Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 8 Unit 2 Life in the countryside

Trắc nghiệm Unit 2 lớp 8 Life in the countryside có đáp án

Bài tập chuyên đề ngữ pháp tiếng Anh lớp 8 Unit 2 Life In The Countryside có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 8 theo Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh 8 được biên tập bám sát nội dung bài học giúp các em ôn tập hiệu quả.

* Xem thêm Hướng dẫn học Unit 2 SGK tiếng Anh 8 mới tại:

Soạn tiếng Anh 8 Unit 2 Life in the countryside

I. Use the adjectives or adverbs in brackets in their correct forms of comparison to complete the sentences.

1. Minh says life in the countryside is ……………………. he expected. He’ll go there whenever he has free time. (interesting)

2. My brother is studying at a university in Ha Noi. He often says he loves living in our village because people here are ……………………. people in Ha Noi. (friendly)

3. Last week we went to Sa Pa. It’s ……………………. to look at the paddy fields on mountain slops than the paddy fields on the lowlands. (wonderful)

4. My grandparents often tell us that they used to live in a ……………………. life than it is now. (hard)

5. Living in the countryside is ……………………. and ……………………. living in big cities. (peaceful - quiet)

6. The cost of living in my town is ……………………. in this area. (expensive)

7. Living in modern flocks of flats is ……………………. other places. You can buy everything you want just on the ground floor. (convenient)

8. City children have ……………………. life than the country children. (exciting)

9. He is a famous athletic so of course he runs ……………………. me. (fast)

10. My grandfather says that farmers in the past worked ……………………. farmers nowadays. (hard)

II. Complete the sentences with suitable comparative forms of the words provided.

1. Towns are ……………….. than villages. (big)

2. A sofa is ……………….. than a chair. (comfortable)

3. Does an ox run ……………….. than a horse? (slow)

4. Laura sings ……………….. than her sister. (good)

5. My house is ……………….. from the river than Nam’s house. (far)

6. Minh plays the flute ……………….. than Quang. (bad)

7. Traffic in the city is always ……………….. than that in the countryside. (busy)

8. This year the farmers work ……………….. than they did last year. (hard)

9. Villages are ……………….. than towns. (quiet)

10. I think people in this area live ……………….. than those in other areas. (happy)

III. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. Nam helped his parents ………… the rice onto the ox-drawn cart.

A. load

B. collect

C. dry

D. ride

2. In Emi’s opinion, city life is more ………… than country life.

A. friendly

B. exciting

C. natural

D. peaceful

3. The sky is ………… here in the countryside because there are no buildings to block the view.

A. tidy

B. close

C. dense

D. vast

4. Look! Some children are ………… the buffaloes.

A. picking

B. playing

C. driving

D. herding

5. Viet plays the guitar ………… than Phong does.

A. more goodly

B. more well

C. better

D. gooder

6. Medical help is ………… easily obtained in remote areas than in towns.

A. more

B. fewer

C. less

D. higher

7. Today Peter gets up ………… than he did yesterday.

A. earlier

B. more early

C. more earlily

D. more earlier

8. He seems to be ………… than we thought.

A. more quick

B. more quickly

C. quicklier

D. quicker

9. The wind is blowing ………… than it did last night.

A. stronger

B. more strongly

C. stronglier

D. more stronger

10. Is living in the city ………… than living in the country?

A. more convenient

B. as convenient

C. most convenient

D. so convenient

IV. Chọn đáp án đúng để điền vào chỗ trống trong các câu sau.

1. She is ....................................... singer I’ve ever met.

A. worse

B. bad

C. the worst

D. badly

2. Mary is ................................ responsible as Peter.

A. more

B. the most

C. much

D. as

3. It is ................................. in the city than it is in the country.

A. noisily

B. more noisier

C. noisier

D. noisy

4. She sings ……….. among the singers I have known.

A. the most beautiful

B. the more beautiful

C. the most beautifully

D. the more beautifully

5. She is ............................................. student in my class.

A. most hard-working

B. more hard-working

C. the most hard-working

D. as hard-working

6. The English test was .................................... than I thought it would be.

A. the easier

B. more easy

C. easiest

D. easier

7. English is thought to be .................................... than Math.

A. harder

B. the more hard

C. hardest

D. the hardest

8. Jupiter is ....................................... planet in the solar system.

A. the biggest

B. the bigger

C. bigger

D. biggest

9. She runs …................................… in my class.

A. the slowest

B. the most slow

C. the slowly

D. the most slowly

10. My house is ............................................... hers.

A. cheap than

B. cheaper

C. more cheap than

D. cheaper than

ĐÁP ÁN

I. Use the adjectives or adverbs in brackets in their correct forms of comparison to complete the

1. more interesting than

2. more friendly than

3. more wonderful

4. harder

5. more peaceful, quieter than

6. the most expensive

 

7. more convenient than

8. more exciting

9. faster than

10. harder than

II. Complete the sentences with suitable comparative forms of the words provided.

1. bigger

2. more comfortable

3. more slowly

4. better

5. farther/ further

6. worse

7. busier

8. harder

9. quieter/ more quiet

10. more happily

III. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1 - A; 2 - B; 3 - D; 4 - D; 5 - C; 6 - C; 7 - A; 8 - D; 9 - B; 10 - A;

IV. Chọn đáp án đúng để điền vào chỗ trống trong các câu sau.

1 - C; 2 - D; 3 - C; 4 - C; 5 - C; 6 - D; 7 - A; 8 - A; 9 - D; 10 - D;

Download đề thi & đáp án tại: Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 8 Unit 2 chuyên đề Ngữ pháp. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
4 2.231
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm