Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 6

Tổng hợp bài tập cuối tuần Unit 3 lớp 6

Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 6 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh học tập Tiếng Anh lớp 6 tốt hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Xem thêm: Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 6: My friends MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 6 Unit 3 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 6 và môn Ngữ văn 6.

Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 6

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word which has a different sound in the underlined part

1. A. grandparents

B. brothers

C. uncles

D. fathers

2. A. finger

B. leg

C. neck

D. elbow

3. A. hope

B. homework

C. one

D. post

Exercise 2: Circle the correct form of the verb to complete each sentence

1. My mother comes/ is coming to spend the weekend with us.

2. When do you take/ are you taking your holiday this summer?

3. What time does the film start/ is the film starting?

4. The school finishes/ is finishing at three thirty in the afternoon.

5. We fly/ are flying to Spain on a school trip next month.

Exercise 3: Choose the best answer

1. She is always _____________ at school and helps other students with their homework.

A. hard

B. hardly

C. hard-working

D. work hard

2. Please turn ____________ the lights. The room is so dark.

A. in

B. on

C. off

D. at

3. At break time, I go to the library and___________books.

A.go

B. read

C. play

D. listen

4. Listen! Someone __________ at the door.

A. knock

B. knocks

C. is knocking

D. are knocking

5. My best friend ______ a round face and big eyes.

A. have

B. has

C. is

D. gets

6. Which do you prefer, straight hair or ______ hair?

A. long

B. blonde

C. curly

D. thick

7. Norman is very shy, but his brother is ______.

A. easygoing

B. calm

C. patient

D. outgoing

8. You need to be _________ to teach children.

A. shy

B. patient

C. volunteer

D. sporty

9. I don’t like his ___________. He’s too serious and competitive.

A. finger

B. elbow

C. personality

D. leg

10. My teacher is very ____________. She never smiles in her lessons.

A. serious

B. confident

C. reliable

D. responsible

Exercise 4: Read the text carefully then answer the following questions.

Loan is twelve years old. She is in grade 6. She lives in a house in the city with her mother, father and sister. Their house is next to a bookstore. In the neighborhood, there is a restaurant, a market and a stadium. Loan’s father works in the restaurant. Her mother works in the market. Loan goes to school at six fifteen in the morning. She has classes from six forty-five to eleven.

1.How many people are there in Loan‟s family?

_____________________________________________

2.What is next to her house?

_____________________________________________

3.What time do her classes start?

_____________________________________________

4.What time does she go to school everyday?

_____________________________________________

Exercise 5: Reorder these words to have correct sentences

1. television / big / a / There’s.

_____________________________________________

2. student / Minh / new / a/ is.

_____________________________________________

3. going/ on/ We/ to/ the shopping mall/ Saturday/ are.

_____________________________________________

4. new / four / There / cars / are.

_____________________________________________

5. mother/ black/ hair/ straight/ has/ My/ long.

_____________________________________________

-The end-

Đáp án bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 6

Exercise 1: Choose the word which has a different sound in the underlined part

1. A

2. A

3. C

Exercise 2: Circle the correct form of the verb to complete each sentence

1. My mother is coming to spend the weekend with us.

2. When are you taking your holiday this summer?

3. What time does the film start?

4. The school finishes at three thirty in the afternoon.

5. We are flying to Spain on a school trip next month.

Exercise 3: Choose the best answer

1. C

2. B

3. B

4. C

5. B

6. C

7. D

8. B

9. C

10. A

Exercise 4: Read the text carefully then answer the following questions.

1. There are four people in Loan’s family

2. Her house is next to a bookstore.

3. Her classes start at six forty-five

4. Loan goes to school at six fifteen in the morning.

Exercise 5: Reorder these words to have correct sentences

1. There’s a big television

2. Minh is a new student

3. We are going to the shopping mall on Saturday.

4. There are four new cars

5. My mother has long black straight hair

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 6 nâng cao - Tuần 6. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Bài tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 3: My friends nâng cao, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 197
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm