Bài tập tiếng Anh lớp 6 Unit 3: My friends

Bài tập tiếng Anh Unit 3 lớp 6 My friends có đáp án

VnDoc.com xin chia sẻ các bài tập kèm theo Tiếng Anh 6 thí điểm. Các bài tập được chia theo các đơn vị bài học tương ứng như trong Sách giáo khoa Tiếng Anh lớp 6 chương trình mới hiện hành. Bài tập Unit 3 My friends lớp 6 có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh 6 mới giúp các em ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm Unit 3 My friends SGK tiếng Anh 6 mới hiệu quả.

I. Choose the best option (A, B or C) to each space.

1. Nam can wait hours for his friends without getting angry. He is a ...... boy.

A. hard-working

B. free

C. patient

2. Lan is always ....... She studies more than four hours a day and never misses her homework.

A. Active

B. hard-working

C. smart

3. My brother can do all difficult Math exercises. He is a(n) ...... student.

A. intelligent

B. confident

C. Careful

4. Our new neighbour is a ...... girl. She has beautiful yellow hair.

A. wavy

B. straight

C. blonde

5. Please be ...... when you have to use fire to cook.

A. happy

B. careful

C. quiet

6. The baby next to me is very ....... He talks all the time, which really annoys me.

A. talkative

B. silent

C. lovely

7. My Mum always asks me to wash my ...... before meals.

A. fingers

B. arms

C. hands

8. We should brush our ...... after meals and before bedtime every night.

A. tooth

B. teeth

C. hair

9. The part between the head and the body is the .......

A. neck

B. shoulders

C. hip

10. Everyone has 10 ...... and 10 .......

A. hands - feet

B. arms - legs

C. fingers - toes

II. Label the different parts of our body using the words in the box.

Bài tập Tiếng Anh lớp 6 thí điểm

III. Reorder the words to make sentences.

1. magazine / it /my / is / favourite.

2. my grandma / visiting / and / am / I / grandpa.

3. the / play / evening / inside / kids / in / the.

4. you / what / going / do / tomorrow / are / to ?

5. long / have / monkeys / arms / legs / and.

IV. Read the definition and write the words.

1. This person gives a lot of attention to what he/ she is doing so that he/ she does not have an accident, make a mistake, or damage something.

careful

2. This person has original and unusual ideas.

c............

3. This person is always doing a lot of work.

h............

4. This person is not angry if he/ she has to wait.

p............

5. This person likes sports and doing sports.

s............

6. This person likes talking very much.

t............

V. Read the passage and choose the best word (A, B or C) to each space.

My new friend

One of my new ......(1)...... is Yuri. She ......(2)...... from Japan. She ......(3)...... big black eyes, brown ......(4)...... and a beautiful ......(5)...... . It's bright and warm. She is ......(6)...... friendly and ......(7)...... . Yuri always ......(8)...... me whenever I ......(9)...... any difficulty. I teach ......(10)...... some Vietnamese, too.

1/ A. friend

B. friends

C. classmate

2/ A. comes

B. come

C. is coming

3/ A. have

B. is

C. has

4/ A. head

B. eyes

C. hair

5/ A. mouth

B. laugh

C. smile

6/ A. not

B. no

C. very

7/ A. smart

B. kind

C. careful

8/ A. teaches

B. tells

C. helps

9/ A. have

B. has

C. am

10/ A. her

B. hers

C. herself

VI. Read the passage about Nga and her best friend, then choose the best answer (A, B or C) to each question.

My name is Nga and my best friend is Lan. She is my classmate. We are both in grade 6 at Lam Son Secondary School. Lan lives next to my house. Every day, my father takes us to school on his motorbike, and we come home on foot in the evening. She is an intelligent girl. Her favourite subject is math, and she is really good at it. Mine is English. We usually help each other with our homework. Whenever i am sad, Lan always tells me stories to make me happy. I feel really lucky to have a best friend like Lan.

1. How old are Lan and Nga?

A. 10

B. 12

C. 14

2. How do they go to school?

A. By bus

B. On foot

C. By motorbike

3. What is NOT TRUE about the passage?

A. They are classmates.

B. They are neighbours.

C. English is Lan's favourite subject.

4. What do they usually help each other?

A. Do their homework

B. Do their housework

C. Do their shopping

5. What does Lan do to make Nga happy?

A. Sing a song

B. Tell stories

C. Buy presents

VII. Rewrite these following sentences with the same meaning.

0. She has long hair.

 Her hair is long.

1. This old man is bald.

___________________________________________

2. The girl has long brown hair.

___________________________________________

3. The boys have blue eyes.

___________________________________________

4. Jane has curved eyelashes.

___________________________________________

5. Jordie is not medium height

___________________________________________

6. The dog has a long tail.

___________________________________________

7. Jackie and Danny have big black eyes.

____________________________________________

8. Does she have a round face or oval face?

____________________________________________

9. Do Susan and Jimmy have dark complexions?

____________________________________________

10. They do not have chubby cheeks.

____________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the best option (A, B or C) to each space.

1 - C; 2 - B; 3 - A; 4 - C; 5 - B;

6 - A; 7 - C; 8 - B; 9 - A; 10 - C;

II. Label the different parts of our body using the words in the box.

Từ trái qua phải, từ trên xuống dưới

head; nose; chest; tummy; fingers; leg;

mouth; neck; arm; hand; foot, toe;

III. Reorder the words to make sentences.

1. It is my favorite magazine.

2. I am visiting my grandma and grandpa.

3. Kids play inside in the evening.

4. What are you going to do tomorrow?

5. Monkeys have long arms and legs.

IV. Read the definition and write the words.

2 - creative;

3 - hard - working;

4 - patient;

5 - sporty;

6 - talkative;

V. Read the passage and choose the best word (A, B or C) to each space.

1 - A; 2 - A; 3 - C; 4 - C; 5 - C; 

6 - C; 7 - B; 8 - C; 9 - A; 10 - A; 

VI. Read the passage about Nga and her best friend, then choose the best answer (A, B or C) to each question.

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - A; 5 - B; 

VII. Rewrite these following sentences with the same meaning.

1 - This is an old bald man.

2 - The girl's hair is long and brown.

3 - The boy's eyes are blue.

4 - Jane's eyelashes are curved.

5 - Jodie's height is not medium.

6 - The dog's tail is long.

7 - Jackie and Danny's eyes are big and black.

8 - Is her face round or oval?

9 - Are Susan and Jimmy's complexions dark?

10 - Their cheeks are not chubby.

Trên đây là Bài tập tiếng Anh 6 Unit 3 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
48 34.066
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm