Trắc nghiệm Reading tiếng Anh lớp 12 Unit 1 Life Stories

Tài liệu luyện tập tiếng Anh 12 mới Unit 1 chuyên đề Reading part có đáp án dưới đây gồm những dạng bài đoạn văn tiếng Anh cơ bản như: Đọc đoạn văn tiếng Anh trả lời câu hỏi, Điền từ thích hợp vào đoạn văn tiếng Anh, Đọc hiểu đoạn văn tìm thông tin đúng sai, ... giúp các em học sinh lớp 12 rèn luyện kỹ năng bài hiệu quả. VnDoc.com hy vọng rằng đây sẽ là tài liệu ôn tập tiếng Anh 12 mới hiệu quả dành cho các em học sinh.

* Xem Hướng dẫn học Unit 1 lớp 12 Life Stories tại: Soạn Unit 1 lớp 12 Life Stories FULL

Tiếng Anh Unit 1 lớp 12 Life Stories

Bài tập tiếng Anh 12 mới Unit 1 phần Reading có đáp án dưới đây nằm trong bô đề trắc nghiệm tiếng Anh 12 mới do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập Unit 1 SGK tiếng Anh lớp 12 chương trình mới có đáp án được biên tập xoay quanh chủ đề bài học giúp các em học sinh tích lũy Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh Unit 1 Life Stories hiệu quả.

Bài 1. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

The American type of football was developed in the 19th century from soccer and rugby football. Played by professionals, amateurs, college and high school students, or young children, football in American is one of the most popular sports besides basketball and baseball. It attracts millions of fans each fall and people are very supportive of their favourite teams. The football playing field of today is rectangular in shape and measures 100 yards long and 53.5 yards wide. White lines are painted on the playing field to mark off the distances to the end zone. The games is divided into four quarters, each fifteen minutes long. The first two quarters are known as the first half. There is a rest period between two halves which usually last about fifteen minutes. Each team has eleven players. Each team has offensive players who play when the team has possession of the ball and defensive players who play when the other team has the possession of the ball. Because of the body contact players have during the game, helmets are worn to protect their head and face area, whereas pads are worn to protect the shoulders, arms, and legs. Also, there are officials carrying whistles and flags to make certain that the rules of the game are followed during the game. The football is made of leather and is brown in colour. It is shaped much like an oval and has white rings near each end of the football. These rings help the players see the ball when it is thrown or someone is running with it. The eight stitches on the top of the football help the players to grip the ball when throwing or passing. The most famous game of the year is Super Bowl that is played in January or February. It is televised around the world and is watched by millions of people each year.

Question 1: What do officials do during the game of football?

A. build up excitement among the fans

B. supervise the game

C. take up tickets

D. spectate the game

Question 2: As mentioned in the text, who are the most active when their team has the ball?

A. offensive players

B. defensive players

C. the officials

D. the fans

Question 3: Playing American football is the most similar to playing

A. rugby football

B. basketball

C. baseball

D. volleyball

Question 4: What do pads help the players to protect?

A. their legs and arms

B. their heads

C. the whole body

D. their faces

Question 5: When is the most famous football game held annually?

A. in the fall

B. January

C. February

D. January or February

Question 6: Why are there white rings on each end of the football?

A. to mark off the distances to the end zone

B. to help players run

C. to help players score

D. to help players see the ball

Question 7: The word "grip" in the passage means to

A. avoid something

B. take something away

C. hold something tightly

D. detect something

Question 8: Which is the most popular sport in the US?

A. Rugby football

B. Soccer

C. American football

D. It's not mentioned

Question 9: How many people watch the match every year?

A. millions

B. billions

C. a million

D. a billion

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Who talks more - men or women? Most people believe that women talk more. However, linguist Deborah Tannen, who has the studied the communication style of men and women, says that this is a stereotype. According to Tannen, women are more verbal - talk more - in private situations, where they use conversation as the “glue’ to hold relationships together. But, she says, men talk more in public situations, where they use conversation to exchange information and gain status. Tannen points out that we can see these difference even in children. Little girls often play with one ‘best friend’ and their play includes a lot of conversation. Little boys often play games in groups, their play usually involves more doing than talking. In school, girls are often better at verbal skills, while boys are often better at mathematics.

A recent study at Emory University helps to shed light on the roots of this difference. Researchers studied conversation between children aged 3-6 and their parents. They found evidence that parents talk very differently to their sons than they do to their daughters. The startling conclusion was that parents use more language with their girls. Specifically, when parents talk with their daughters, they use more descriptive language and more details. There is also far more talk about emotions, especially with daughters than with sons.

Question 1: Which sentence best expresses the main idea of the first paragraph?

A. Women talk more than men on the whole

B. Women’s talking is a stereotype

C. Women talk more in private, and men talk more in public

D. Little boys and little girls have different ways of playing

Question 2: Which word is similar in meaning to the word “glue” ?

A. games

B. sticky substance

C. rope

D. means

Question 3: Which of the following phrases best explains the meaning of the word “verbal”?

A. Deriving from verbs

B. Connected with use of spoken language

C. Using very loud noise

D. Being very talkative

Question 4: The word “they” refers to___________.

A. Situations

B. Men

C. Men and women

D. Women

Question 5: Which sentence best expresses the main idea of the second paragraph?

A. Researchers have studied the conversations of children and their parents.

B. Parents do not talk much about sadness with their sons.

C. Study at Emory University can help to explain the differences between communication styles of boys and girls.

D. An Emory University study found than parents talk more with their daughters than with their sons.

Question 6: Which of the following statement is TRUE about the passage?

A. Parents give more love to their daughters than to their sons.

B. Boys don’t like to be with their parents as much as girls do.

C. Parents use more language to talk with their daughters.

D. Boys don’t like showing emotions.

Bài 3. Read the passage and fill the blanks.

MY HOBBY

I (1)_________ learning the guitar when I (2)_________ ten years old. My first guitar was a present from my uncle. It was very old and needed repairing, but I loved it and used to play it until my fingers hurt. On my twelfth birthday, my father (3)_________ me a new brand one, and I (4)_________ going on with private guitar lessons. My teacher teaches classical guitar, which I like, but I really want to play rock music. Sometimes I (5)_________ an electric guitar. It is very loud and my mother always (6)_________ it. Unfortunately it is not mine, it is my friend’s. My ambition (7)_________ to play in a rock band and make records; I would like to travel around the world, playing in different countries. My friend is a good singer, so we are going to form a band together. All we need to do is finding a drummer and a bass player. I (8)_________ some songs in the future. And then, we (9)_________ in my bedroom. I’m sure my mother (10)_________.

1. A. startedB. startC. has startedD. had started
2. A. amB. wasC. will beD. had been
3. A. buysB. had boughtC. boughtD. will buy
4. A. will startB. startC. has startedD. started
5. A. am playingB. playC. has playedD. had played
6. A. hatesB. hateC. will hateD. hated
7. A. is beingB. wasC. isD. had been
8. A. writeB. will writeC. has writtenD. had written
9. A. has practisedB. practisedC. practiseD. will practise
10. A. won’t mindB. doesn’t mindC. aren’t mindingD. hadn’t minded

Bài 4. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Gia Long was the first emperor of the Nguyen dynasty as well as the (1) ____ father of the modern nation of Vietnam. Born as Nguyen Phuc Anh, he was the nephew of the last Nguyen lord who ruled over southern Vietnam. (2) ____ being born into a royal family, he had to (3) ____ many difficulties in his early life as he became the (4) ____ of rival groups who attempted to (5) ____ the Nguyen clan completely. After the deaths of his father and uncle at the hands of the rival leaders, Nguyen Phuc Anh fled to the southern coastal tip of Vietnam where (6) ____ he met a French priest, Pigneau de Behaine, who would (7) ____ become his trusted adviser and play a major role in his (8) ____ to power. He escaped with the help of the priest and later on sought aid from the French in his struggle (9) ____ his rivals. (10) ____ the help of the French, and equipped with (11) ____ European armaments, he was (12) ____ in securing victories over his rivals.

1. A. found B. founded C. founding D. founder

2. A. Because of B. In view of C. Despite of D. In spite of

3. A. encounter B. face up C. manage D. get by

4. A. shield B. target C. purpose D. destination

5. A. wipe off B. wipe out C. kill up D. destroy

6. A. by chance B. on occasion C. on purpose D. at stake

7. A. at last B. especially C. specially D. eventually

8. A. raise B. arise C. rise D. rising

9. A. for B. against C. off D. at

10. A. With B. Without C. But for D. Thanks

11. A. advance B. advances C. advanced D. advancing

12. A. engaged B. involved C. successful D. attended

Đáp án

Bài 1. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

1. B2. A3. A4. A5. D6. D7. C8. D9. A

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

1. C2. B3. B4. B5. D6. C

Bài 3. Read the passage and fill the blanks.

1 - A; 2 - B; 3 - C; 4 - D; 5 - B;

6 - A; 7 - C; 8 - B; 9 - D; 10 - A;

Bài 4. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1 - C; 2 - D; 3 - A; 4 - B; 5 - B; 6 - A;

7 - D; 8 - C; 9 - B; 10 - A; 11 - C; 12 - C;

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh 12 Unit 1 Life Stories Reading có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
1 4.213
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm