Bài tập Unit 1 lớp 6 nâng cao: My new school (số 3)

Tổng hợp bài tập nâng cao Unit 1 lớp 6

Bài tập Unit 1 lớp 6 nâng cao: My new school (số 3) do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 học tập hơn. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Xem thêm: Bài tập Thì hiện tại tiếp diễn lớp 6 nâng cao CÓ ĐÁP ÁN

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 6 Unit 1 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 6 và môn Ngữ văn 6. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Unit 1 lớp 6 nâng cao: My new school (số 3)

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1. A. house

B. about

C. hour

D. country

2. A. activity

B. creative

C. continuous

D. international

3. A. money

B. sorry

C. morning

D. story

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. math

B. history

C. timetable

D. literature

2. A. game

B. soccer

C. volleyball

D. housework

3. A. table

B. chair

C. shelf

D. street

Exercise 3: Choose the correct answer

1. He goes to school ________ five o’clock ______ the morning.

A. on/in

B. for/at

C. in/on

D. at/in

2. Mai _______ dressed at six thirty every morning.

A. does

B. brushes

C. gets

D. lives

3. My father is an _________. He works in a big factory.

A. teacher

B. doctor

C. farmer

D. engineer

4. My teacher lives _______ a big city.

A. in

B. on

C. at

D. to

5.What time does Nga _______ every morning?

A. gets up

B. get up

C. get

D. gets

6. How many chairs _______ there in the house?

A. do

B. is

C. are

D. does

7. When my friend misses the lessons, I always ______ him my notes.

A.takes

B. send

C. borrow

D. lend

8. That is the laboratory _______ we do all our experiments.

A. which

B. where

C. when

D. that

9. It is necessary for students to listen to their teacher _______.

A. attentive

B. attentively

C. attention

D. attending

10. I’m always nervous when I’m _______ exams

A. taking

B. making

C. working

D. writing

Exercise 4: Give the correct form of the verb

1. Children often___________________ (use) a computer for school work.

2. ___________________ (Jane/ watch) TV now?

3. Where are the children? ~ They ___________________ (read) books in the library.

Exercise 5: Choose the word which best fits each gap.

My dream school is a quiet school (1) ___________ we have just two or three hours a day, in the morning. Then, in the afternoon, we can do many (2) ___________ like singing, dancing, playing soccer, basketball, rugby. We won’t have tests and mark either. The teachers will not (3) ___________ homework, so we can do whatever we want after school. In my dream school, we can also choose the (4) ___________ we want: for example, you’re not going to learn mathematics or physics if you hate (5)___________. So it’s a free school where you can learn with calm and serenity and you can make (6) ___________ friends during afternoon activities!

1. A. what

B. where

C. when

D. how

2. A. subjects

B. actions

C. activities

D. acts

3. A. give

B. take

C. do

D. get

4. A. class

B. classrooms

C. classmates

D. classes

5. A. it

B. them

C. her

D. him

6. A. much

B. few

C. any

D. lots of

Exercise 6: Read and answer the questions

Hi, I’m Linda. I’m in the sixth grade. Today is my first day at secondary school. In the morning I put on my new uniform and get my new bag.

My best friend and I walk to school together. We are both very nervous and excited. When we get school, we are shown into our classroom with our new teacher. It is quite scary because I don’t know most of the children. Then we go to our first lesson. We have lots of different subjects and the lessons are really fun. My favourite subjects are art and English.

I really like my new school, all my teacher are lovely, the lessons are really interesting and I enjoy my first day. I can’t wait to go back tomorrow!

1. What grade is Linda in?

______________________________________________

2. Who does she go to school with?

______________________________________________

3. How does they go to school?

______________________________________________

4. Why does Linda feel scary?

______________________________________________

5. What are her favourite subjects?

______________________________________________

6. Does she enjoy her first day at school?

______________________________________________

Exercise 7: Reorder these words to have correct sentences

1. lives/ street/ grandparents/ he/ Hoang Quoc Viet / his / on/ with.

______________________________________________

2. new / Hoa’s/ small/ school/ is.

______________________________________________

3. because/ children/ is/ she/ Mrs.Diep/ misses/ unhappy/ her.

______________________________________________

-The end-

Đáp án bài tập Unit 1 lớp 6 nâng cao: My new school

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1. D

2. D

3. A

Exercise 2: Choose the odd one out

1. C

2. D

3. D

Exercise 3: Choose the correct answer

1. D

2. C

3. D

4. A

5. B

6. C

7. D

8. D

9. B

10. A

Exercise 4: Give the correct form of the verb

1. Children often______use_______ (use) a computer for school work.

2. ____Is Jane watching _____ (Jane/ watch) TV now?

3. Where are the children? ~ They ______are reading_____ (read) books in the library.

Exercise 5: Choose the word which best fits each gap.

1. B

2. C

3. A

4. D

5. A

6. D

Exercise 6: Read and answer the questions

1. Linda is in the sixth grade.

2. She goes to school with her best friend.

3. They walk to school.

4. Linda feels scary because she doesn’t know most of the children.

5. Her favourite subjects are art and English.

6. Yes, she does.

Exercise 7: Reorder these words to have correct sentences

1. He lives on Hoang Quoc Viet street with his grandparents.

2. Hoa’s new school is small

3. Mrs. Diep is unhappy because she misses her children.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Unit 1 lớp 6 nâng cao: My new school (số 3). Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Bài tập Unit 1 lớp 6 nâng cao: My new school (số 2), Bài tập Unit 1 lớp 6 nâng cao: My new school (số 1).... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 553
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm