Đề thi Tiếng Anh lớp 7 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 3

Bài kiểm tra giữa kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7

Đề thi Tiếng Anh lớp 7 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 3 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 7 học tập Tiếng Anh 7 hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 7 Unit 1 đến Unit 6 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7 và môn Ngữ văn 7.

Đề thi Tiếng Anh lớp 7 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 3

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. audience

B. sauce

C. sausage

D. taught

2. A. eggs

B. cups

C. cartons

D. noodles

3. A. fridge

B. rice

C. spinach

D. milk

Exercise 2: Choose a word in each line that has different stress pattern

1. A. recognition

B. temple

C. tablet

D. emperor

2. A. advance

B. around

C. industry

D. imperial

Exercise 3: Choose the correct answer

6. The Temple of Literature ____________ in 1070.

A. find

B. found

C. was found

D. was founded

7. Let’s collect and __________ warm clothes to homeless children in our city.

A. give away

B. give back

C. take off

D. put on

8. Traditional volunteer activities include________money for people in need, cooking and giving food.

A. rising

B. raising

C. getting

D. taking

9. She ________ blood twenty times so far.

A. donates

B. has donated

C. is donating

D. to donate

10. Eating too much _____________ can make you feel like your mouth is on fire.

A. green tea

B. pepper

C. spinach

D.noodles

11. Since I _________ acting, I __________ in two plays, a television, commercial and a TV drama.

A. begin; perform

B. have begun; have performed

C. began; have performed

D. began; have perform

12. You aren’t fat, so you don’t need to go on a __________.

A. weight

B. vegetarian

C. myth

D. diet

13. I never watch ballet, and my sister doesn’t _________.

A. too

B. so

C. either

D. like that

14. Arts are of great _________ in education, especially for young children.

A. important

B. importance

C. unimportant

D. unimportance

15. This year’s musical festival is not _________ it was last year.

A. as good as

B. as well as

C. different from

D. worse

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C or D to fill each blank in the following text

My friends and I have written a (16)_________. We have decided to (17)_______it for our school. I have already built the set. Karen has just finished the (18)_________ for us to wear. I haven’t learned the (19) ________ yet, so I am a bit nervous, but I’m excited (20)________. I haven’t been in a play before. I can’t wait!

16. A. film

B. song

C. play

D. club

17. A. perform

B. make

C. take

D. build

18. A. stage

B. actors

C. play

D. costumes

19. A. script

B. scripts

C. play

D. lessons

20. A. also

B. then

C. too

D. either

Exercise 5: Read the passage carefully and choose the correct answer

Our school has an organic garden. We learn about growing vegetables and looking after them in our food science lessons. In the holidays, we can volunteer to work in the garden. My family live in a flat so it’s great for me to have a garden at school. Volunteers can take some vegetables home too, so my parents are very happy that I like working there.

My aunt and uncle live on a farm in the Red River Delta. It isn’t very big but they have hens, pigs, and cows. We always go to stay with them in summer. It’s a beautiful place and the food is amazing. All the vegetables are so fresh and, because the farm is organic, we know they are healthy, too.

We live in Ha Noi and my parents buy food at The Viet Fresh Farm Shop near our flat. It is very famous in our city and all the food they sell is from animals that live on the farm or vegetables that they grow. They organise a food festival once a year and we always go to eat the free food and watch cookery demonstrations. They are really interesting and you can learn a lot about cooking.

21. The students at the school ________.

A. have to work in the school garden

B. get some free food for working in the garden

C. have food science lessons during the holidays

D. use the vegetables from the garden in cookery lessons

22. The student who wrote about the school garden _________.

A. works there with her parents

B. also helps in her parents’ garden

C. would like to work there in summer but she can’t

D. doesn’t have a garden at home

23. We know that the student who writes about the farm of her aunt and uncle certainly _________.

A. goes there every year

B. helps on the farm

C. likes eating meat from the farm

D. eats only healthy food

24. The Viet Fresh Farm Shop _____________.

A. is the best farm shop in Ha Noi

B. is famous all over Viet Nam

C. sells only vegetarian food

D. only sells food from their farm

25. If you go to The Viet Fresh Farm food festival, you_________.

A. have to pay for the food

B. can watch how to cook different dishes

C. see animals from the farm

D. have to take food to sell

Exercise 6: Supply the correct form of the words in brackets

26. Van Cao was a famous Vietnamese ______________. (compose)

27. He is so clever and well ______________. (educate)

28. Dong Ho ______________are made in Dong Ho village. (paint)

Exercise 7: Rewrite the sentences so that their meanings stay the same

29. People will plant more trees and plants in the park.

______________________________________________

30. People have restored many old houses in Hoi An.

______________________________________________

31. Ballets and modern dance are quite different.

Ballets and modern dance are not ___________________

Exercise 8: Write sentences basing on available words

32. What/ be/ first/ university/ Vietnam?

_______________________________________________

33. People/ touch/ head of tortoise/ Van Mieu/ get luck

_______________________________________________

34. Temple of Literature/ build/1070/ Ly Dynasty

_______________________________________________

35. Hundred/ doctorates/ trained/ Van Mieu – Quoc Tu Giam?

_______________________________________________

-The end-

Đề thi Tiếng Anh lớp 7 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 3

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. C

2. B

3. B

Exercise 2: Choose a word in each line that has different stress pattern

4. A

5. C

Exercise 3: Choose the correct answer

6. D

7. A

8. B

9. B

10. B

11. C

12. D

13. C

14. B

15. A

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C or D to fill each blank in the following text

16. C

17. A

18. D

19. B

20. C

Exercise 5: Read the passage carefully and choose the correct answer

21. B

22. D

23. A

24. D

25. B

Exercise 6: Supply the correct form of the words in brackets

26. composer

27. educated

28. paintings

Exercise 7: Rewrite the sentences so that their meanings stay the same

29. More trees and plants will be planted in the park.

30. Many old houses in Hoi An have been restored.

31. Ballets and modern dance are not the same.

Exercise 8: Write sentences basing on available words

32. What is the first university in Vietnam?

33. People touch the head of tortoise in Van Mieu to get luck.

34. Temple of Literature was built in 1070 in Ly Dynasty

35. Were hundred of doctorates trained in Van Mieu – Quoc Tu Giam?

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh lớp 7 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 3. Mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Bộ đề thi giữa kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020 - 2021, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 330
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 1 Xem thêm