Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 8 Unit 1 Leisure Activities

Tiếng Anh lớp 8 Unit 1 Leisure Activities

Bài tập Ngữ pháp Unit 1 lớp 8 Leisure Activities có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Bài tập tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập tiếng Anh 8 Unit 1 phần Ngữ pháp có đáp án bao gồm nhiều hình thức trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 chương trình mới khác nhau giúp các em học sinh ôn tập kiến thức hiệu quả.

I. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences.

1. Mai enjoys to music, especially pop music in her free time.

A. hearing

B. playing

C. listening

D. taking

2. My grandparents love very much. There are a lot of beautiful flowers and fresh vegetables in their garden.

A. doing garden

B. doing gardening

C. do gardening

D. to do garden

3. You should avoid too much TV. It’s not good for your eyes.

A. seeing

B. looking

C. watching

D. glancing

4. Nga likes with her close friend on Saturday evenings. She feels relaxing.

A. window shop

B. window to shop

C. window shops

D. window shopping

5. Lan used to love in front of the computer for hours but now she doesn’t. she takes part in a judo club.

A. using

B. sitting

C. doing

D. having

6. Minh is very hard-working boy. He doesn’t mind _______ a lot of homework in the evening.

A. making

B. reading

C. seeing

D. doing

7. Do you fancy around the West Lake with me this Sunday morning?

A. going

B. having

C. staying

D. moving

8. I don’t like __________ up early in the winter days. I love _______ in bed late.

A. Getting/ stay

B. get/ stay

C. get/ staying

D. Getting/ staying

9. Mai’s dad likes ____________ spring rolls when her family has parties.

A. Doing

B. making

C. cooking

D. trying

10. Why don’t we _________ our parents with some DIY projects? I think it is useful.

A. Help

B. do

C. make

D. give

II. Put the words in brackets into the right forms to complete the sentences.

1. I like cooking in my free time. It makes me feel . RELAX

2. My sister doesn’t like surfing the Internet, she says it is_________. BORE

3. Skateboarding is her hobby. It is also one of the most sports of the teenagers in this town. POPULARITY

4. My close friend gave me a present on my birthday. I like it so much. WONDER

5. My brother works as a volunteer for an animal protection . He really love his job. ORGANIZE

III. Fill each blank with a word/ phrase in the box.

Melodies

Leisure time

Making crafts

Doing

Skateboarding

Leisure activities

The most

Comics

Reading

Games

1. Nick has just bought a CD of Vietnamese folk song and he thinks he’ll enjoy listening to the______ .

2. While Nick was learning Japanese, he liked ________

3.My friends gave me some interesting short stories on my birthday because they know that I like reading _______.

4. Tam lives near the coast of Da Nang so he likes playing beach _____with his friends after

5. Hobbies such as collecting stamps or ________are very

6. How much _____do people in the US have on average day?

7. Minh hates_______ the same thing

8. What are the three activities that pupils in Viet Nam do ______in their free time?

9. How much time a day do you spend on ____, Phuc?

10. Which activity do you like best , football, badminton or ________?

IV Complete the sentences in Mai’s email with the correct form of the verb in brackets.

Hi, Susan!

Well, I’m here in Ha Noi, now. I see quite a lot of my cousin Hoa because we (1) (enjoy/ do) _ the same things. I have some new friends called David and John. David is very good at computers and he (2) (not mind/ help) _ me so that’s good. John is really nice too. He (3) (play) basketball and he (4) (go/ skateboard) _ quite a lot. His brother Toby is 18 and he’s really cool but he (5) (prefer/ play) _ football. I (6) (do) gymnastics once a week and Hoa (7) (do) _ karate. She prefers indoor sports because she (8) (not like/ get) _ cold! Write soon!

ĐÁP ÁN

I. Choose the correct option A, B, C or D to complete the

1 - C; 2 - B; 3 - C; 4 - D; 5 - B;

6 - D; 7 - A; 8 - D; 9 - B; 10 - A;

II. Put the words in brackets into the right forms to complete the sentences.

1. relaxed; 2. boring; 3. popular; 4. wonderful; 5. organization

III.Fill each blank with a word/ phrase in the box.

1. Melodies

1. Leisure time

5. Making crafts

7.Doing

10. Skateboarding

9. Leisure activities

8. The most

3. Comics

2. Reading

4. games

IV. Complete the sentences in Mai’s email with the correct form of the verb in brackets.

1. Enjoy doing

2. Doesn’t mind helping

3. Plays

4. Goes skateboarding

5. prefers to play

6. Do

7. Does

8. Doesn’t like getting

Download Đề thi và đáp án tại: Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 8 Unit 1 Leisure Activities - Grammar part. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8 chương trình mới, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
7 2.716
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm