. making C. playing

2/ Has she got any pet? – No, she_____.

A. has B. hasn’t C. haven’t

3/ How many ______ are there in your bedroom? – There are two.

A. chair B. chairs C. x

4/ What’s Mai doing? – She ______.

A. play cycling B. cycling C. cycles

5/ How old is your_______? – He’s thirty-four.

A. sister B. mother C. father

6/ What is the ______ like today?

A. activity B. colour C. weather

7/ _______ many cats do you have?

A. Why B. How C. What

8/ What _____ are your dogs? – They are black and white.

A. colour B. yellow C. sunny

9. ……is Nam from? He’s from Hai phong.

A. What B. Who C. Where

10. Who is he? ………is my friend

A. He B. I C. She

11. Where… my cats, Mum?

a. Are b. is c. am

12. ………….. up, please.

a. Sit b. Read c. Stand

13. .………….. is your name?

a. What b. How c. May

14. Is ………….. notebook big?

a. You b. your c. she

15. ………….. is Linda.

a. She b. I c. He

Fill in the blanks

1. There ….. my bedroom.

A. Am B. is C.are

2. - …. there a garden? - Yes, ….. is.

A. Is – there B. Are – this C. Am – these

3. - ………… tables are there? - There are five.

A. How long B. How far C. How many

4. - How many …. do you have? - I have five

A. doll B. kites C. plane

5. - There are four ……

A. windows B. window C. door

6 . - ……. are the posters? - They’re on the bed.

A. What B. When C. Where

7. - Where …. the cat? - It’s under the table.

A. am B. is C.are

8. - Where are the ……? - They’re in the cage.

A. parrots B. parrot C. rabbit

9. - …… is Ha Long Bay ? - It’s in north Viet Nam

A. What B. When C. Where

10. - Where’s Hue? - It’s in ….. … Viet Nam

A. North B. South C. Central

11. - Where’s Ho Chi Minh city? - It’s in …….. Viet Nam

A. North B. South C. Central

12. - Is Ha Noi …… Hue? - No, it isn’t. It’s …. from Hue.

A. near – far B. far – near C. near – near

13. Is Hai Duong near Ha Noi?

A. Yes, it is B. No, it isn’t.

14. - Are there ….. maps in your room? - Yes, there are

A. this B. any C. that

15. - Are there any sofas in your living room? - No, there …..

A. are B. is C. aren’t

16. - ….. you have a robot? - Yes, I ….

A. Does – do B. Do – do C. Do – does

17. - Do you have a doll? - …., I don’t

A. Yes B. No

18. - ….. he have a plane? - No, he ….

A. Do – does B. Does – does C. Does – doesn’t

19. - Do you have …. pets? - Yes, I do.

A. this B. any C. that

20. - Do you have any ….. ? - No, I don’t.

A. parrots B. parrot C. cat

21. - What toys do you like ? - I like ….

A. cat B. goldfish C. truck

22. - What ….. do you like? - I like rabbit

A. pets B.toys

23. - …. are you doing? - I’m reading

A. What B. When C. Where

24. - What is she doing? - She is ….

A. cook B. cooking C. cooks

25. - What …. you doing? - ….. am cleaning the floor

A. am - you B. is - she C.are - I

26. - What are they doing? - …….. are flying kites.

A. He B. They C. You

27. - What is the …… like? - It’s sunny.

A. weather B. weathers C. sun

28. - What’s the weather like? - It’s ……

A. rain B. raining c. rainy

III. Dạng bài nối cột A với cột B

Read and match

1. cleaning the floora. hát
2. cookingb. chơi đàn piano
3. readingc. xem ti vi
4. listening to musicd. nấu ăn
5. drawinge. lau nhà
6. playing the pianof. đọc sách
7. singingg. vẽ
8. watching TVh. nghe nhạc

Read and match

1. dining rooma. phòng khách
2. kitchenb. phòng tắm
3. gardenc. phòng ngủ
4. bathroomd. vườn
5. bedroome. phòng ăn
6. living roomf. phòng bếp

Nối

0.Is this a circus?

…..b….

a.She’s my grandmother.

1.Is she young?

……….

b.Yes, it is.

2.Who’s she?

……….

c.No, it isn’t. She’s old.

3.What color are these?

……….

d.They’re green.

4.What are these?

……….

e.No, he isn’t. He’s my brother

5.Is he your father?

……….

f.They’re computers.

6.What’s this?

……….

g.It’s a wastebasket.

7. Is this a circus?

…….….

h.My name is Mary.

8.What’s your name?

……….

i. Yes, it is.

9.Is this a diamond?

……….

k.Yes, it is.

10.What color is this?

……….

l.It’s green.

11.Is this purple?

……….

m.No, it isn’t. It’s red.

12.How are you?

……….

n.It’s a wastebasket.

13.What’s this?

……….

o.I’m fine, thank you.

Match the questions with the answers.

1. What’s your name?a. My name’s Linda.
2. Where are you cycling?b. It’s cloudy and windy.
3. What’s the weather like in Hanoi?c. In the park.
4. What are they doing?d. Yes, it is.
5. Is it sunny today?e. They are flying kites

IV. Dạng bài đoạn văn tiếng Anh 3

Read the paragraph and write T or F.

My name’s Mai. My friends and I have some pets. Peter has a cat. He keeps it in the house. Nam has three goldfish. He keeps them in the fish tank. Mary has two rabbits . She keeps them in the garden.Linda has a parrot. She keeps it in a cage. And I have a parrot.I keep it in the cage too.

1. Her name’s Mai.

2. Peter has a dog.

3. Nam has three tortoises.

4. Mary has one rabbit.

5. Mai has a goldfish

Read and fill the words in the box in the blanks.

Like; goldfish; has; toys; cat;

Tom, Linda and Quan ( 0)…like… pets and (1)…………..They have different pets and toys. Tom has a (2)……………… and two yo-yos. Linda (3) …………….. two dogs and three dolls. Quan has five (4)………………………. and three ships.

Reading và do the following tasks.

Hi. My name is Nam. I have a lot of toys. I have a red plane, a blue car, a green ship and a

yellow ball. Dong is my brother. He also has many toys. He has two robots. They are black and red. He has a red ship, a green car and a yellow yo-yo. We always play together. We have much fun.

Write True or False.

1. Nam and Dong have many toys.

2. Nam has a yellow ball and a blue car.

3. Dong is Nam’s friend.

4. They always play together

Answer the questions.

1. How many toys does Nam have?

2. How many toys does Dong have?

3. What color is Nam’s ship?

4. What color are Dong’s robots?

Choose the correct word to complete the dialogue:

Far/ Is/ name/ old/ family/ north/ near/ Where/

Hello. My (1)…………is Bao Anh. I am eight years (2)………My (3)……………is in

Thai Nguyen. It is in (4)……………Vietnam. Thai Nguyen is (5)……………Ha Noi but very (6)……………from Ho Chi Minh City. There are a lot of mountains and trees in my place. How about your place? (7)……………is it in Vietnam? (8) …… it near or far from Ho Chi Minh city?

V. Dạng bài sắp xếp từ thành câu hoàn chỉnh

Reorder the words to make sentences

1. is/ What/ name/your/?

=>.............................................................

2. wastebasket / a / Is / this ?

=>........................................................

3. your / This / map / is .

=>.................................................................

4. my / is / crayon / This

=>..............................................................

5. name/ is / My / Kate.

=>..................................................................

6. this/ a/ Is/ poster?

=>......................................................................

7. brother/ is/ He/my

=>....................................................................

8. nice/ to/meet/It’s/you/too

=>...........................................................

9. She/ baby/ is/sister/my

=>............................................................

10. My/ mother/This/is

=>.......................................................…

Reorder the words to make sentences:

1. weather/today/ What/ is/ in/ Quy Nhon City/like/the?

…………………………………………………………………………………………

2. The /are/ under/ the/ cats/table.

…………………………………………………………………………………………

3. They/ flying kites/ the/in / park/ are.

…………………………………………………………………………………………

4. My/ is/ twenty-five/ teacher/ years old.

…………………………………………………………………………………………

Reorder the words to the complete sentence

1. windy / It’s / today. //

…………………………………………………………………………………………

2. nine / I / years / am / old. //

…………………………………………………………………………………………

3. is / school / This / my. //

…………………………………………………………………………………………

4. to / you / Nice / meet //

…………………………………………………………………………………………

5. your / What / is / name /? //

…………………………………………………………………………………………

Hãy sắp xếp các từ theo đúng thứ tự để tạo thành câu có nghĩa

1. have / Do / pets / you / any /?

------------------------------------------------------------------

2. playing / piano / am / I / the /.

-----------------------------------------------------------------

3. far / Ha Long Bay / from / is / Ha Noi /.

-----------------------------------------------------------------

3. you / toys / Do / like / ?

_______________________________________________

Reorder the words to make sentences.

1. There/ four/ are/ doors ............................................................................

2. I/ a/ robot/ have........................................................................................

3. He/ brothers/ two/ has.............................................................................

4. She/ the/ playing/ is/ piano..............................................…....................

VI. Tìm lỗi sai

Correct the mistake

1. How old is you grandmother? - She is sixty years old

-----------------------------------------------------------------

2. Do Sarah have a doll? - No, she doesn’t

-----------------------------------------------------------------

3. My mother have a ship

-----------------------------------------------------------------

4. How many fishes does she have?

-----------------------------------------------------------------

5. There are a bedroom in his house

-----------------------------------------------------------------

Correct the mistake

1. Can you finds me and guess how old I am?

-----------------------------------------------------------------

2. That is a house big. It has eight rooms

-----------------------------------------------------------------

3. My sister has two robot

-----------------------------------------------------------------

4. Is the rabbits in the garden?

-----------------------------------------------------------------

5. What are that? It is a ball

-----------------------------------------------------------------

Đáp án đề cương tiếng Anh lớp 3 học kì 2

I. Dạng bài tìm từ khác loại

Circle the odd one out

1. school

2. big

3. garden

4. living room

5. tortoise

6. weather

7. robot

8. have

Circle the odd one out

1. library

2. school

3. pencil

4. chair

5. robot

Chọn từ khác loại

1. bedroom

2. different

3. dog

4. family

5. robot

6. mirror

7. music

8. weather

9. school

10. big

11. garden

12. living room

13. tortoise

14. weather

15. robot

II. Dạng bài chọn đáp án đúng

Read and circle

1. B

2. B

3. C

4. C

Circle the correct answers A , B or C

1. A

2. B

3. B

4. A

5. C

Read and circle

1. There (is / are) one wardrobe in the bedroom.

2. I have four (robot/ robots)

3. Nam (have/ has) two balls.

4. He is (playing/ listening) to music.

5. How many (toy/ toys) do you have?

Choose the best answer

1. B

2. B

3. B

4. B

5. C

6. C

7. B

8. A

9. C

10. A

11. A

12. C

13. A

14. B

15. A

Fill in the blanks

1. B

2. A

3. C

4. B

5. A

6. C

7. B

8. A

9. C

10. A

11. B

12. A

13. A

14. B

15. C

16. B

17. B

18. C

19. B

20. A

21. C

22. A

23. A

24. B

25. C

26. B

27. A

28. C

Hiện tại VnDoc.com chưa cập nhật được đáp án của Đề cương ôn tập tiếng Anh lớp 3 học kỳ 2. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 3 khác như: Học tốt Tiếng Anh lớp 3, Đề thi học kì 2 lớp 3 các môn. Đề thi học kì 1 lớp 3 các môn, Trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 3 online,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh nhóm Tài liệu học tập lớp 3, mời quý thầy cô, bậc phụ huynh tham gia nhóm học tập:Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi).

Đánh giá bài viết
13 8.550
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm