Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 5

Tổng hợp bài tập cuối tuần Unit 3 lớp 6

Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 5 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh học tập Tiếng Anh lớp 6 tốt hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Xem thêm: Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 6: My friends MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 6 Unit 3 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 6 và môn Ngữ văn 6.

Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 5

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Look at the picture and write a suitable adjective for each picture below

Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 5 Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 5

1. ___________________________

2. ___________________________

Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 5 Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 5

3. ___________________________

4. ___________________________

Exercise 2: Complete the sentences with form of be or have

1. He ___________ short blond hair.

2. His eyes’ color ____________ green. It is brown

3. She ____________ in good-shape. She is a little thin.

4. My uncle __________ medium-height. He is just a little taller than me.

5. My grandfather ________ a moustache. He has got a beard.

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. ________ help me with my homework, please? ~ Certainly.

A. Do you

B. Could you

C. Are you

D. May you

2. ________ closing that window? - Not at all.

A. Would you like

B. Could you please

C. Would you mind

D. Do you want

3. The kids are ______ their tricycles around the playground.

A. playing

B. riding

C. taking

D. riving

4. I like reading "Muc Tim" very much. It's my ____________ magazine.

A. nice

B. quick

C. funny

D. favourite

5. Linda has __________ hair an big _____________ eyes.

A. blonde - small

B. a black - blue

C. blonde - blue

D. black - long

6. Daisy is very __________ to take the test. She is a very good student.

A. kind

B. confident

C. friendly

D. talkative

7. On Sunday Nam ___________ his parents in the field as usual.

A. helps

B. help

C. is helping

D. helping

8. Our class is going to __________ a picnic at the zoo on Saturday. Would you like to come with us?

A. have

B. take

C. pass

D. go

9. Mai is __________ the phone, chatting friends.

A. on - to

B. on - on

C. to - with

D. to – to

10. My best friend is kind and __________. He often makes me laugh.

A. funny

B. nice

C. shy

D. boring

Exercise 4: Make sentences using the words and phrases given

1. He/ play/ basketball/ have/ barbecued/ his friends/ Sunday evening.

_______________________________________________________

2. Our teacher/ ask/ us/ write/ emails/ English.

_______________________________________________________

3. We/ visit/ milk farm/ do/ treasure hunt/ field/ tomorrow.

_______________________________________________________

Exercise 5: Find and correct the mistake in each sentence

1. She works as a volunteer teacher to a village and everyone loves her.

_______________________________________________________

2. He isn't very tall so he is kind and friendly.

_______________________________________________________

3. I'm going to the river with my parents watching the firework display.

_______________________________________________________

Exercise 6: Read the passage, and then decide whether the statements are true (T) or false (F)

Lan is a student in grade 6. She is tall and thin. She is light but she is not weak. She has oval face and chubby cheeks. Her hair is long and black. Her nose isn't big. It's small. She has brown eyes and white teeth. She's very nice.

1. Lan has long black hair.

2. She is thin and weak.

3. Her cheeks are chubby.

4. Her nose is big.

5. Her eyes are black.

6. She has white teeth.

-The end-

Đáp án bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 5

Exercise 1: Look at the picture and write a suitable adjective for each picture below

1. Hard-working

2. Shy

3. Talkative

4. Shy

Exercise 2: Complete the sentences with form of be or have

1. He _____has______ short blond hair.

2. His eyes’ color _____are_______ green.

3. She _____isn’t_______ in good-shape. She is a little thin.

4. My uncle _____is_____ medium-height. He is just a little taller than me.

5. My grandfather ____doesn’t have____ a moustache. He has got a beard.

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. C

3. B

4. D

5. C

6. B

7. A

8. A

9. A

10. A

Exercise 4: Make sentences using the words and phrases given

1. He’s playing basketball and is having barbecue with his friends on Sunday evening.

2. Our teacher is asking us to write emails in English.

3. We are visiting a milk farm and are doing the treasure hunt in the field tomorrow.

Exercise 5: Find and correct the mistake in each sentence

1. to => in

2. so => but

3. watching => to watch

Exercise 6: Read the passage, and then decide whether the statements are true (T) or false (F)

1. T

2. F

3. T

4. F

5. F

6. T

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 5. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Bài tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 3: My friends nâng cao, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 338
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm