Trắc nghiệm Reading tiếng Anh lớp 11 Unit 6 Global Warming

Bài tập Unit 6 tiếng Anh 11 mới: Global Warming phần Reading (kỹ năng đọc) có đáp án gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 11 chương trình mới khác nhau như: Đọc đoạn văn tiếng Anh tìm câu trả lời thích hợp cho mỗi câu hỏi dưới đây. Mời bạn đọc tham khảo, download tài liệu phục vụ việc học tập và giảng dạy Unit 6 hiệu quả.

Tiếng Anh 11 Unit 6: Global Warming

Nằm trong bộ đề Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 11 mới theo Unit, Bài tập Tiếng Anh 11 mới Unit 6 Reading có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề ôn tập Unit 6 lớp 11 xoay quanh chủ đề Global Warming của chúng tôi chắc chắn sẽ giúp các em học sinh tích lũy thêm nhiều Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh chủ đề Hiện tượng nóng lên toàn cầu hiệu quả.

Bài 1. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

The Amazon rainforest is home to more than a third of all the world's species of plants, birds and animals. Twenty per cent of all the birds in the world live in the rainforest. Scientists have discovered thousands of types of plants and animals that can only be found there. There are thousands - probably millions more that we haven't discovered yet. There are at least 2.5 million species of insects there. Imagine what would happen if they all lost their home? It couldn't happen, could it? Unfortunately, it's happening right now. Yet, the rainforest is big. But it's getting smaller. The problem is that people are cutting down the trees, mainly to make room for cows. These provide meat and make money for their owners. This process of cutting down trees is called ‘deforestation'.

The good news is that it is slowing down. In 2004, for example, more than 27,000 square kilometres were cut down. That's an area bigger than Wales. In 2006, because of all the campaigns to save rainforest, it dropped to just over 13,000 square kilometres. The bad news is that it's not enough. Scientists predict that by 2030, the rainforest will have become smaller by 40%. It's possible that by the end of the 21st century, the rainforest will have completely disappeared. With deforestation, thousands of the animals, birds, fish and plants that live in the Amazon rainforest lose their home, their natural habitat. Some of them move to other areas, but most of them die. Many species have already become extinct, and many more will if deforestation continues. That will change the balance of life in the rainforest and could cause enormous problems to the region's ecosystem.

There's another problem too. Trees and plants are a vital source of oxygen. If we cut them down, we lose that oxygen. But it's worse than just that. With deforestation, the trees and plants are burnt. This sends gases into the Earth's atmosphere, which stops some of the Earth's heat escaping. That then leads to the temperature here on the ground going up. This increase in the world's temperature is called 'global warming', and most scientists believe it's a very serious issue. If they stopped deforestation, it might help prevent global warming

Question 1: Which title best summarises the main idea of the passage?

A. Chances for owners of cow ranches

B. Threats to Amazon rainforest

C. Global warming effects

D. Habitat destruction

Question 2: According to the passage, which of the following is TRUE?

A. A fifth of all the birds in the world live in the rainforest.

B. 20% of all the animals in the world live in the rainforest.

C. Nearly two million species of insects are found in the Amazon rainforest.

D. Nearly half of the world's species of plants grow there.

Question 3: In paragraph 1, the word "room” is closest in meaning to ____.

A. chamber

B. flat

C. area

D. studio

Question 4: In paragraph 2, the word "it” refers to ____.

A. room

B. process

C. rainforest

D. deforestation

Question 5: According the passage, which of the following is TRUE about Amazon rainforest?

A. It has become smaller by 40%.

B. The deforestation is decreasing.

C. 25% of animal species are extinct now.

D. The deforestation is under control.

Question 6: In paragraph 2, the word “enormous” is closest in meaning to ____.

A. serious

B. important

C. common

D. insignificant

Question 7: What might help to restrain global warming?

A. increasing deforestation

B. stabilising deforestation

C. stop cutting down trees

D. clearing more trees for farming

Question 8: In the final paragraph, the word "increase” is closest in meaning to ____.

A. rise

B. decrease

C. degrade

D. minify

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Centuries ago, man discovered that removing moisture from food helped to preserve it, and that the easiest way to do this was to expose the food to sun and wind. In this way the North American Indians produced pemmican (dried meat ground into powder and made into cakes), the Scandinavians made stockfish and the Arabs dried dates and apricots.

All foods contain water - cabbage and other leaf vegetables contain as much as 93% water, potatoes and other root vegetables 80%, lean meat 75% and fish anything from 80% to 60% depending on how fatty it is. If this water is removed, the activity of the bacteria which cause food to go bad is checked.

Fruit is sun-dried in Asia Minor, Greece, Spain and other Mediterranean countries, and also in California, South Africa and Australia. The methods used vary, but in general the fruit is spread out on trays in drying yards in the hot sun. In order to prevent darkening, pears, peaches and apricots are exposed to the fumes of burning sulphur before drying. Plums for making prunes, and certain varieties of grapes for making raisins and currants, are dipped in an alkaline solution in order to crack the skins of the fruit slightly and remove their wax coating, so increasing the rate of drying.

Nowadays most foods are dried mechanically; the conventional method of such dehydration is to put food in chambers through which hot air is blown at temperatures of about 110°C at entry to about 45°C at exit. This is the usual method for drying such things as vegetables, minced meat, and fish.

Liquids such as milk, coffee, tea, soups and eggs may be dried by pouring them over a heated horizontal steel cylinder or by spraying them into a chamber through which a current of hot air passes. In the first case, the dried material is scraped off the roller as a thin film which is then broken up into small, though still relatively coarse flakes. In the second process it falls to the bottom of the chamber as a fine powder. Where recognizable pieces of meat and vegetables are required, as in soup, the ingredients are dried separately and then mixed.

Dried foods take up less room and weigh less than the same food packed in cans or frozen, and they do not need to be stored in special conditions. For these reasons they are invaluable to climbers, explorers and soldiers in battle, who have little storage space. They are also popular with housewives because it takes so little time to cook them.

Question 9: What is the main idea of the passage?

A. Advantages of dried foods.

B. Water: the main component of food.

C. Mechanization of drying foods.

D. Different methods of drying foods.

Question 10: The phrase “do this” in the first paragraph mostly means ______.

A. expose foods to sun and wind

B. remove moisture from foods

C. produce pemmican

D. moisten foods

Question 11: The word “checked” in the second paragraph is closest in meaning to _____.

A. reduced considerably

B. put a tick

C. examined carefully

D. motivated to develop

Question 12: In the process of drying certain kinds of fruits, sulphur fumes help ______.

A. remove their wax coating

B. kill off bacteria

C. maintain their color

D. crack their skin

Question 13: Nowadays the common method for drying vegetables and minced meat is ______.

A. spreading them out on trays in drying yards

B. dipping them in an alkaline solution

C. putting them in chambers and blowing hot air through

D. pouring them over a heated horizontal steel cylinder

Question 14: What does the word “which” in the fourth paragraph refer to?

A. Vegetables

B. Foods

C. Things

D. Chambers

Question 15: The final product of the process of drying liquids that uses the first method will be ______.

A. small flakes

B. fine powder

C. dried soup

D. recognizable pieces

Đáp án

1 - B 2 - A 3 - C 4 - D 5 - B
6 - A 7 - C 8 - A 9 - D 10 - B
11 - A 12 - C 13 - C 14 - D 15 - A

Trên đây là Bài tập tiếng Anh lớp 11 Unit 6 kèm đáp án. Mời thầy cô tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.670
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm