Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 5

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 8

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 5 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 8 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.Bên cạnh đó, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 8Ngữ Văn 8.

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 5

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. airports B. suitcases C. things D. calculators
2. A. university B. unique C. united D. undo
3. A. sun B. sure C. success D. sort

II. Find the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. unaffected B. undrinkable C. uncountable D. unsuitable
5. A. unpopular B. unorganized C. unfortunate D. unambitious
6. A. imperfect B. immature C. immobile D. immoral

III. Choose the best answer A, B, C or D

7. Don’t call her between 8-9 p.m tonight. She ________ her homework then.

A. is doing

B. will do

C. will be doing

D. will being do

8. They advised ______ video chatting in next meeting

A. use

B. to use

C. using

D. used

9. At this time next month, we ______ next to each other in the same class.

A. will sit

B. will be sit

C. will be sitting

D. sit

10. People will take __________ of robots to do household chores.

A. chance

B. condition

C. advantage

D. success

11. The Earth seems too small to ___________ the increasingly population.

A. provide

B. accommodate

C. supply

D. stand

12. Mars is named___________ the Roman God of war.

A. to

B. about

C. after

D. under

13. Terrorists are using modern technology _________ their destructive work.

A. about

B. at

C. for

D. with

14. With the advance of the science and technology, our life changes greatly in various _________.

A. scenes

B. fields

C. sights

D. regions

15. Recent________ developments have made robots more user-friendly, and intelligent.

A. science

B. scientist

C. scientific

D. scientifically

16. Little Pascal ___________ a mechanical calculator which could do additions or subtractions very quickly

A. discovered

B. found

C. found out

D. invented

17. The facial expressions for happiness, sadness, anger, surprise, fear, and disgust are the same across ____________.

A. languages

B. cultures

C. habits

D. people

18. “When is your math exam?” - “Well, at this time tomorrow, I _______for it.”

A. will sit

B. will be sitting

C. sit

D. is sitting

19. I don’t mind ____________ up early in the morning.

A. get

B. to get

C. getting

D. to getting

IV. Find mistakes in each sentence.

20. Nick said (A) that he wants (B) to stay (C) in Vietnam longer (D)

21. It is predicted (A) that all students (B) have had (C) e-books by (D) 2050.

22. If (A) we don’t (B) hurry up, we won’t be (C) late for (D) school.

V. Read the passage carefully, and then choose the best answer.

Linking the World

Because of the Internet, people from all over the world can now be friends even if they never meet. Michelle and Kenji are online friends. They tell us how they use their computers.

Michelle, 15, New York, USA

"When I’m doing a school project, I use my computer to go online and search the Internet for information. Then I write the project on the computer. Right now I’m doing one on the Brazilian rainforest. If I find some good photos, I’ll include them. And, of course, I use my computer to stay in touch with friends like Kenji"

Kenji, 14, Manchester, UK

"I’m on my computer from eight until ten o’clock every evening. I use it to chat to Michelle, play games, to check the latest football news and to chat about my favourite team, Manchester City. If they win the match this Saturday, I’ll be really happy. Unfortunately, Michelle is a Manchester United supporter!"

23. Michelle and Kenji are ______________.

A. brother and sister

B. friends

24. They ______________.

A.meet once or twice a week

have never met

25. Michelle talks to Kenji _____________.

A.online

on her mobile phone

26. When she does school projects, Michelle usually _______________.

A.takes her own photos

B. finds photos on the Internet

27. Kenji goes online _______________.

A.every morning

B. every evening

VI. Read the passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of numbered blanks

The (28) ___________ “telepathy” has been derived from the words “tele” meaning “distance” and “pathy” meaning “feeling”. So telepathy actually means (29) _____________ feelings through a distance. Telepathy is the communication between two minds, separated over a distance, without the (30) ___________ of the five known senses.

At some point of time or the other, we all have experienced telepathy. Maybe you were thinking of someone you haven’t talked to for months and you suddenly get a call from them. Or (31) _________ two people are together, they might say the same thing at the same time. These are spontaneous mind-to-mind (32)____________ that tend to occur frequently between closely related individuals.

28. A. letter B. phrase C. word D. signal
29. A. holding B. carrying C. bringing D. getting
30. A. use B. using C. take D. taking
31. A. where B. when C. during D. since
32. A. ways B. methods C. techniques D. communications

VII. Rewrite the following sentences:

33. “The film will begin at seven o’clock” they told me

They told me _______________

34. Before he came to my house. His mother had gone out for shopping

By the time _______________

35. Nathan missed the bus. He was late for school (because)

_The end-

Đáp án đề thi lớp 8 cuối kì 2 môn Tiếng Anh - Đề 5

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A

2. D

3. B

II. Find the word which has a different stress pattern from the others.

4. A

5. D

6. B

III. Choose the best answer A, B, C or D

7. C

8. B

9. C

10. C

11. B

12. C

13. C

14. B

15. C

16. D

17. B

18. B

19. C

IV. Find mistakes in each sentence.

20. B

21. C

22. C

V. Read the passage carefully, and then choose the best answer.

23. B

24. B

25. A

26. B

27. B

VI. Read the passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of numbered blanks

28. C

29. D

30. A

31. B

32. D

VII. Rewrite the following sentences:

33. They told me that the film would begin at seven o’clock

34. By the time he came to my house, his mother had gone out for shopping

35. Because Nathan missed the bus, he was late for school.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 5. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Đề cương ôn tập học kì 2 tiếng Anh 8 mới, Đề cương ôn tập tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2019 - 2020 .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 389
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm