Bài tập Unit 2 lớp 6 nâng cao: My home (số 2)

Tổng hợp bài tập nâng cao Unit 2 lớp 6

Bài tập Unit 2 lớp 6 nâng cao: My home (số 2) do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 học tập hơn. Mời các em thao khảm bài sau đây.

Xem thêm: Trắc nghiệm từ vựng Unit 2 lớp 6: My home MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 6 Unit 2 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 6 và môn Ngữ văn 6. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Unit 2 lớp 6 nâng cao: My home (số 2)

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1. A. boys

B. lessons

C. cats

D. pictures

2. A. dangerous

B. travel

C. man

D. traffic

3. A. policeman

B. sign

C. bike

D. spider

4. A. sinks

B. bags

C. laptops

D. students

5. A. house

B. honey

C. hotel

D. hour

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. lake

B. river

C. factory

D. well

2. A. dinner

B. shower

C. breakfast

D. lunch

3. A. near

B. opposite

C. between

D. temple

Exercise 3: Choose the correct answer

1. Tell me something ___________ your family.

A. about

B. Φ

C. over

D. on

2. How ____________ money do you want?

A. many

B. much

C. little

D. a lot of

3. Go and ___________a bath!

A. wash

B. make

C. do

D. have

4. Don’t stand ________ the TV I’m trying to watch this programme.

A. behind

B. next to

C. under

D. in front of

5. The Tay and Nung people mostly live in ________ made of wood and bamboo.

A. apartments

B. stilt houses

C. town houses

D. villas

6. ________ any children in the playground right now.

A. There is

B. There are

C. There aren’t

D. There isn’t

7. My mother is in the ________ baking a cake for my birthday.

A. bathroom

B. dinning room

C. kitchen

D. bedroom

8. Is this your favorite class?

A. Yes, this is.

B. No, there isn’t

C. Yes, I think so.

D. No, it doesn’t.

9. How many windows ___________ in your class?

A. are there

B. there are

C. there isn’t

D. there aren’t

10. Those ____________ pens and pencils.

A. is

B. are

C. has

D. have

Exercise 4: Complete the sentence with the correct preposition in, on or at

1. The dog is sleeping _________ the carpet.

2. We live _________ the 3rd floor _________ 53 Pine Street _________ London.

3. Jane is waiting for a bus _________ the bus stop.

4. Are there any pictures _________ the walls _________ the living room?

5. We are staying _________ the Roosevelt Hotel _________ New York City.

Exercise 5: Read the following passage and answer the following questions

Linda is my classmate and she lives in the city with her family. On her street, there are two bookshops, a bakery, a restaurant and a police station. Her house is next to a bookshop. The bakery is between the bookshop and the restaurant. The police station is to the right of the restaurant.

In the neighborhood, there is a company, a cinema, a museum and a temple. Linda’s parents work in the company. Her brother works in the museum.

1. Who does Linda live with?

____________________________________

2. Where is the bakery?

____________________________________

3. Where is the police station?

____________________________________

4. Is there a bookstore in her neighborhood?

____________________________________

5. Where does her mother work?

____________________________________

Exercise 6: Complete the second sentence so that it means the same as the first

1. The house is behind the trees.

There are trees ___________________________

2. There are only a few biscuits in the packet.

There aren’t ____________________________

3. There are two bathrooms in that house.

That house ______________________________

4. I like the kitchen most.

My favourite ____________________________

5. Is there a garden in front of the house?

Does the house __________________________

-The end-

Đáp án bài tập Unit 2 lớp 6 nâng cao: My home (số 2)

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1. C

2. C

3. A

4. B

5. D

Exercise 2: Choose the odd one out

1. D

2. B

3. D

Exercise 3: Choose the correct answer

1. A

2. B

3. D

4. D

5. B

6. C

7. C

8. C

9. A

10. B

Exercise 4: Complete the sentence with the correct preposition in, on or at

1. The dog is sleeping ____on_____ the carpet.

2. We live ____on_____ the 3rd floor _____at____ 53 Pine Street ____in_____ London.

3. Jane is waiting for a bus ____at_____ the bus stop.

4. Are there any pictures _____on____ the walls ____in_____ the living room?

5. We are staying ___at/ in______ the Roosevelt Hotel ____in_____ New York City.

Exercise 5: Read the following passage and answer the following questions

1. She lives with her family

2. It is between the bookshop and the restaurant

3. It is to the right of the restaurant

4. No, there isn’t

5. She works in the company

Exercise 6: Complete the second sentence so that it means the same as the first

1. There are trees in front of the house.

2.There aren’t many biscuits in the packet.

3.That house has two bathrooms.

4.My favourite room is the kitchen.

5.Does the house have a garden in front of it?

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Unit 2 lớp 6 nâng cao: My home (số 2). Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Bài tập Unit 2 lớp 6 nâng cao: My home, Bài tập There is - There are nâng cao .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 534
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm