Bài tập Unit 2 lớp 6 nâng cao: My home

Tổng hợp bài tập nâng cao Unit 2 lớp 6

Bài tập Unit 2 lớp 6 nâng cao: My home do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 học tập hơn. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Xem thêm: Bài tập Unit 2 lớp 6 nâng cao: My home (số 2) NEW

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 6 Unit 2 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 6 và môn Ngữ văn 6. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Bài tập Unit 2 lớp 6 nâng cao: My home

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other

1. A. help

B. left

C. market

D. intersection

2. A. policeman

B. sign

C. bike

D. spider

3. A. dangerous

B. travel

C. man

D. traffic

Exercise 2: Put the words into THREE groups (/s/, /iz/, /z/)

tables

chopsticks

wardrobes

beds

fridges

dishes

desks

houses

rooms

lamps

posters

sinks

toilets

apartments

laptops

buildings

books

clocks

 

/s/

/iz/

/z/

 

 

   

Exercise 3: Choose the correct answer

1. There are five people in _____________ family.

A. they

B. their

C. them

D. theirs

2. How many windows are there in your house? - _________ six.

A. There is

B. There are

C. There has

D. There have

3. They often play soccer in the ___________.

A. school gate

B. schoolyard

C. schoolmate

D. schoolwork

4. Go and _______ a bath!

A. wash

B. make

C. do

D. have

5. My room is so ________! Dirty clothes, toys, books are all over the floor!

A. messy

B. crazy

C. tidy

D. cozy

6. The Tay and Nung people mostly live in ________ made of wood and bamboo.

A. apartments

B. stilt houses

C. town houses

D. villas

7. ‘Where do you live?’‘________’

A. On the floor.

B. In the kitchen.

C. In a town house.

D. Next to the bookshelf.

8. Please turn the ________ on. It’s so hot in here.

A. fan

B. light

C. television

D. faucet

9. You should never stand ________ a tree when it is raining,

A. at

B. under

C. between

D. on

10. In our dining room, ________ four chairs and a table. We have breakfast there every morning.

A. there is

B. there are

C. there isn’t

D. there aren’t

Exercise 4: Read the passage carefully and answer the questions below.

Hoa’s family lives in a beautiful house in the country. There are many flowers in front of her house. Behind the house, there is a well. To the right of the house, there is a rice-paddy and to the left of the house, there are tall trees. It‟s very quiet here and Hoa loves her house very much.

Hoa’s father is a worker. He works in a big factory. Everyday, he travels to work by motorbike.

He works in his factory from Monday to Friday. He doesn’t work on Saturdays and Sundays.

1.Does Hoa live in town?

..........................................................................................................................................

2.What are there in front of her house?

..........................................................................................................................................

3.Is there a paddy field to the right of the house?

..........................................................................................................................................

4.What does Hoa‟s father do?

..........................................................................................................................................

5.How does he travel to work?

..........................................................................................................................................

6.When does he work in the factory?

..........................................................................................................................................

Exercise 5: Complete the sentences with There is or There are

1. ____________ thirty-five students in my class.

2. ____________ nice posters in our classroom.

3. ____________ green curtains in his room.

4. ____________ six children in the room.

5. ____________ a sofa in the living room.

6. ____________ dishes on the floor.

7. ____________ a ceiling fan in the bedroom.

8. ____________ some pictures in my room.

9. ____________ a big window in the living room.

10. ____________ two sinks in my bathroom.

Exercise 6: Use the words given and other words, complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence.

1. The lamp is behind the computer. (OF)

The computer _____________ the lamp.

2. There is an air conditioner and a ceiling fan in our living room. (HAS)

Our living room __________________ ceiling fan.

3. Peter’s house isn’t far from the station. (NEAR)

Peter’s house _______________ station.

Exercise 7: Reorder these words to have correct sentences

1. house/ a/ Minh/ lake/ a/ lives/ in/ near.

=> ..........................................................................................................................................

2. yard/ front/ school/There/ big/ of/ is/ our/ in/ a.

=> ..........................................................................................................................................

3. many/ right/ the/ museum/ Are/ flowers/ the/ there/ to/ of/?

=> ..........................................................................................................................................

-The end-

Đáp án bài tập Unit 2 lớp 6 nâng cao: My home

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other

1. C

2. A

3. C

Exercise 2: Put the words into THREE groups (/s/, /iz/, /z/)

/s/

/iz/

/z/

chopsticks, desks, lamps, sinks, toilets, apartments, laptops, books, clocks

fridges, dishes, houses

tables, wardrobes, beds, rooms, posters, buildings

Exercise 3: Choose the correct answer

1. B

2. B

3. B

4. D

5. A

6. B

7. C

8. A

9. B

10. B

Exercise 4: Read the passage carefully and answer the questions below.

1. No, she doesn‟t

2. There are many flowers in front of her house.

3. Yes, there is.

4. He is a worker.

5. He travels to work by motorbike.

6. He works in his factory from Monday to Friday.

Exercise 5: Complete the sentences with There is or There are

1. There are

2. There are

3. There are

4. There are

5. There is

6. There are

7. There is

8. There are

9. There is

10. There are

Exercise 6: Use the words given and other words, complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence.

1. The computer is in front of the lamp.

2. Our living room has an air conditioner and a ceiling fan.

3. Peter’s house is near the station.

Exercise 7: Reorder these words to have correct sentences

1. Minh lives in a house near a lake.

2. There is a big yard in front of our school.

3. Are there many flowers to the right of the museum?

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Unit 2 lớp 6 nâng cao: My home. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Bài tập tiếng Anh lớp 6 Chương trình mới Unit 2: My Home.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.009
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm