Ôn tập tiếng Anh lớp 8 Unit 7 Pollution có đáp án

Bài tập tiếng Anh Unit 7 lớp 8 Pollution có đáp án

Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 7 Pollution có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Bài tập Tiếng Anh lớp 8 chương trình mới theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập Unit 7 Tiếng Anh lớp 8 mới có đáp án gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh khác nhau giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức đã học hiệu quả.

I. Put the words in brackets into the right forms to complete the sentences.

1. Many fish in the lake near my house have died because of the …………………water. (pollute)

2. My friend and I are going to give a presentation about our ……………………problems. (environment)

3. Too much use of …………………… lights in cities may cause light pollution.(electricity)

4. Nowadays, people use too much herbicide so many animals don’t have enough food and they become …………………… (sickness)

5. Oil spills from ships in oceans and rivers lead to the …………………… of many aquatic animals and plants. (die)

II. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences.

1. ……………………water is one of the factors that have driven many species to the verge of extinction.

A. Contaminating

B. contaminate

C. Contamination

D. contaminated

2. It’s recommended that we become more concerned …………………… the environment around us.

A. of

B. to

C. with

D. about

3. The ……………………use of pesticides and herbicides has led to contamination of groundwater in some areas.

A. widespread

B. occasional

C. general

D. experimental

4. Air ……………………, together with littering, is causing many problems in our cities today.

A. pollute

B. pollution

C. polluting

D. polluted

5. Many people in this city have received medical …………………… for the disease.

A. support

B. treatment

C. help

D. assistance

6. The reduction in air pollution was …………………… last year.

A. dramma

B. dramatise

C. dramatically

D. dramatic

7. In many poor nations, there are frequent outbreaks of cholera and other diseases because people there untreated water.

A. drink

B. to drink

C. drinking

D. drank

8. The road in front of my office is always …………………… when it rains heavily.

A. to flood

B. flooding

C. flood

D. flooded

9. Too much carbon dioxide in the atmosphere causes global …………………

A. warm

B. warming

C. warmly

D. warmth

10. It won’t be possible to save the Earth if we don’t take ……………………right now.

A. action

B. job

C. work

D. duty

III. Fill each blank with a word/phrase in the box.

substance, light pollution, Earth’s surface, air pollution, waste,

water temperature, dumping poison, surprised, acid, poisonous,

1. If this factory continues ……………………into the lake, all the fish and other aquatic animals will die.

2. I think there is……………………around here because all trees and plants turn yellow and dry.

3. When thermal pollution happens, the……………………in rivers, lakes and oceans changes.

4. Soil pollution happens when people destroy the” …

5. Poison is a …………………… that can make people or animals ill or kill them if they eat or drink it.

6. They are all ……………………to see that all the fish they grow on their farm are dead.

7. You can see stars at night in the countryside because there isn’t any ……………………there.

8. Many households around the West Lake dump……………………into it so the water is polluted.

9. The vegetable price is increasing because the ……………………rain has caused damage to almost all vegetables in this area.

10. The……………………chemical waste in this factory is dumped into the river so its water now becomes almost black.

IV. Read and answer the questions.

Water pollution is a major global problem which requires ongoing evaluation and revision of water resource policy at all levels. It has been suggested that water pollution is the leading worldwide cause of deaths and diseases, and that it accounts for the deaths of more than 14,000 people daily. An estimated 580 people in India die of water pollution related illness every day. About 90 percent of the water in the cities of China is polluted. As of 2007, half a billion Chinese had no access to safe drinking water. In addition to the acute problems of water pollution in developing countries, developed countries also continue to struggle with pollution problems. For example, in the most recent national report on water quality in the United States, 44 percent of assessed stream miles, 64 percent of assessed lake acres, and 30 percent of assessed bays and estuarine square miles were classified as polluted. The head of China’s national development agency said in 2007 that one quarter the length of China’s seven main rivers were so poisoned the water harmed the skin.

Water is typically referred to as polluted when it is impaired by anthropogenic contaminants and either does not support a human use, such as drinking water, or undergoes a marked shift in its ability to support its constituent biotic communities, such as fish. Natural phenomena such as volcanoes, algae blooms, storms, and earthquakes also cause major changes in water quality and the ecological status of water.

1. What is the leading worldwide cause of deaths and diseases?

____________________________________

2. How many people die every day by water pollution?

____________________________________

3. How many percent of the water in the cities of China is polluted?

____________________________________

4. What phenomena cause major changes in water quality and the ecological status of water?

____________________________________

ĐÁP ÁN

I. Put the words in brackets into the right forms to complete the sentences.

1. polluted; 2. Environmental; 3. Electric; 4. Sick; 5.Death;

II. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences.

1 - D; 2 - D; 3 - A; 4 - B; 5 - B; 

6 - D; 7 - A; 8 - D; 9 - B; 10 - A; 

III. Fill each blank with a word/phrase in the box.

1. dumping poison, 2. air pollution

3. water temperature

4. Earth’s surface 5. substance,

6. surprised, 7. light pollution,

8. waste, 9. acid, 10. poisonous,

IV. Read and answer the questions.

1. It’s water pollution.

2. More than 14,000 people die every day by water pollution.

3. 190 percent of the water in the cities of China is polluted.

4. Natural phenomena such as volcanoes, algae blooms, storms, and earthquakes do.

Mời bạn đọc trọn bộ nội dung bài tập, đáp án tại đây: Ôn tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 7 Pollution. Ngoài ra, VnDoc.com luôn cập nhật liên tục tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 8 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... Mời bạn đọc tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
4 6.138
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm