Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 9 năm 2019 - 2020

Đề thi tiếng Anh lớp 9 học kì 1 có đáp án

Đề kiểm tra học kì 1 tiếng Anh lớp 9 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 9 được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh 9 mới Unit 1 - 6 giúp các em học sinh củng cố kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets.

1. They (see) to go out three times a day.

2. Passengers (travel) on this bus bought their tickets in books.

3. Writing many letters (make) her happy.

4. Do you hear someone (cry) softly in the next room?

5. I (have) my house (paint) . That's why there is all this mess.

6. Either my sister or I (be) going to visit our uncle.

7. The Nile (flow) into Mediterranean.

8. If only I (have) money with me, I (lend) you some.

Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences

1. Bell experimented with ways of transmitting ...........over a long distance. (speak)

2. The tiger wanted to see the farmer's ............. (wise)

3. The scouts do the ................work (volunteer)

4. Nowadays, scouting is popular ................ (world)

5. The scouts also help the .............and street children, (old)

6. We're very impressed by the ..........of your town's people. (friend)

7. I must clean this ..............floor. (dirt)

8. It was ............not to write down the address. (fool)

9. Is it possible to .........between a hobby and an interest? (distinct)

10. Thousands of people have been made..........by the war (home)

Question 3: Choose the best answer (a, b, c or d) for each space

There has been a revolution in the world of newspapers. Not many years ..1....., newspapers were being produced using techniques unchanged for ..2.. hundred years.

The journalists gave their stories to a typist, who prepared them for an editor, who passed them on...3... the printer. The printer who was a ..4.... skilled man, set up the type. ......5... was then collected to make the pages. When the pages were complete, the printing machines could be...6.......

Nowadays what ...7.....? The journalists type their stories into a computer. The ...8 ..... checks their spelling, plans the page, shapes the articles. When the pages are ready, another computer may control the printing.

........9.. can be no doubt about it., producing a newspaper in an entirely different ..10.......now

1. A. before B. after C. ago D. yet
2. A. a B. some C. an D. over

3. A. to

B. by C. through D. with
4. A. hardly B. mostly C. partly D. very
5. A. They B. Which C. This D. All
6. A. switched B. started C. stopped D. moved
7. A. gives B. occurs C. goes D. happens
8. A. computer B. editor C. typist D. printer
9. A. It B. There C. You D. We
10. A. skill B. work C. management D. business

Question4: a) Change these sentences into passive voice

1. They make these artificial flowers of silk.

2. He has spelt this word wrongly

3. How do people learn English?

4. Who looked after the children when you were away?

5. They used to drink beer for breakfast in England years ago.

b) Change the following sentences into reported speech

1. "Listen to me and don’t make a noise,"said the teacher to his students.

2. "I'm tired of eating fish " said Mary to Helen.

3. "Let me help you make the sandwiches," Lan offered.

4. "You must do your homework everyday," said Mrs Hoa to us.

5. "There isn't much rain in the south of the country," said Peter.

Question 5: a/ There is a mistake in the sentence. Find the mistakes and correct it.

1. Peter and Tom plays tennis every afternoon with Mary and me

2. Rita enjoyed to be able to meet some of her old friends during her vacation.

3. Because they had spent too many time considering the new contract, the students lost the opportunity to lease the apartment.

4. Could you mind telling me the way to the nearest restaurant.

5. It spent a long time to travel to the skiing resort but in the end we got there.

b/ Fill in the blanks with a suitable prepositions.

1. My parents are tired ..........living in the city.

2. Jackson was late because he was not aware ..........the time

3. Three prisoners escaped ...........the prison in May

4. Measuring money must be very difficult to carry...........

5. Take an umbrella with you. It will save you ........getting wet on the way home.

Question 6: a) Combine the sentences below, using the words in brackets.

1. Mr brown feeds the chicken. He collects their eggs. (not only....... but also)

2. He didn’t say any word and left the house (without)

3. He had stolen a gold watch. He was sent to prison. (for)

4. She came home early so that she might have plenty of time to cook dinner. (to)

5. Lan has a nice voice. Everybody likes it. (such .....that)

b/ Use the following sets of words and phrases to write complete sentences.

1. My uncle/ give up/ smoke / one year.

2. The noise / the traffic/ prevented /me/ go to sleep/

3. Look! / sun / set / mountains

4. In my life/ I / never be/ Pac Bo Cave.

5. It/ rain /./ I’d like / stay here / until / rain / stop.

Question 7: Complete the second sentence with the same meaning.

1. He said: "We must have a party to celebrate this" (He said that ....................

2. I'm on the tenth page of the letter I'm writing So far I ..........................

3. Minh last wrote to his pen pal five months ago. (Minh hasn’t ..................

4. They usually wore jeans when they were young. (They used................

5. We couldn’t go to school this morning because of the heavy rain. (Because ...............

6. Practice speaking everyday or you can't improve your English. (If ..........

7. Hard work is the secret of passing your exam So long as.............................

8. You do not have to pay for elementary education in Viet Nam.

Elementary education ............................

9.He was a fool to say that It is.........................................

10.Living in the city is exciting Some people find ..............................

ĐÁP ÁN

Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets.

1. are seen 5. am having - painted

2. travelling 6. am

3. makes 7. flows

4. crying 8. had - would lend

Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences

1. speech 6.friendliness

2. wisdom 7. dirty

3. voluntary 8. foolish

4. worldwide 9. distinguish

5. elderly 10. homeless

Question 3: Choose the best answer (a, b, c or d) for each space

1. c; 2.d; 3.a; 4.d; 5. c; 6. b; 7. d; 8. a; 9. b; 10. c;

Question 4: a) Change these sentences into passive voice

1. These artificial flowers are made of silk

2. This word has been spelt wrongly by him.

3. How is English learnt?

4. Whom were the children looked after when you were away by?

5. Beer used to be drunk for breakfast in England years ago.

b) Change the following sentences into reported speech

1. The teacher asked his students to listen to him and not to make a noise.

2. Mary said to Helen that she was tired of eating fish.

3. Lan offered to help me make the sandwiches.

4. Mrs Hoa said we had to do our homework everyday.

Trên đây là Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 9 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu Tiếng Anh 9 miễn phí khác như Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
4 3.468
Tiếng Anh 9 mới Xem thêm