Trắc nghiệm từ vựng Tiếng Anh 10 Unit 7: Cultural Diversity

Trắc nghiệm Tiếng Anh Unit 7 lớp 10: Cultural Diversity

VnDoc mời các bạn cùng tham gia bài Trắc nghiệm từ vựng Tiếng Anh 10 Unit 7: Cultural Diversity để đánh giá kết quả học tập môn tiếng Anh 10 của bản thân, làm quen các dạng bài tập tiếng Anh trong Unit 7: Cultural Diversity, chuẩn bị cho các bài kiểm tra, đề thi học kì 2 lớp 10 sắp tới.

Xem thêm: Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 10 Unit 7: Cultural Diversity MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 10 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 10

Trắc nghiệm Tiếng Anh Unit 7 lớp 10 thuộc chuyên đề ôn tập tiếng Anh 10 theo từng Unit do giáo viên VnDoc tổng hợp với các dạng bài tập tiếng Anh phổ biến, hỗ trợ quá trình nắm vững nội dung Unit 7: Cultural Diversity và đề ra phương hướng học tập phù hợp, nâng cao kết quả học môn Anh lớp 10.

Trắc nghiệm từ vựng Tiếng Anh 10 Unit 7: Cultural Diversity

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Choose the correct answer A, B, C or D

1. People from ____________ cultures bring language skills, new ways of thinking, and creative solutions to difficult problems.

A. diverse

B. diversity

C. diversify

D. diversification

2. In every culture, there are basic standards for social ____ such as personal space distance, eye contact, amount of body language displayed in public.

A. reaction

B. interaction

C. relationship

D. relation

3. UN World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development on May 21st is a chance to celebrate the cultural diversity of people around us, and find out more about what we have ____.

A. as usual

B. as normal

C. in common

D. alike

4. Many people believe that the first person who visits their home on the first day of the New Year will ____ their life.

A. change

B. afford

C. effect

D. affect

5. In our tradition, when people mention "matter of betel and areca” they are talking about ____ issue.

A. unmarried

B. married

C. marry

D. marriage

6. Nations where there is much cultural diversity can also sometimes be known as a ____.

A. multi-ethnic society

B. multidimensional problem

C. multicultural society

D. cultural uniformity

7. To many ____ street vendors, the success of their day is determined by how it starts and by their first customer.

A. superstitiously

B. supernatural

C. superstition

D. superstitious

8. One Chinese legend has it that the Jade Emperor asked for twelve representatives of the animal species on Earth to be brought to his ____ kingdom.

A. heavenly

B. sky

C. heaven

D. space

9. However, another version says the ____ of the 12 animals in the Chinese horoscope was decided thousands of years ago by Buddha, who called for a New Year's meeting of animals.

A. site

B. pan

C. order

D. position

10. No one knows the real origins of the Chinese ____ representing the cycles of the lunar year.

A. horoscope

B. cycle

C. stars

D. space

Match each word/phrase on the left with its description on the right

1. self-reliance

A. a business project or activity, especially one that involves taking risks

2. ancestor

B. something that is difficult to understand or to

3. mystery

C. the ability to do or decide things by yourself

4. prestigious

D. a person in your family who lived a long time ago

5. venture

E. respected and admired as very important or of very high quality

-The end-

Đáp án trắc nghiệm từ vựng Tiếng Anh 10 Unit 7: Cultural Diversity

Choose the correct answer A, B, C or D

1. C

2. B

3. C

4. D

5. D

6. C

7. D

8. A

9. C

10. A

Match each word/phrase on the left with its description on the right

1. C

2. D

3. B

4. E

5. A

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Trắc nghiệm từ vựng Tiếng Anh 10 Unit 7: Cultural Diversity. Mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 10 hay như Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 7 nâng cao: Cultural Diversity, Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 10 Unit 7: Cultural Diversity.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 338
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 10 Xem thêm