Đề thi lớp 5 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 2

Ôn tập kiểm tra cuối kì 2 tiếng Anh lớp 5

Đề thi lớp 5 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 lớp 5 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 5 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 5

Bài kiểm tra trắc nghiệm và tự luận Tiếng Anh lớp 5 học kì 2 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 5 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 5 và môn Tiếng Việt 5. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Đề thi lớp 5 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A. capitalB. vacationC. destinationD. table
2. A. highB. thickC. ideaD. finally
3. A. penB. deskC. childrenD. spell

II. Choose the odd one out

1. A. schoolB. thisC. classroomD. library
2. A. islandB. forestC. beachD. tiger
3. A. bananaB. watermelonC. storyD. starfruit

III. Choose the best answer:

1. The main character in the story _______ the fox and the crow

A. is

B. are

C. am

D. be

2. How ______ is it from Hanoi to Nam Dinh?

A. left

B. far

C. near

D. right

3. What are you going ______ tomorrow?

A. to do

B. do

C. did

D. Doing

4. It’s often _____ in the rainy season.

A. cold

B. warm

C. rainy

D. sunny

5. She always _____ to school by bike.

A. went

B. is going

C. go

D. goes

6. The students often travel to school ____ bike

A. by

B. with

C. in

D. on

7. He _____ a book in his bedroom

A. is reading

B. reads

C. read

D. is read

8. What about _____ to Hue on Saturday?

A. to go

B. go

C. going

D. goes

9. His mother is a doctor. She works in a _______

A. hospital

B. post office

C. restaurant

D. cinema

10. The _______ brother in Starfruit Tree is very greedy.

A. young

B. younger

C. old

D. elder

IV. Read the passage and complete it with the given words in the box:

raceslowlyrestlessontortoise

The Hare and the Tortoise

One day, there was a (1)_________ between a hare and a (2)________________. "Ready, steady, go," cried the animals in the forest. The hare ran very fast and soon passed the Tortoise. He thought, "I"ll win the race, but I want to have a (3)_____________ first." Soon he fell asleep under a tree. The tortoise walked and walked very (4)_____________. He didn't stop to rest. He passed the hare. Then he passed the line in the end! The animals cheered loudly for the winner. They woke up the hare. The hare began to run again, but it was too late . The (5)___________ of this story is: it is better to go slowly than quickly and carelessly.

V. Rewrite the sentences without changing their meaning:

1. There are forty teachers in his school.

His school ______________________

2. There is a bookshelf in her room.

Her room ______________________

3. This is the house of Mr. Lam

This ________________________

4. How many students are there in your class?

How ________________________

5. Does your class have a newcomer?

Is there __________________

VI. Circle the mistake in each sentences:

1. The librarian (A) desk is at (B) the middle (C ) of the (D) room

2. Her (A) new dress is (B) beautifuler (C) than her old (D) dress.

3. She will (A) be (B) 14 in (C) Sunday, May 25th (D).

-The end-

Đáp án đề thi lớp 5 cuối kì 2 môn Tiếng Anh nâng cao

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A

2. B

3. C

II. Choose the odd one out

1. B

2. D

3. C

III. Choose the best answer:

1. A

2. B

3. A

4. C

5. D

6. A

7. A

8. C

9. A

10. D

IV. Read the passage and complete it with the given words in the box:

1. race

2. tortoise

3. rest

4. slowly

5. lesson

V. Rewrite the sentences without changing their meaning:

1. His school has forty teachers

2. Her room has a bookshelf

3. This is Mr. Lam’s house

4. How many students does your class have?

5. Is there a newcomer in your class?

VI. Circle the mistake in each sentences:

1. B

2. B

3. C

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 5 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 5 hay như Bộ đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 5 CÓ ĐÁP ÁN, Đề thi lớp 5 cuối kì 2 năm 2020 môn tiếng Anh - Đề 4 ..... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
6 851
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm