Từ vựng - bài tập tiếng Anh lớp 7 Unit 9 At home and Away

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Từ vựng - bài tập tiếng Anh lớp 7 Unit 9: At home and Away được sưu tầm và đăng tải dưới đây bao quát toàn bộ từ mới cần thiết trong bài cũng như hệ thống ngữ pháp tiếng Anh trọng điểm của bài rất hữu ích cho các bạn ôn tập và củng cố kiến thức. Mời các bạn vào tham khảo.

A. Vocabulary - Từ vựng tiếng Anh 6 Unit 9 The body

A. A holiday in Nha Trang Phần 1 - 5 trang 86 - 91 SGK Tiếng Anh 7

Từ vựngĐịnh nghĩa
1. think of (v)nghĩ về
2. friendly (adj)thân thiện
3. aquarium (n)hồ, bể nuôi cá

4. gift (n)

= present (n)

quà
5. type (n)loại, chủng loại
6. shark (n)cá mập
7. dolphin (n)cá heo
8. turtle (n)con rùa
9. exit (v)lối ra
10. cap (n)mũ lưỡi chai
11. poster (n)bích chương
12. crab (n)con cua
13. seafood (n)hải sản
14. diary (n)nhật ký
15. rent (v,n)thuê
16. move (v)di chuyển
17. keep in touch (v)liên lạc
18. improve (v)cải thiện

B. Neighbors Phần 1-4 trang 92-94 SGK Tiếng Anh 7

Từ mớiĐịnh nghĩa
1. neighbor (n)người láng giềng
2. hairdresser (n)thợ uốn/ cắt tóc nữ
3. material (n)chất liệu, vật liệu
4. clever (adj)khéo tay
5. dressmaker (n)thợ may áo đầm
6. hobby (n)sở thích
7. sew (v)may
8. sewing machine (n)máy may
9. useful (adj)hữu ích
10. useless (adj)vô ích
11. cushion (n)tấm đệm gối
12. skirt (n)cái váy
13. try sth on (v)thử cái gì
14. fit (v)vừa
15. finally (adv)cuối cùng
16. decide (v)quyết định
17. borrow (v)mượn

Irregular verbs:

1. be (am/is/are) – was/were – been (v): thì, là, ở

2. go – went – gone (v): đi

3. cut – cut – cut (v): cắt, đốn

4. put – put – put (v): đặt, để

5. think – thought – thought (v): nghĩ, suy nghĩ

6. buy – bought – bought (v): mua

7. bring – brought – brought (v): mang

8. make – made – made (v): làm, chế tạo

9. have – had – had (v): có, ăn, dùng

10. eat – ate – eaten (v): ăn

11. give – gave – given (v): cho, biếu, tặng

12. take – took – taken (v): dẫn, lấy

13. see – saw – seen (v): nhìn thấy, xem

14. do – did – done (v): làm

15. wear – wore – worn (v): mặc, mang, đội

16. tell – told – told (v): nói

17. know – knew – known (v): biết

18. keep – kept – kept (v): giữ

19. teach – taught – taught (v): dạy

20. send – sent – sent (v): gửi

B. Exercise - Bài tập tiếng Anh Unit lớp 7 có đáp án

I. Supply the correct tense or form of the verbs:

1. I ___________________ her at the movie theater last night. (meet)

2. He (go) __________________ to English club every Sunday. But last Sunday he (not go) ___________________ there, he (go) ___________________ to the City’s Museum.

3. My mother ___________________ a dress now. (make)

4. Two years ago, she ___________________ at a village school. (teach)

5. What ___________________ you ___________________ yesterday morning? (do)

6. We ___________________ to Hue next month. (travel)

7. They usually ___________________ dinner at home, but they ___________________ dinner in a small restaurant yesterday evening. (have)

8. The children ___________________(be) here ten minutes ago, but at the moment they ___________________ (play) in the yard.

9. We enjoy ___________________ around the world. (travel)

10. The weather ___________________ nice yesterday. (be)

11. I (be) ________________ busy last night, so I (miss) _______________ a good film on TV.

12. My father ___________________ a new car two months ago. (buy)

13. Nam ___________________ his father repair the radio at this time. (help)

14. We ___________________ an English test tomorrow. (have)

15. They usually ___________________ their house blue. (paint)

II. Choose the correct answer for the blank:

1. Liz helps me with my stamp ___________________.

A. collect B. collection C. collector D. collecting

2. It won’t be difficult to keep ___________________ touch.

A. in B. on C. at D. from

3. Liz is talking ___________________ Ba about her vacation in Nha Trang.

A. on B. to C. about D. at

4. Liz had a ___________________ vacation in Nha Trang.

A. friendly B. beautiful C. wonderful D. delicious

5. Most things weren’t cheap. They were quite ___________________.

A. different B. colorful C. useful D. expensive

6. Lan ___________________ a lot of different gifts from her friends last week.

A. bought B. received C. rented D. decided

7. Were you tired ___________________ the trip?

A. after B. between C. under D. at

8. Did you ___________________ a good time in Nha Trang?

A. have B. having C. to have D. had

9. Liz and her parents arrived ___________________ Hanoi this year from the USA.

A. on B. by C. in D. at

10. I ___________________ an interesting movie on TV yesterday.

A. see B. saw C. will see D. seeing

11. Hoa watched Mrs. Mai ___________________ her dress.

A. make B. made C. to make D. to making

12. Sewing is a ___________________ hobby.

A. different B. clever C. useful D. pretty

13. She bought some ___________________ and learnt how to sew.

A. flower B. cushion C. poster D. material

14. Mai made a green skirt ___________________ flowers on it.

A. on B. with C. at D. in

15. Huy tried the T-shirt ___________________ but it didn’t fit him. It was too big.

A. on B. of C. to D. with

16. ___________________ a clever woman!

A. How B. What C. Which D. Where

17. My sister is a ___________________. She sometimes makes a dress for me.

A. teacher B. hairdresser C. journalist D. dressmaker

18. Suong ___________________ go to school yesterday.

A. doesn’t B. won’t C. wasn’t D. didn’t

19. I ___________________ a letter to my pen-pal last month.

A. sent B. won’t send C. send D. sended

20. My mother ___________________ in Da Nand a few years ago.

A. work B. works C. working D. worked

21. They ___________________ fish and crab for their lunch now.

A. eat B. eating C. ate D. are eating

22. She talked to her friend ___________________ her vacation in Da Lat.

A. on B. in C. with D. about

23. I ___________________ very happy on my last vacation.

A. am B. was C. were D. can

24. It was a green skir with while flowers ___________________ it.

A. on B. in C. at D. of

25. Did Liz buy any ___________________ in Nha Trang?

A. book B. gifts C. picture D. cap

26. One of the most dangerous animals in the ocean is ___________________.

A. fish B. shark C. dolphin D. horse-sea

27. You always go slowly as a ___________________.

A. fish B. turtle C. tiger D. rabbit

28. The girl ___________________ her own clothes.

A. makes B. sews C. designs D. all of them

29. They asked me to design a ___________________ for the advertisement.

A. poster B. plan C. cushion D. material

30. They were cold, hungry and very ___________________.

A. happy B. sad C. unhappy D. tired

31. After the neighbor helped her, the dress _____________ her very well.

A. fit B. fited C. fitted D. fitting

32. Last week, the Robinsons _____________ to a new apartment.

A. move B. moves C. moved D. are moving

33. They arrive _____________ home in the afternoon.

A. in B. on C. at D. Þ

34. I brought back a cowboy hat as a _____________ of my trip.

A. gift B. souvenir C. remembering D. thing

35. What _____________ she do yesterday?

A. do B. does C. was D. did

36. _____________ is a person who lives near you.

Hairdresser B. Neighbor C. Teacher D. Dressmaker

37. They stop _____________ the restaurant for a short time.

A. for B. in C. at D. to

38. They kept _____________ touch by letter.

A. in B. at C. on D. of

III. Circle the world or phrase that is not standard in English:

1. I receive (A) a letter from (B) my pen pal (C) last week (D)

2. They arrived to (A) Ha Noi this (B) year from (C) the (D) USA. 

3. I spent (A) two hours (B) trying in (C) every coat in (D) the shop.

4. After (A) the neighbor (B) repaired (C) the skirt, it looked prettily (D).

5. After (A) their visit for (B) the aquarium, they went (C) to a food stall for (D) lunch. 

6. Hoa told (A) me that her (B) aunt cutted (C) her (D) hair yesterday. 

7. Hoa’s (A) neighbor helped her (B) repairing (C) the (D) skirt.

8. She watches him (A) opened (B) the door (C) and walks (D) away.

9. It’s not (A) difficult (B) to learn (C) driving (D) a car. 

10. She decided learning (A) how (B) to make (C) a (D) dress. 

ĐÁP ÁN

I. Supply the correct tense or form of the verbs:

1 - met; 2 - goes - didn't go - went; 3 - is making;

4 - taught; 5 - did ... do; 6 - are going to travel; 7 - have; 8 - were - are playing;

9 - travelling; 10 - was; 11 - was - missed; 12 - bought;

13 - is helping; 14 - are going to have; 15 - paint;

II. Choose the correct answer for the blank:

1 - B; 2 - A; 3 - B; 4 - C; 5 - D;

6 - B; 7 - A; 8 - A; 9 - C; 10 - B;

11 - A; 12 - C; 13 - D; 14 - B; 15 - A;

16 - B; 17 - D; 18 - D; 19 - A; 20 - D;

21 - D; 22 - D; 23 - B; 24 - A; 25 - B;

26 - B; 27 - B; 28 - D; 29 - A; 30 - D;

31 - C; 32 - C; 33 - B; 34 - B; 35 - D;

36 - B; 37 - C; 38 - Al

III. Circle the world or phrase that is not standard in English:

1 - A; 2 - A; 3 - C; 4 - D; 5 - B;

6 - C; 7 - C; 8 - B; 9 - D; 10 - A;

Mời các bạn vào tham khảo các bài tiếp theo của môn tiếng Anh lớp 7 nhằm chuẩn bị trước để có một bài học thành công nhất cũng như cho kì thi cuối năm đạt kết quả cao. Chúc các bạn học tập hiệu quả!

Từ vựng Tiếng Anh lớp 7 Unit 9, 10, 11

Bài tập tiếng Anh lớp 7 Unit 10: Health and Hygiene

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 7 Unit 10: Health and Hygiene

Bài tập Tiếng Anh lớp 7 Unit 10 Health and Hygiene có đáp án

Đánh giá bài viết
10 6.200
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm