Bài tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 3: My friends nâng cao

Tổng hợp bài tập nâng cao Unit 3 lớp 6

Bài tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 3: My friends nâng cao do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 học tập Tiếng Anh 6 tốt hơn. 

Xem thêm: Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 6: My friends MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 6 Unit 3 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 6 và môn Ngữ văn 6. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 3: My friends nâng cao

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. please

B. read

C. head

D. teacher

2. A. ears

B. eyes

C. hands

D. cheeks

3. A. confident

B. kind

C. nice

D. reliable

Exercise 2: Choose the correct answer A, B, C or D

1. Could you turn the television ______? I want to watch the news.

A. on

B. off

C. own

D. up

2. When eating, most Vietnamese people hold chopsticks in their right ______.

A. arm

B. leg

C. finger

D. hand

3. We are visiting a milk farm to see _________ they __________milk, cheese, and butter.

A. why - do

B. Ø - do

C. how - make

D. how - do

4. On Saturday, Tom‟s parents __________ him _______ London to see the new film.

A. are taking - to

B. taking - to

C. are going - to

D. are going - in

5. Can you __________ the tables and chairs __________ the next room? There are some more students.

A. move - to

B. take - in

C. move - in

D. take - on

6. The Summer Camp is for students ____________ between 10 and 15.

A. age

B. aged

C. aging

D. ages

7. It's ______________ to go home. It's so late.

A. now

B. sure

C. time

D. like

8. Please turn ___________ the lights. The room is so dark.

A. with

B. at

C. in

D. on

9. Next summer I am working as a _________ teacher in a village near Hoa Binh City.

A. good

B. nice

C. favourite

D. volunteer

10. On Sunday Nam ___________ his parents in the field as usual.

A. helps

B. help

C. is helping

D. helping

Exercise 3: Circle the correct form

1. What do you do/ are you doing tomorrow afternoon?

2. Do you know/ Are you knowing my friend Cindy?

3. A lot of people speak/ are speaking Spanish in the USA.

4. Our flight lands/ is landing in New York at a quarter to nine.

5. I see/ am seeing the head teacher after class.

Exercise 4: Choose the word which best fits each gap

Wickedly Wonderful is a small summer (1) ______ in the UK for children aged 6 to 13 years old. The children (2) ______ a week outdoors at the camp, making new friends andlearning new activities (3) ______ having a lot of fun. (4) ______ the summer camp, they sail, horse ride, kayak, enjoy games on the beach and the beach (5)______, swim, surf, go crabbing and ride bikes. Children will enjoy holidays with Wickedly Wonderful, and (6) ______ are holidays that they will remember forever!

1. A. term

B. course

C. camp

D. holiday

2. A. take

B. spend

C. use

D. pass

3. A. which

B. what

C. where

D. while

4. A. At

B. In

C. On

D. During

5. A. firingcamp

B. campfire

C. firecamp

D. firingcamp

6. A. this

B. that

C. these

D. those

Exercise 5: Fill in each blank with a correct preposition

1. ________ Saturday, I help my parents ________ the field.

2. Nikita likes to read books ________ English.

3. He never takes part ________ team sports.

4. The camp is for kids aged ________ ten and fifteen.

5. The children are spending a week ________ a summer camp.

Exercise 6: Reorder the words to make sentences

1. at/ I/ spending/ week/ a/ camp/ am/ a/ summer.

______________________________________________________

2. like/ join/ for/ would/ us/ dinner/ you/ tonight/ to?

______________________________________________________

3. friendly/ because/ don’t/ I/ Joana/ she/ like/ isn’t.

______________________________________________________

Exercise 7: Write questions for the underlined part

1. She understands things very quickly and easily.

______________________________________________________

2. They are visiting a milk farm on Saturday.

______________________________________________________

3. I'm going to the judo club with my brother.

______________________________________________________

Exercise 8: Read the text carefully and answer the following questions

Loan is twelve years old. She is in grade 6. She lives in a house in the city with her mother, father and sister. Their house is next to a bookstore. In the neighborhood, there is a restaurant, a market and a stadium. Loan‟s father works in the restaurant. Her mother works in the market. Loan goes to school at six fifteen in the morning. She has classes from six forty-five to eleven.

1. How many people are there in Loan’s family?

______________________________________________________

2. What is next to her house?

______________________________________________________

3. What time do her classes start?

______________________________________________________

4. What time do you go to school everyday?

______________________________________________________

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 3: My friends nâng cao

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. C

2. D

3. A

Exercise 2: Choose the correct answer A, B, C or D

1. A

2. D

3. C

4. A

5. B

6. B

7. C

8. D

9. D

10. A

Exercise 3: Circle the correct form

1. What are you doing tomorrow afternoon?

2. Do you know my friend Cindy?

3. A lot of people are speaking Spanish in the USA.

4. Our flight lands in New York at a quarter to nine.

5. I am seeing the head teacher after class.

Exercise 4: Choose the word which best fits each gap

1. C

2. B

3. D

4. A

5. B

6. C

Exercise 5: Fill in each blank with a correct preposition

1. ____On____ Saturday, I help my parents ____with____ the field.

2. Nikita likes to read books _____in___ English.

3. He never takes part ___in_____ team sports.

4. The camp is for kids aged ____between____ ten and fifteen.

5. The children are spending a week ____on____ a summer camp.

Exercise 6: Reorder the words to make sentences

1. I am spending a week at a summer camp

2. Would you like to join us for dinner tonight?

3. I don’t like Joana because she isn’t friendly.

Exercise 7: Write questions for the underlined part

1. How does she understand things?

2. What are they visiting on Saturday?

3. Who are you going to the judo club with?

Exercise 8: Read the text carefully and answer the following questions

1. There are 4 people in her family.

2. It is next to a bookstore.

3. Her classes start from six forty-five to eleven.

4. I often go to school at six fifteen every day.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 3: My friends nâng cao. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 6: My friends, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 577
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm