Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 Unit 15 Going out

Bài tập Tiếng Anh 7 unit 15

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 Unit 15: Going out có đáp án dưới đây giúp các bạn nắm chắc phần kiến thức trọng tâm của bài 15, đồng thời là tài liệu hữu ích ôn thi học kì 2 đạt kết quả cao. Chúc các bạn thành công!

Unit 15: GOING OUT

I. Choose the most suitable word or phrase for the blank:

1. You ___________________ much time playing video games.

A. should B. shouldn’t C. need D. needn’t

2. The inventions of the games ___________________ very rich.

A. become B. begin C. start D. is

3. Many tennis players are ___________________ twenty or twenty-two.

A. so young B. so young as C. as young so D. as young as

4. I hate ___________________ housework.

A. do B. to do C. doing D. both B & C

5. She soon ___________________ the busy city traffic.

A. use to B. uses to C. used to D. got used to

6. The baby began ___________________ .

A. cry B. to cry C. crying D. both B & C

7.Could you help me ___________________ the cooking?

A. with B. by C. for D. to

8. He teaches me ___________________ tennis.

A. play B. to play C. playing D. played

9. ___________________ do you do on Sunday mornings?

A. How B. What C. Why D. Who

10. Tim spends much time ___________________ video games.

A. in B. on C. at D. for

11. She prefers ___________________ badminton.

A. play B. to play C. playing D. both B & C

12. I had to ___________________ from the bank to pay for my car.

A. send B. borrow C. take D. give

13. The police caught those ___________________ yesterday evening.

A. robs B. robbery C. robber D. robbers

14. ___________________ is a person who makes or thinks of something new.

A. Cyclist B. Dentist C. Inventor D. Police

15. Don’t drink too much coffee. It may be ___________________.

A. addictive B. nutritious C. delicious D. safe

16. Children should ___________________ listen to the pool lifeguard.

A. care B. careful C. carefully D. carelessly

17. Children ___________________ stay up late.

A. mustn’t B. can’t C. must D. shouldn’t

18. Children should play ___________________ to develop social skills.

A. inside B. behind C. outdoors D. indoors

19. Band and singers usually ___________________ the newest songs on TV.

A. plays B. perform C. do D. make

20. ___________________ do you play video games? – Once a week.

A. How far B. How long C. How often D. How much

21. Don’t spend too much your time ___________________ the arcade.

A. on B. in C. at D. to

22. ___________________ does he usually stay? – For an hour.

A. How far B. How long C. How often D. How much

23. Children should spend only a small part of their free time ____________ video games.

A. play B. to play C. played D. playing

24. Scott was born ___________________ March 21stin Eastfield.

A. on B. in C. at D. between

25. There are a lot of activities ___________________ summer.

A. on B. in C. at D. from

26. Students in class 7A1 get used to ___________________ up early.

A. get B. to get C. getting D. got

27. My sister always keeps her room ___________________.

A. cleaning B. to clean C. cleaned D. clean

28. We enjoy ___________________ hamburgers and sandwiches.

A. eat B. eating C. ate D. to eat

29. People used to ___________________ silly things when they were young.

A. do B. did C. does D. doing

30. She can’t help you. I’m ___________________ a hurry.

A. in B. on C. at D. With

II. Choose the word or phrase that is not standard in English:

1. You shouldn’t play sports instead of watching TV all the time.
A B C D

2. You can become tiring or dizzy when you spend much time on video games.
A B C D

3. He soon got used to drive on the left of the road.
A B C D

4. Watching too much TV can be bad at your health.
A B C D

5. She spends only a small part of her free time do exercises.
A B C D

6. Most of the children hate do their homework on weekends.
A B C D

7. It took weeks to get used to live in a new house.
A B C D

8. They usually help each other by their homework.
A B C D

9. She began go out more often in the evening.
A B C D

10. His friends teach him play video games.
A B C D

III. Chọn từ, cụm từ thích hợp.

1. I am going to the .... Center.

a. amuse b. amusing c. amusement d. amused

2. He has plenty of homework .... Tonight.

a. to do b. do c. doing d. for doing

3. Nam of the .... about half an hour a day playing computer games.

a. takes b. wastes c. spends d. gets

4. Group play helps children develop .... Skills.

a. careful b. social c. useless d. regular

5. The doctor thinks all children .... take part in outdoor activities.

a. should b. can c. might d. could

6. People don't .... with their neighbours as much as they used to.

a. identify b. meet c. socialize d. visit

7. You should take a .... break every 30 minutes spent on the computer.

a. five–mintues b. five minutes c. five–minute d. five-minuted

8. I'm busy tonight. I have .... homework to do.

a. many b. a lot of c. little d. a few

Đáp án

1c, 2a, 3c, 4b, 5a, 6c, 7c, 8b

IV. Read the text and chooose the answer that best fits each space

“The history of York is the story of England.” That’s what King George VI (1) __________ about the city which (2) __________lived through 1900 years of history. You can (3) __________York in guided bus tours, on river cruises, or just by walking round (4) __________ old city walls.

(5) __________ the Romans arrived in England, they made York an important center (6) __________ people studies, worked and lived. In the middle Ages there was more building, as you (7) __________ see from the old wooden houses and narrow streets. Perhaps the people of York are most proud of their wonderful cathedral, the Minister, which can be (8) __________ from almost everywhere in the city.

Today there (9) __________ museums and churches to visit; there are lots of cafes and restaurants, so I promise you (10) __________ leave York hungry!

1. A. say

B. told

C. said

D. tell

2. A. has

B. have

C. had

D. having

3. A. visiting

B. to visit

C. vistior

D. visit

4. A. the

B. a

C. an

D. some

5. A. While

B. When

C. Because

D. Before

6. A. where

B. which

C. who

D. whose

7. A. must

B. could

C. can

D. cannot

8. A. seeing

B. saw

C. see

D. seen

9. A. is

B. are

C. were

D. was

10. A. won’t

B. will

C. aren’t

D. going to

Xem đáp án

1. C

2. A

3. D

4. A

5. B

6. A

7. C

8. D

9. B

10. A

Mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung tài liệu tại đây: Đề cương ôn tập Tiếng Anh lớp 7 học kỳ 2 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 7 cả năm khác như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
7 5.477
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm