Bài tập tiếng Anh 5 Unit 6 How many lessons do you have today?

Bộ đề ôn tập tiếng Anh lớp 5 chương trình mới Unit 6 có đáp án được biên tập bám sát nội dung bài học Unit 6: How many lessons do you have today? giúp các em học sinh lớp 5 củng cố kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh Unit 6 hiệu quả.

* Xem lại tài liệu lý thuyết tiếng Anh Unit 6 tại:

- Từ vựng tiếng Anh lớp 5 Unit 6: How many lessons do you have today?

- Ngữ pháp tiếng Anh lớp 5 chương trình mới Unit 6: How Many Lessons Do You Have Today?

- Bài tập Tiếng Anh lớp 5 Unit 6 nâng cao: How many lessons do you have today? MỚI

Tiếng Anh 5 Unit 6: How many lessons do you have today?

Bài tập tiếng Anh Unit 5 lớp 6 How many lessons do you have today? có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề bài tập tiếng Anh lớp 5 chương trình mới theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Tài liệu tiếng Anh gồm nhiều hình thức trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh lớp 5 nâng cao kỹ năng làm bài hiệu quả.

Complete each word.

1. MA_HEMA_ICS

a. T/ N

b. T/ T

c. N/ T

d. T/ S

2. _RT

a. A

b. I

c. U

d. E

3. S_IENC_

a. H/ E

b. C/ I

c. P/ E

d. C/ E

4. L_S_ONS

a. E/ O

b. I/ S

c. A/ S

d. E/ S

5. _T

a. E

b. O

c. I

d. A

Choose the correct answer.

6. How many lessons do you have ________? – Tomorrow I have four lessons.

a. tomorrow

b. today

c. Monday

d. weekend

7. How ____ do you have English? – Three times a week.

a. many

b. much

c. often

d. times

8. Do you have any Music _______ today? – Yes, two.

a. lesson

b. lessons

c. in

d. art

9. She has four lessons in the ________ and three lessons in the afternoon.

a. evening

b. afternoon

c. midnight

d. morning

10. ________ lessons did you have yesterday? – Three in the morning and two in

the afternoon.

a. How

b. How many

c. How much

d. How often

11. My ________ starts at 7:30 and ends at 11:30 am.

a. summer holiday

b. break time

c. school day

d. school year

12. How often _______ your sister ________ have Maths?

a. does/ have

b. do/ have

c. did/ have

d. does/ has

13. Will you be at school this weekend? – ________.

a. No, I will

b. No, I will not

c. Yes, I will be at home

d. Yes, I do

14. How often does Thao Trang have Science? – She has Science ________

a. five times a weeks

b. fives time a week

c. five time a week

d. five times a week

15. ___________? – He likes IT.

a. What’s your favourite subject?

b. What does his favourite subject?

c. What’s his favourite subject?

d. Do you like IT?

16. _____________? – I have it on Tuesday and Wednesday.

a. How many lessons do you have today?

b. When do you have English?

c. how often do you have English?

d. what subject do you have on Monday and Wednesday?

17. My friend ________ in her room.

a. is studying

b. studies

c. study

d. is studing

18. ______ her brother _____ PE yesterday?

a. Does/ have

b. Did/ has

c. Does/ has

d. Did/ have

19. Do you have Science once a week? – ________.

a. Yes, I have

b. Yes, I do

c. No, I have it once a week

d. No, I have not

20. _________? – She has five lessons.

a. How many lessons does Linda have in the morning?

b. What lessons does Linda have on Monday?

c. How many lesson do Linda have in the morning?

d. Does Linda have lessons in the morning?

21. How many _______ do you have today?

a. a lesson

b. the lesson

c. lessons

d. lesson

22. Tomorrow, I will have ________ lessons: English, IT, Music.

a. two

b. three

c. third

d. twice

23. ________ Monday, I have four lessons.

a. At

b. In

c. On

d. By

24. What lessons ________ you have tomorrow?

a. do

b. Did

c. are

d. will

25. where are you, Mai? – I’ m _______ school _________ my friends.

a. at/ of

b. at/ with

c. in/ with

d. on/ with

Find the mistake in each sentence.

26. She has Art two a week.

a. she

b. has

c. two a week

d. Art

27. John and Jame have Maths on the morning.

a. on

b. have

c. the morning

d. and

28. How many lessons Vietnamese does your sister have on Monday?

a. how many

b. lessons Vietnamese

c. does

d. Have

29. Does she has Music on Wednesday or Friday?

a. does

b. on

c. or

d. has

30. Giang and her sister have four English lessons yesterday.

a. Have

b. four

c. lessons

d. English

31. How often do your sister have Maths?

a. how often

b. your sister

c. have

d. do

32. We have Music one time a week.

a. have

b. Music

c. one time

d. a week

33. What’s your younger brother favourite subject? – He likes PE and IT.

a. what’s

b. subject

c. younger brother

d. likes

Translate into English.

34. Nam có bao nhiêu bút chì màu? – Cậu ấy có 3 cây.

a. How many lesson does Nam have? – He has three.

b. How many crayons does Nam have? – He have three.

c. How many crayon does Nam have? – He has two.

d. How many crayons does Nam have? – He has three.

35. Bạn có đến trường hàng ngày không?

a. Do you have school every day?

b. Are you at school today?

c. How often do you have English?

d. Where are you now?

36. Ami và những người bạn của cô ấy học bao nhiêu môn hôm nay?

a. What lessons do Ami and her friends have today?

b. How many lesson does Ami and her friends have today?

c. How many lessons do Ami and her friends have today?

d. When do Ami and her friends have break time?

37. Trung học môn lịch sử hai lần một tuần.

a. Trung have History twice times a week.

b. Trung has History twice times a week.

c. Trung has History twice a week.

d. Trung has Literature twice times a week.

38. Cô giáo Tiếng Anh của anh ấy là cô Thủy.

a. Miss Thuy is a English teacher of him.

b. His Vietnamese techer is Miss Thuy.

c. His English teacher is Miss Thuy.

d. Her English teacher is Miss Hien.

Put the words in the correct order.

39. she/ school/ does/ today/?/ have

a. Does she have school today?

b. Does she school have today?

40. is/ class/ a/ 5A/ pupil/ in/ Tom

a. Tom is in a pupil class 5A.

b. Tom is a pupil in class 5A.

41. you/ where/ Tony/ come/?/ do/ from/,

a. Where from do Tony come , you?

b. Where do you come from, Tony?

42. is/ the/ she/ library/ English/ in/ studying

a. She is studying English in the library.

b. She is in library studying the English.

43. does/ Science/ like/ why/ her/ ?/ sister

a. Why Science does her sister like?

b. Why does her sister like Science?

44. Maths/ have/ often/ you/ how/ do/ ?

a. How often do you have Maths?

b. How often Maths do you have?

45. three/ Music/ I/ Vietnamese/ and/ have/ IT/ lessons

a. I have three Music Vietnamese and IT lessons.

b. I have three lessons Music Vietnamese and IT.

46. students/ how/ does/ many/ have/ class/ Loan’s/?

a. How many students does Loan’s class have?

b. How many does Loan’s class have students?

47. have/ yesterday/ what/ did/ lessons/ brother/ your/?

a. What lessons did your brother have yesterday?

b. What did lessons your brother have yesterday?

48. what/ is/ today/ day/ it/?/ it/ Monday/ is

a. What is it today? It is day Monday.

b. What day is it today? It is Monday.

49. My/ has/ English/ week/ sister/ a/ twice

a. My sister has English twice a week.

b. My sister has English a twice week.

50. lesson/ many/ Hoa/ does/ have/ how/ Friday/ in/ morning/ on/ the/?

a. How many lessons does Hoa have on the morning in Friday?

b. How many lessons does Hoa have in the morning on Friday?

ĐÁP ÁN

Complete each word

1 - b; 2 - a; 3 - d; 4 - d; 5 - d; 

Choose the correct answer

6 - a; 7 - c; 8 - b; 9 - d; 10 - b; 

11 - c; 12 - a; 13 - b; 14 - d; 15 - c; 

16 - b; 17 - a; 18 - d; 19 - b; 20 - a; 

21 - c; 22 - b; 23 - c; 24 - d; 25 - b; 

Find the mistake in each sentence.

26 - c; 27 - a; 28 - b; 29 - d; 30 - a; 

31 - d; 32 - c; 33 - b; 

Translate into English.

34 - d; 35 - a; 36 - c; 37 - c; 38 - c; 

Put the words in the correct order.

39 - a; 40 - b; 41 - b; 42 - a; 43 - b;  

44 - a; 45 - b; 46 - a; 47 - a; 48 - b; 49 - a; 50 - b; 

Download đề thi và đáp án tại: Đề kiểm tra tiếng Anh Unit 6 lớp 5 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 5 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 5, Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 5 theo từng Unit, Đề thi học kì 1 lớp 5, Đề thi học kỳ 2 lớp 5,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh nhóm học tập: Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi), mời bạn đọc tham gia nhóm Tài liệu ôn tập lớp 5 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 5 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
14 5.028
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm