Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 1

Tổng hợp bài tập cuối tuần Unit 1 lớp 6

Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 1 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh học tập Tiếng Anh lớp 6 tốt hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Xem thêm: Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 2 MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 6 Unit 1 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 6 và môn Ngữ văn 6

Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1. A. money

B. sorry

C. morning

D. story

2. A. house

B. about

C. hour

D. country

3. A. office

B. behind

C. clinic

D. picture

4. A. day

B. lake

C. tall

D. plane

5. A. hi

B. my

C. five

D. in

Exercise 2: Put the verbs in brackets into the present continuous

1. Keep silent! You (talk) ______________ so loudly.

2. At present they (travel) _____________ to New York.

3. It’s 12 o’clock, and my parents (cook) ____________ lunch in the kitchen.

4. Now she (lie) _____________ to her mother about her bad marks.

5. He (not work) _____________ in his office now.

Exercise 3: Give the correct form of the words in the blank (Using the present simple and present continuous).

1. Look! Jane (play) ______________ the guitar. This afternoon, she will play table tennis.

2. Hung (come) _____________ from Vinh but he (stay) _______________ with his relatives in Ho Chi Minh city at the moment.

3. (Be) ____________ your friends ______________. students?

- Yes, they (be) _______________

4. I (not talk) _______________ to her at present.

5. We (not drive) ______________ to work every day. We (go) _____________ by bus.

Exercise 4: Choose the correct answer

1. In order to keep __________, you should eat well and exercise healthy.

A. warm

B. excited

C. healthy

D. quiet

2. Don’t go climbing without the necessary ____________.

A. uniform

B. pocket money

C. equipment

D. share

3. My son is just 2 years old and he is in _______________ now.

A. kindergarten

B. secondary school

C. primary school

D. overseas

4. In order to draw a circle, we need a pair of ________________.

A. share

B. compasses

C. poems

D. Pencil sharpener

5. A _____________ allows a gardener to control the climate no matter what’s happening outside.

A. greenhouse

B. gym

C. school

D. poem

6. Our classroom is ________________ the second floor.

A. from

B. in

C. at

D. on

7. We play games _________________ the afternoon.

A. on

B. in

C. at

D. to

8. ___________ your parents do? - They are workers.

A. How does

B. What does

C. What do

D. Who

9. He goes to school ________ five o’clock ______________the morning.

A. on/in

B. for/at

C. in/on

D. at/in

10. I have Math lessons____________Monday and Friday.

A. on

B. in

C. at

D. from

Exercise 5: Choose the correct answer A, B, C or D

My dream school is a quiet school (1) ___________ we have just two or three hours a day, in the morning. Then, in the afternoon, we can do many (2) ___________ like singing,dancing, playing soccer, basketball, rugby. We won’t have tests and mark either. The teachers will not (3) ___________ homework, so we can do whatever we want after school. In my dream school, we can also choose the (4) ___________ we want: for example, you’re not going to learn mathematics or physics if you hate (5)___________. So it’s a free school where you can learn with calm and serenity and you can make (6) ___________ friends during afternoon activities!

1. A. what

B. where

C. when

D. how

2. A. subjects

B. actions

C. activities

D. acts

3. A. give

B. take

C. do

D. get

4. A. class

B. classrooms

C. classmates

D. classes

5. A. it

B. them

C. her

D. him

6. A. much

B. few

C. any

D. lots of

-The end-

Đáp án bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 1

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1. A

2. D

3. B

4. C

5. D

Exercise 2: Put the verbs in brackets into the present continuous

1. Keep silent! You (talk) ______are talking________ so loudly.

2. At present they (travel) ______are traveling_______ to New York.

3. It’s 12 o’clock, and my parents (cook) _____are cooking_______ lunch in the kitchen.

4. Now she (lie) _____is lying________ to her mother about her bad marks.

5. He (not work) ______isn’t working_______ in his office now.

Exercise 3: Give the correct form of the words in the blank (Using the present simple and present continuous).

1. Look! Jane (play) _______is playing_______ the guitar. This afternoon, she will play table tennis.

2. Hung (come) ______comes_______ from Vinh but he (stay) ____is staying____ with his relatives in Ho Chi Minh city at the moment.

3. (Be) ______Are______ your friends ______________. students?

- Yes, they (be) _______are________

4. I (not talk) _____am not talking__________ to her at present.

5. We (not drive) _____don’t drive____ to work every day. We (go) ___go____ by bus.

Exercise 4: Choose the correct answer

1. C

2. C

3. A

4. B

5. A

6. D

7. B

8. B

9. D

10. A

Exercise 5: Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. C

3. A

4. D

5. A

6. D

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 1. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 6 Unit 1 (số 2), Trắc nghiệm từ vựng Unit 1 lớp 6: My new school.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 503
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm