Bài tập tiếng Anh lớp 11 Unit 1 The Generation Gap

Bài tập Tiếng Anh 11 Unit 1 The Generation Gap

Để có thể Để học tốt tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit, VnDoc.com mời các em tải và luyện tập ngay với tài liệu bài tập tiếng Anh Unit 1 lớp 11 The Generation Gap có đáp án dưới đây. Đây là những bài tập tiếng Anh lớp 11 chương trình mới hay, bao gồm bài tập trắc nghiệm và tự luận tiếng Anh lớp 11 được VnDoc.com sưu tầm và chọn lọc để gửi đến các em. Chúc các em học tốt.

Xem thêm: Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 1: Generation gap nâng cao CÓ ĐÁP ÁN

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. Despite being a kid, Tuan always helps his mother do the chores every day.

A. homework

B. works

C. housework

D. house duties

2. When I was a child, my mother used to teach me table manners.

A. etiquette

B. rule

C. problem

D. norm

3. Many parents find it hard to understand their children when they are teenagers.

A. adults

B. elders

C. adolescents

D. kids

4. There're many problems which are unavoidable when living in an extended family.

A. profits

B. issues

C. views

D. merits

5. Mary has a strong desire to make independent decisions.

A. dependent

B. self-confident

C. self-confessed

D. self-determining

6. My mother mistakenly believes that my fashion style breaks the norm of society.

A. routine

B. barrier

C. rule

D. conflict

7. I always look at this matter from a different viewpoint.

A. point of view

B. view from point

C. idea

D. opinion

8. We find it unattractive when dress flashily.

A. luxuriantly

B. ostentatiously

C. cheaply

D. fashionably

9. Consuming too much junk food increases the risk of obesity.

A. decrease

B. reduce

C. rise

D. raise

10. I feel extremely depressed as conflict occurs frequently amongst generations in my family.

A. comes on

B. comes up

C. comes in

D. comes into

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

11. If you live in an extended family, you'll have great joy and get support of other members.

A. close family

B. traditional family

C. nuclear family

D. large family

12. Our mother encourages us to be open-minded about new opinions and experiences

A. optimistic

B. elegant

C. close-knit

D. narrow-minded

13. Domestic violence is strictly forbidden all over the world.

A. permitted

B. limited

C. restricted

D. prohibited

14. Jane found herself in conflict with her parents over her future career.

A. disagreement

B. harmony

C. controversy

D. fighting

15. I can't concentrate on my work because of the noise caused by my children.

A. focus

B. abandon

C. neglect

D. allow

16. My grandpa's point of view about marriage remains conservative.

A. progressive

B. traditional

C. retrogressive

D. conventional

17. Finally, I decide to follow in my father's footsteps to work in state-owned enterprise.

A. private-owned

B. public limited

C. privately-owned

D. government-owned

18. My grandma usually takes care of us when my parents are away on business.

A. follows

B. abandons

C. concerns

D. bothers

19. We greatly respect my teacher for all of the best things that she brought to us.

A. look up to

B. look forwards

C. look for

D. look down on

20. I regretted not to buy those trendy shoes through lack of money.

A. shortage

B. abundance

C. scarcity

D. deficiency

Exercise 3. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

21. All students ____ wear uniforms at school because it is a rule.

A. should B. have to C. ought to D. must

22. You ____ finish your homework before you go to bed.

A. must B. have to C. should D. ought to

23. This drink isn't beneficial for health. You ____ drink it too much.

A. should B. ought to not C. ought not to D. mustn't

24. This warning sign indicates that you ____ step on the grass.

A. shouldn't B. mustn't C. don't have to D. ought not to

25. I think you ____ do exercise regularly in order to keep your body in good shape.

A. must B. should C. ought to D. Both B and C

26. I will lend you some money, but you ____ pay it back to me next week.

A. should B. have to C. must D. mustn't

27. Hoa ____ feed the cats because her mother has done it already.

A. has to B. doesn't have to C. must D. Both A and C

28. Those audiences ____ show their tickets before entering the concert hall.

A. have to B. must C. ought to D. don't have to

29. The children ____ spend too much time playing computer games.

A. mustn't B. ought to not C . shouldn't D. Both B and C

30. In case you're suffered from the injury, you ____ see the doctor today.

A. had better B. must C. ought D. have better

31. Water park is free for kids under 6 years old, so you ____ pay money for your son.

A. have to B. mustn't C. should D. don't have to

32. You look totally exhausted. You ____ take a rest instead of working overtime.

A. should B. ought C. must D. has better

33. Anyone ____ have a passport, even a visa when travelling all around the world.

A. ought to B. must C. should D. has to

34. In the peak season, travellers ____ book their accommodation in advance.

A. have to B. must C. should D. ought

35. My car broke down yesterday, so I ____ catch a taxi to the office.

A. have to B. had better C. had to D. has to

36. We ____ eat as much fruit as possible in order to get enough vitamins for our bodies.

A. had better B. should C. ought to D. All are correct

37. You ____ tell anyone what I've revealed to you. It's still a secret.

A. mustn't B. had better not C. ought not to D. don't have to

38. If you still want to maintain this relationship, you ____ behave improperly like that.

A. ought to not B. ought not to C. mustn't D. don't have to

39. When playing or swimming in the pool, children ____ be accompanied by their parents.

A. should B. must C. don't have to D. have to

40. We ____ go to work by car. Sky train is a wise choice during rush hour.

A. ought to B. mustn't C. shouldn't D. have to

Exercise 4. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

41. I will leave (A) the party early because (B) I must (C) studying (D) for my exam.

42. I stayed (A) up late (B) last night because I mustn't (C) go to school on (D) Sunday.

43. We ought to not (A) play football as (B) it's raining (C) outside (D).

44. You mustn't (A) to drive (B) a car if (C) you don't have (D) a driving licence.

45. Because of his poverty (A), he has to (B) struggling (C) to make ends meet (D).

Exercise 5. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

46. Would you mind if I opened the windows? It's too stuffy in here.

A. Yes, of course.

B. No, please do.

C. I think it is OK.

D. You look so tired.

47. Could you show me how to get to the nearest train station from here?

A. I'm not certain but it's maybe at the end of the street.

B. I totally agree with you.

C. Sorry, I never know you.

D. I'm busy. now.

48. From my point of view, all family members should share the chores equally.

A. It's a breathtaking view.

B. You lied to me.

C. But you're right.

D. There's no doubt about it.

49. I've been awarded a scholarship to Harvard University.

A. Just kidding!

B. It's up to you.

C. Good job!

D. Same to you. Thanks!

50. Don't forget to finish your homework before class.

A. I'll do it later.

B. Not much.

C. It's quite difficult.

D. Thank you for reminding me.

ĐÁP ÁN

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1 - C; 2 - A; 3 - C; 4 - B; 5 - D;

6 - C; 7 - A; 8 - B; 9 - D; 10 - B;

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

11 - C; 12 - D; 13 - A; 14 - B; 15 - C;

16 - A; 17 - C; 18 - B; 19 - D; 20 - B;

Exercise 3. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

21 - B; 22 - A; 23 - C; 24 - B; 25 - D;

26 - C; 27 - B; 28 - A; 29 - C; 30 - A;

31 - D; 32 - A; 33 - D; 34 - C; 35 - C;

36 - D; 37 - A; 38 - B; 39 - B; 40 - C;

Exercise 4. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

41 - D; 42 - C; 43 - A; 44 - B; 45 - C;

Exercise 5. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

46 - B; 47 - A; 48 - D; 49 - C; 50 - D;

Download Đề thi và Đáp án tại: Đề ôn tập tiếng Anh 11 Unit 1 The Generation Gap. Mời thầy cô tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 11 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 11 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
6 19.584
1 Bình luận
Sắp xếp theo
  • Giang Coi
    Giang Coi k có đáp án ạ 
    Thích Phản hồi 08:43 11/08
    • Trần Thị Mỹ Lệ
      Trần Thị Mỹ Lệ Thầy cô đã cập nhật đáp án bài tập tiếng Anh 11 Unit 1 rồi, em tham khảo thêm nhé
      Thích Phản hồi 10:34 13/08
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm